במסגרת הערכת מצב שקיימה הבוקר נציבת שב"ס, רב-גונדר קטי פרי, הונחו צוותי יחידת נחשון - יחידת ליווי המעצרים של שירות בתי הסוהר - לקיים את כל הדיונים המשפטיים על רקע סמלי המדינה ודגל ישראל.
על גבי מסכי הוויעוד החזותי (video conference) שבאמצעותם מתקיימים הדיונים, יופיע גם שם היחידה ממנה מתבצע הדיון בפועל.
זאת, בהמשך לחשיפת "ישראל היום" מהשבוע שעבר, שלפיה בעת שבאולם המעצרים של בית משפט השלום בתל אביב, הופתעו כאשר שופט המעצרים התורן, איתי הרמלין, דרש מנציג יחידת נחשון באולם בית המשפט להוריד כיתוב ממסך הוויעוד החזותי, שבו נכתב: "צה"ל ינצח".
מהנהלת בתי המשפט נמסר בתגובה: "בפתח יום הדיונים הופיעו על מסך ההיוועדות החזותית כיתובים שונים, וזאת במקום שמו של המשתתף, אשר בדרך כלל הוא שם בית המעצר. בית המשפט עמד על כך שבשם המשתתף צריך להופיע שמו של בית המעצר, על-מנת לשמור על שגרת הדיונים כפי שנהוג".
היום, כאמור, התערבה בעניין נציבת שב"ס, והנחתה כי כל הדיונים יתקיימו על רקע סמלי המדינה ודגל ישראל, לצד שם היחידה שממנה מתבצע הדיון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

