"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
הביטוח הלאומי מציע: פיצוי של מאה אלף שקל לכל משפחה של הרוג באסון מירון
המוסד פנה במכתב ליו"ר ועדת הכספים, והציע רבדים נוספים לפיצוי הכספי • בינתיים הקמת ועדת חקירה ממלכתית עדיין מתעכבת
זירת האסון במירון| צילום: גיל אליהו-ג'יני

הביטוח הלאומי מציע: פיצוי של מאה אלף שקל לכל משפחה של הרוג באסון מירון

המוסד פנה במכתב ליו"ר ועדת הכספים, והציע רבדים נוספים לפיצוי הכספי • בינתיים הקמת ועדת חקירה ממלכתית עדיין מתעכבת

,עודכן
0השמעה

בעוד שהקמת ועדת החקירה הממלכתית מתעכבת, הביטוח הלאומי הציע היום (שלישי) כי הפיצוי לכל משפחה של הרוג באסון הר מירון יעמוד על מאה אלף שקל.

במכתב ששלח מאיר שפיגלר, מנכ"ל הביטוח הלאומי למשה גפני, יו"ר ועדת הכספים של הכנסת, הוא משרטט את גובה הפיצוי. מהמכתב עולה כי יהיה פיצוי בגין פטירה. מדובר בפיצוי חד פעמי בגובה של מאה אלף שקל לכל נספה או 130 אלף שקלים לכל נספה אם שני בני משפחה נספו.

במכתב צוין שלפיצוי המוצע יהיה רובד נוסף, כלומר בנוסף לזכויות הביטוח הלאומי וכן תשלומים מכוח פקודת הנזיקין. עוד נכתב כי גם מי שנפצע באירוע ונותר נכה יפוצה.

בביטוח הלאומי קראו להכיר באירוע רב הנפגעים בהר מירון כ"אסון לאומי" שיקנה זכאות לסיוע מהמדינה.

הפיצויים אותם מציע הביטוח הלאומי אינם מוצאים בחלל ריק, ומהמכתב עולה כי הוא מתבסס על עקרונות ההסדר שגובש בוועדה ציבורית שהוקמה מכוח חוק הסיוע לנפגעי קריסת הרצפה באסון אולמי וראסי שבירושלים אשר קבעה קריטריונים לפיצוי.

בפועל הפיצוי לנפגעי ורסאי היה במימון אוצרי מלא באמצעות החברה הממשלתית ענבל ולא דרך הביטוח הלאומי.

יש לציין כי חבר הכנסת גפני וחברי כנסת נוספים הם שביקשו מהביטוח הלאומי לכתוב את נייר העמדה בנושא.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו