"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

קרובי החטופים שגופותיהם חולצו מעזה: "המדינה הפקירה אותם למות במנהרות"

בתו של חיים פרי: "איפה שהמדינה הייתה צריכה אותם הם היו שם בשבילה, אבל הם הופקרו במצב של רעב וחוסר חמצן" • אחייניתו של אברהם מונדר: "חטאו הגדול היה שהוא בא ליישב את הנגב"

,עודכן
0השמעה
אברהם מונדר ז"ל, עם נכדו אוהד מונדר. צילום: ללא קרדיט

משפחות החטופים,שגופותיהם חולצו הלילה(שני) מעזה, תקפו הבוקר את הממשלה על הסחבת שננקטה במשא ומתן, לטענתם, והובילה למותם.

נועם פרי, בתו חיים פרי, אמרה בראיון לגלי צה"ל: "הפקרנו אותם חיים במנהרת תת קרקעית בעזה במצב של רעב וחוסר חמצן, וחודשים על גבי חודשים הם שרדו שם.

"לאורך השנים איפה שהמדינה הייתה צריכה אותם הם היו שם בשבילה, זה הדור הזה, הפריחו את הנגב, עברו את כל סבבי המלחמה באזור, והמדינה הפקירה אותם למות במנהרות בעזה. עד שלא יחזרו כולם אי אפשר להתחיל שיקום.

הדף את המחבלים, חיים פרי,צילום: באדיבות המשפחה

"אין פה לשבת על הגדר ולחכות לתנאים יותר טובים, אדם שלא ידע פחד, ניסה לדחוף בתושייה את המחבל בבוקר ה7 לאוקטובר, אחרי 3-4 שעות בממ"ד שהצבא לא בא להציל אותם, בידיים חשופות. יש נחמה מסוימת בצבא ובחיילים שלנו שנלחמים בעזה, שנתנו לנו מעט ודאות ולהביא אותו לקבורה. אבא שלי היה ציוני, אוהב הארץ, באמת אהב את ניר עוז, והיה קשור לאדמה שלה, לשדות האלו".

אשתו של חיים, אסנת פרי, דיברה בתחילת השבוע בכנס פורום החירום הלאומי בניר עוז. היא סיפרה כי: "חיים בתושייה ובאומץ בלתי נפתס הוא הציל את חיי ואפילו לא זכה לדעת שאני ניצלתי. הוא שלחם בארבע ממלחמות ישראל, הופקר על ידי המדינה שלמענה לחם, ונחטף מביתנו כשהוא קרוב לגיל 80. המדינה המשיכה להפקירו במשך כ 140 ימים בשבי עד שנהרג וגופתו עדיין בעזה.

"אותי חינכו שעל מחדלים משלמים. והרבה. מי שלא רוצה לשלם מחירים, שלא יפקיר את אזרחיו להיחטף בידי חיות אדם (הגדרה אהובה על בכירי הממשלה ומקובלת גם עלי). השבת החטופים היא לא חלק מהניצחון. השבת החטופים כולם עכשיו היא היא הניצחון".

"המשלה ויתרה עליהם"

טליה, נכדתו של אלכס דנציג, אמרה בראיון לכאן רשת ב': "הסיפור של סבא שלי נגמר, אבל המעגל לא נסגר. זה כואב מידי שהם מתים ומתים, ומתים, וחוזרים אלינו בארונות. אנחנו רוצים שיחזרו אלינו בחיים. יש לנו רגע קריטי להציל את החיים בעסקה.

טליה דנציג, נכדתו של אלכס דנציג שרה על סבה שבוע לפני הידיעה על מותו,צילום: מתוך סרטון דני הירש

"הם כלואים מתחת לאדמה ואנחנו כלואים מעליה, נמאס לנו. אני שבורת לב, הנשמה שלו אולי תוכל לעלות בנחת, אבל התחושה מעורבת - הוא היה יכול לחזור בחיים. יהיה לי קבר לבכות עליו אבל חוץ מזה אין לי כלום. הקלטתי לו שיר, אני לא יודעת אם הוא שמע את השיר ואם זה נתן לו תקווה. זה פשוט כואב מידי שהם מתים וחוזרים באורנות אנחנו רוצים שהם יחזרו אלינו בחיים. אנחנו תיכף אחד עשר חודשים בטירוף הזה ואני לא רואה לזה סוף.

אלכס דנציג,צילום: באדיבות המשפחה

"הממשלה לא רואה אותנו בעיינים, עושה ההפך מלדאוג לעם שלה. פשוט ויתרה עליו ועל עוד המון המון חטופים שהיו בחיים ומתו. התקומה שלנו כשנציל את מי שעוד אפשר להציל ונחזיר את מי שמת לקבורה".

מירב מור רביב, אחייניתו של אברהם מונדר, אמרה הבוקר כי " אנחנו יודעים שעד תחילת חודש מרץ אברהם היה בחיים, כלומר מאז 7 לאוקטובר החזיק מעמד בשבי כחצי שנה. הוא בא ליישב את הנגב בעקבות חזון בן גוריון, וזה היה חטאו. הוא היה צנחן, ממשחררי ירושלים. איש עבודה שישב על הגבול עשרות שנים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר