"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
כדי למנוע בנייה לא חוקית: האחראים על פינוי המאחז בגוש עציון - ראשי ההתיישבות
פינוי מעלה רחבעם הציף אל פני השטח תופעה של בנייה בלתי מאושרת ובלתי מבוקרת ביו"ש • ראש מועצת גוש עציון: "אנשים עושים מה שהם רוצים"
מערכה עיקשת של מועצות ביו"ש נגד אזרחים. צילום: צחי מרים

כדי למנוע בנייה לא חוקית: האחראים על פינוי המאחז בגוש עציון - ראשי ההתיישבות

פינוי מעלה רחבעם הציף אל פני השטח תופעה של בנייה בלתי מאושרת ובלתי מבוקרת ביו"ש • ראש מועצת גוש עציון: "אנשים עושים מה שהם רוצים"

,עודכן
0השמעה

ביום רביעי האחרון הגיעו כוחות גדולים של מג"ב והמינהל האזרחי למאחז מעלה רחבעם שבמזרח גוש עציון, על מנת לפנות מבנים שהוקמו במקום. אלא שנסיבות חריגות הובילו לפינוי הבתים, שנעשה באופן שקט וללא הפגנות כלשהן. הסיבה: מאחורי הפינוי עומדת בין היתר מועצת גוש עציון.

מדובר בתופעה שמתנהלת רוב הזמן מתחת לפני השטח ולא זוכה לתשומת לב: מערכה עיקשת של מועצות ביו"ש נגד תושבים ישראלים שעושים ככל העולה על רוחם, בונים ללא שום פיקוח וללא שום סדר על אדמות מדינה, ולדברי ראשי המועצות, גם פוגעים בדרך בהתיישבות כולה.

העימות סביב מעלה רחבעם מתרחש כבר שנים רבות. מדובר במאחז שנוי במחלוקת שבו גורמים שונים מקבלים החלטות שלא עולות בקנה אחד עם כללי מינהל תקין כלשהם, וזאת בלשון המעטה. כך, לפני כמה שנים פונו באישון לילה בתים ביישוב על ידי חלק מהתושבים בשל סכסוך. ל"ישראל היום" נודע כי לאחרונה החלו גורמים שונים לשווק שטחים בעשרות אלפי שקלים בגבעה סמוכה למעלה רחבעם - אף שכלל לא מדובר בשטח שלהם.

גוש עציון,צילום: אי.פי.אי

"פוגע בהתיישבות כולה"

"הם מונעים הקמה של שכונה בת 400 יחידות דיור ועושים מה שהם רוצים", אומר ראש מועצת גוש עציון ומועצת יש"ע, שלמה נאמן. "מדובר בנושא שפוגע בהתיישבות כולה. אני מסרב לשתוק. אנחנו נלחמים בכל מי שבונה על אדמות מדינה, ישראלים, ערבים, כולם. אלו שטחים ששייכים למדינה והם עושים מה שהם רוצים".

ראש מועצת יש"ע שלמה נאמן,צילום: דוברות מועצה איזורית גוש עציון

זוהי תופעה שמתרחשת בכל יהודה ושומרון."ראשי המועצות מעוניינים לעבוד על פי חוקי התכנון בסך הכל", אומרים גורמים שעוסקים באכיפה ביו"ש. אמנם, מובילי ההתיישבות פועלים כמעט בגלוי לעידוד ההתיישבות הצעירה, שהוקמה בצורה בלתי חוקית, אך גם שם פעמים רבות מדובר ביישובים מוסדרים יחסית. ראשי המועצות, שצריכים לתת תשובות לרשויות, פועלים לא מעט על מנת לקבל אישורים ולא לעשות דברים ככל העולה על רוחם. "אנשים חושבים שבגלל שמדובר ביו"ש אפשר לעשות מה שרוצים, וזה יוצר בלאגן עצום", אומרים הגורמים.

כך, בצד השני של גוש עציון מתנהל כבר כמה שנים מאבק חריג, זאת בשל זהות האנשים שמנהלים אותו. לא ניתן לחשוד באנשי היישוב בת עין כי הם מתנגדים לבנייה ביהודה ושומרון - להפך, אך גם שם לא מעוניינים באנרכיה. בשנים האחרונות התושבים נתקלים בתופעה ביזארית: אנשים מבחוץ שמגיעים עם משאית ובונים בתוך ימים מבנה ארעי, תוך תפיסת שטחים ולעיתים על חשבון התושבים. לאחרונה קיבלו גורמי צבא פניות נואשות מצד התושבים לפעול בנושא, וכך הגיעו פניות גם למועצה. במפתיע, מי שנמצאים לעיתים תכופות משני צידי המתרס, פועלים זה לצד זה לאכוףבנייה - דווקא בצד הישראלי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו