"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"הצחוק שלהם הפך לשתיקה כואבת": אבל כבד במג'דל שמס - אלפים ליוו למנוחות את הילדים שנרצחו

הותרו לפרסום שמותיהם של 11 מבין 12 הנערים והילדים שנרצחו בפגיעת רקטה במגרש כדורגל • חיפושים נערכים כעת אחרי הילד ג'יוורה איברהים בן ה-11, תושב מג'דל שמס שנעדר מאז אמש • אמו של אחד הפצועים: "איך האיצטדיון שהיה מקור האושר של הילדים הפך לזירת כאב?" • במהלך ההלוויות, צעקות לעבר השרים ברקת וסמוטריץ'

,עודכן
0השמעה

"הצחוק שלהם הפך לשתיקה כואבת": אבל כבד במג'דל שמס - אלפים מלווים למנוחות את הילדים שנרצחו // צילום: דוד כהן / ג'יני

אבל כבד:במג'דל שמס פרסמו הבוקר (ראשון) אתשמותיהם של 11 מבין 12 הילדים והנערים שנרצחו אמשבפגיעה הישירה של הרקטה ששיגר חיזבאללה ליישוב הדרוזי שבצפון רמת הגולן. טקסי ההלוויות של הרוגי האסון התקיימו היום. טקס התפילה נערך מחוץ לבית העם. ארונות של עשרה נרצחים הוצבו ברחבה ואלפים התקבצו סביבם.

הלווית הילדים במג'דל שמס,צילום: אייל מרגולין / ג'יני
הלווית הילדים במג'דל שמס,צילום: אייל מרגולין - ג'יני
אבלים במג'דל שמס,צילום: אי.פי

במהלך הלוויות הנרצחים, צעקות לעבר השרים סמוטריץ' וברקת: "הפצצתם את תימן. למה עדיין יש ביירות בכלל? איך זה ששוב מפציצים כאן? הילד שלי במרום גולן והילד פה, צריכים לשחק כדורגל בשקט!"

"חיוכים שהפכו לזיכרון"

"הם הרגו את ילדינו התמימים. הצחוק שלהם הפך לשתיקה כואבת, החיוכים שלהם הפכו לזיכרון", סאלחה רדא אברהים, אמא של גואן אברהים שנפצע באורח בינוני באירוע הקשה, מספרת ל"ישראל היום".

"הם עזבו את עולמנו שלא בצדק. השאירו מאחוריהם חלל שאי אפשר למלא ולרפא - איך האיצטדיון שהיה מקור האושר של הילדים הפך לזירת כאב?" לסיום הבטיחה: "לעולם לא נשכח אתכם, הזיכרון שלכם יישאר חי בליבנו ובמוחנו".

"תעוף מפה חתיכת נבלה": סמוטריץ' מתקבל בזעם במג'דל שמס

‏צעקות לעבר שרי הליכוד, ברקת וסילמן, שהגיעו למקום האסון

האבלים בהלוויות הילדים במג'דל שמס,צילום: אי.פי
אבל כבד במג'דל שמס: החלו הלוויותיהם של 12 הילדים והנערים,צילום: רויטרס
מג'דל שמס היום,צילום: אי.פי

אלפים מהגולן הגליל ומהכפר מג'דל שמס הגיעו לחלוק כבוד אחרון בבית העם במג'דל שאמס. בני המשפחה עומדים בבית העם ואלפים עוברים על פניהם, מתפללים תפילות אבל. משם יעברו גופות הנרצחים לבית העלמין במרכז הכפר.

"בצער ובעצב רב, ובנחת ובכניעה מוחלטת לרצון האל, מג'דל שמס אבלה על מיטב ילדיה ונעריה שנפגעו בתקיפה באצטדיון הכפר", מסרו ביישוב.

החלו טקסי ההלוויה של הילדים במג'דל שמס,צילום: רויטרס
האבלים במג'דל שמס,צילום: רויטרס
האבלים הבוקר במג'דל שמס,צילום: אי.פי.אי

בתוך כך, משפחתו של הילד ג'יוורה איברהים (בן 11), שלפי הערכות נכח במגרש המשחקים במג'דל שמס שבו פגעה הרקטה, ביקשה סיוע באיתורו. ניסיונות החיפוש עד כה כללו פניה לכל בתי החולים באזור, אך העלו חרס. החשש העיקרי הוא כי הילד ספג פגיעה ישירה.

"הדם שלנו רותח - אנחנו רוצים נקמה"

סאמר סעיד אחמד, דודה של איזיל בת ה-12 מספר: "הייתי במטעים וראיתי אבק. רצתי לאירוע. התמונות היו מזעזעות. ילדים זה חופש, אי אפשר לסגור אותם בבית אבל הם לא הפרו הנחיות של פיקוד העורף. בסך הכל שיחקו כדורגל. עכשיו הדם שלנו רותח - אנחנו רוצים נקמה. איזיל אהבה כדורגל, היו לה חלומות".

אבל כבד במג'דל שמס: החלו הלוויותיהם של 12 הילדים והנערים,צילום: GettyImages
האבלים במג'דל שמס, הבוקר,צילום: GettyImages
האבלים הבוקר במג'דל שמס,צילום: אי.פי.אי

הימן עוודת מהיישוב סיפר: "הבן שלי היה צריך ללכת לשם ולא הרשתי לו ללכת. הוא התקשר לחבר שלו והחבר לא ענה. הוא נהרג שם. נאגי חלבי. הם חברים טובים ומשחקים ביחד".

"תחושות של כעס"

שון פרו, קרוב משפחתה של ילדה שנפצעה: סערת רגשות, קשה לעכל את המצב. יש תחושות של כעס, של עצב, חוסר ודאות. זה כנראה הדבר הכי נורא שפגע מאז 7 באוקטובר".

קרוב משפחתה של ילדה שנפצעה במג׳דל שמס: סערת רגשות, קשה לעכל את המצב // מישל דוט קום

הפגיעה הקטלנית אירעה אמש, והייתה האירוע הקשה ביותר בצפון מאז תחילת המלחמה. עשרות ילדים ונערים שיחקו במגרש הכדורגל בזמן שחיזבאללה שיגר רקטה כבדה מאזור שבעא בדרום לבנון, כשלפי צה"ל מדובר ברקטת "פאלק-1" שהגיעה מאיראן.

אבלים במג'דל שמס,צילום: אי.אף.פי
אבלים התמוטטו ופונו במג'דל שמס,צילום: אי.אף.פי
אבל כבד במג'דל שמס, היום,צילום: אי.פי.אי

משפחות שכולות מפורום גבורה שלחו מכתב הזדהות לתושבי מג'דל שמס, לאחר האסון שבו נרצחו 12 ילדים ונערים. "לא ייתכן שילדים בישראל, בעוטף עזה או בצפון הארץ, לא יוכלו לשחק במגרש מחוץ לביתם מחשש לחייהם. אנו מחזקים את ידיכם ומקווים שלא תדעו עוד צער, ישראל חייבת לנצח, גם בדרום וגם בצפון, למען הנופלים וגם למען החיים. כך נמשיך לדרוש ולפעול", כתבו המשפחות.

הרמטכ"ל, רב-אלוף הרצי הלוי, הגיע אמש למג'דל שמס ונפגש עם ראש העדה הדרוזית, השיח' מוואפק טריף ונציגי המועצה המקומית, מפקד פיקוד הצפון, אלוף אורי גורדין ומפקד אוגדה 210, תת-אלוף יאיר פלאי.

טקסי ההלוויות של הילדים במג'דל שמס,צילום: רויטרס
אבל כבד במג'דל שמס: החלו הלוויותיהם של 12 הילדים והנערים,צילום: רויטרס
אבלים במג'דל שמס, הבוקר,צילום: רויטרס

אלה שמות הנרצחים שידועים עד כה: אלמא איימן פח'ר א-דין בת ה-11, מילאר מועדאד א-שעאר בן ה-10, ויניס אדהם א-ספדי בת ה-11, איזל נשאת איוב בת ה-12, יזן נאיף אבו סאלח בן ה-12, ג'וני ודיע איבראהים בן ה-13, אמיר רביע אבו סאלח בן ה-16, נאג'י טאהר אל-חלבי בן ה-11, פג'ר ליית' אבו סאלח בן ה-16, חאזם אכרם אבו סאלח בן ה-14, נאזם פאח'ר סעב בן ה-15, מהכפר הסמוך עין קיניא.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר