"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"נגעו בשמיים": מטס מיוחד לפצועי מלחמת חרבות ברזל
עשרות פצועים המשתקמים במרכז הרפואי "עדי נגב-נחלת ערן" השתתפו במטס אווירי מרגש מעל דרום הארץ" • אלוף במיל' דורון אלמוג: "היום הם היו טייסים לרגע אחד, והרגע הזה הוא רגע של אושר וחסד" • חייל מילואים שנפצע: "פעם אחרונה שטסתי הייתה במסוק כפצוע אנוש, היום נגעתי בשמיים"
מטס אווירי מיוחד לפצועי המלחמה. צילום: עדי נגב-נחלת ערן

"נגעו בשמיים": מטס מיוחד לפצועי מלחמת חרבות ברזל

עשרות פצועים המשתקמים במרכז הרפואי "עדי נגב-נחלת ערן" השתתפו במטס אווירי מרגש מעל דרום הארץ" • אלוף במיל' דורון אלמוג: "היום הם היו טייסים לרגע אחד, והרגע הזה הוא רגע של אושר וחסד" • חייל מילואים שנפצע: "פעם אחרונה שטסתי הייתה במסוק כפצוע אנוש, היום נגעתי בשמיים"

איליה יגורוב
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

אירוע מרגש ויוצא דופן התרחש היום (שישי) בשמי דרום הארץ, כאשר כ-30 מטוסים השתתפו במטס אווירי מיוחד למען פצועי מלחמת חרבות ברזל המשתקמים במרכז הרפואי לשיקום ע"ש הארווי וגלוריה קיילי ב"עדי נגב-נחלת ערן". הפעילות הייחודית, שנערכה בשיתוף עם ארגון "עננים תעופה למען הקהילה" לרגל פתיחת השנה, העניקה לפצועים חוויה מרוממת רוח ורגע של שמחה בתוך תהליך השיקום המורכב.

מטס אווירי מיוחד לפצועי המלחמה, צילום: עדי נגב-נחלת ערן

אלוף במיל' דורון אלמוג, יו"ר עדי נגב-נחלת ערן, הדגיש את חשיבות האירוע: "היום התאפשר לנו לעשות דבר מיוחד במינו. אותם פצועים שנפגעו במלחמה, כבר לא יוכלו להיות טייסים. הם נמצאים בעיצומו של מסע שיקום ארוך מאד, אבל היום הם נגעו בשמיים. היום הם היו טייסים לרגע אחד, והרגע הזה הוא רגע של אושר וחסד".

אלמוג הוסיף: "זה בדיוק מה שאנחנו עושים במרכזים השיקומיים שלנו ורוצים לאפשר לאותם אנשים שקשה להם יותר, להרגיש שווים בין שווים. אני רוצה להודות לצוותים הנפלאים והמסורים שלנו, לטייס שי שמעון, יו"ר עמותת 'עננים תעופה למען הקהילה' שהוביל את כל המטס ולטייסים הנפלאים מהעמותה שבזכותם יכולנו לעשות את הפעילות ולכל מי שלקח חלק באירוע המיוחד הזה".

מטס אווירי מיוחד לפצועי המלחמה, צילום: עדי נגב-נחלת ערן

מיכאל גוטסמן, חייל מילואים שנפצע במלחמה ומשתקם במרכז, שיתף את חווייתו המרגשת: "בשבילי הטיסה הבוקר הייתה סגירת מעגל – פעם אחרונה שטסתי, הייתה שהייתי פצוע אנוש והוטסתי במסוק לסורוקה. לראות את הארץ היפה שלנו שנלחמנו עליה מלמעלה, בפעילות כזאת מיוחדת עם הצוות המדהים שלנו בעדי נגב, זה דבר מדהים".

גוטסמן הוסיף: "במרכז השיקומי אנחנו עושים צעדים קטנים כל יום אך מאד משמעותיים בתהליך הארוך ואנחנו מרגישים את ההתקדמות והיום זאת הייתה חוויה יוצאת דופן ומגבשת להיות עם החברים והמטפלים יחד".

מטס אווירי מיוחד לפצועי המלחמה, צילום: עדי נגב-נחלת ערן

המרכז הרפואי לשיקום ע"ש הארווי וגלוריה קיילי, שנפתח ביוני 2022, הוא המרכז הראשון מסוגו בנגב ומשנה את תפיסת השיקום המוכרת לתושבי הדרום והנגב. כיום משתקמים בו חיילים ואזרחים רבים שנפגעו במלחמת חרבות ברזל, כחלק ממאמצי השיקום המתמשכים באזור.

מטס אווירי מיוחד לפצועי המלחמה, צילום: עדי נגב-נחלת ערן

בסיום המטס נערך טקס מרגש בו הוענקו כנפיים למשתתפים, סמל לרוח האיתנה והתקווה שמפיחים בהם צוותי השיקום והפעילויות המיוחדות כגון זו. יוזמת האירוע המיוחד הייתה של הפרסומאי אורי אברוצקי, שראה בכך הזדמנות להעניק רגעי אושר ותקווה לפצועים המתמודדים עם אתגרי השיקום היומיומיים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...