מאות השתתפו בצעדת הדגלים בערים המעורבות רמלה ולוד

את הצעדה הובילו ארגוני ימין בשיתוף תושבים מקומיים • המוחים ביקשו להביע תמיכה במאבק להפסקת האלימות שמתרחשת לטענתם מצד גורמים קיצוניים במגזר הערבי

מצעד הדגלים, צילום: יוסי זליגר

מאות השתתפו היום (ראשון) בצעדת הדגלים בערים המעורבות רמלה ולוד. מאחורי ארגון הצעדה עומדים ארגוני ימין בשיתוף תושבים מקומיים משתי הערים, המבקשים להביע תמיכה במאבק להפסקת האלימות שמתרחשת לטענתם מצד גורמים קיצוניים במגזר הערבי. הצעדה עברה ממרכז העיר רמלה ונעה לכיוון לוד.

דביר עמיאור מזכ"ל תנועת הנוער אריאל צועד יחד 700 חניכים וחניכות מהתנועה בצעדת הדגלים בלוד, לדבריו: "משמעות חג החנוכה היא לא רק פולקלור ומורשת, המסר של החג הוא להרים את נס הניצחון והגבורה של הזהות היהודית והציונית, הצעדה לא באה להתריס אלא לחזק את המסר הזה בקרבנו, נרים בגאון את הדגל ונחגוג את משמעות החג בשמחה בחוצות לוד ורמלה".

מצעד הדגלים, צילום: יוסי זליגר

גם עו"ד יוסף אקרמן מנהל המחלקה המשפטית בארגון "עד כאן" שארגונו מלווה את תושבי רמלה ולוד לאחר פרעות שומר החומות ובמהלכן מסר כי: "צעדת דגלים ברמלה ולוד היא צעד אשר יחזק את גאוות תושבי האזור כולו. מדינת ישראל היא מדינה ריבונית וככזו מותר לתושביה להניף את דגלי ישראל בכל זמן ועת. ארגון "עד כאן" אשר ליווה ומלווה משפטית וציבורית את תושבי הערים המעורבות ימשיך לעמוד כחומה בצורה לימינם של התושבים בכל סוגיא שנדרש לה".

מנגד, פנה ארגון "יוזמות אברהם" לפני מספר ימים אל ראשי הערים המעורבות, כמו גם לאנשי ציבור ולמשטרה, בדרישה למנוע את הצעדה שכן לטענתם מדובר בסוג של פרובוקציה שעלולה להצית את האש. "טוב שהמשטרה הטילה מגבלות ואסרה מפורשות על שימוש בלפידים ועל קריאת קריאות הסתה. יש לקוות שגורמים חיצוניים בעלי מניעים גזעניים לא יגיעו להתסיס ולהרחיב את הקרע בין האוכלוסיות. אנו קוראים למארגני הצעדה ולציבור כולו - יהודים וערבים כאחד - למנוע פרובוקציות מתריסות על מנת שהאירוע יעבור בשלום", אמרו בארגון "יוזמות אברהם".

מצעד הדגלים,

נזכיר כי בעת מבצע שומר חומות הראו התפרעויות אלימות מצד צעירים ערביים בשתי הערים, ובין היתר נרשמו אירועים של פגיעה ברכוש יהודי, כמו גם בוצע ירי לעבר יהודים, ואף נרשם רצח של תושב לוד ע"י ערבים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר