"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
"מזכיר תקופות אפלות"

נגרר בעירום ולקה באירוע לבבי: עו"ד של העצור מאריאל בטענות קשות לשב"כ

במכתב חריף שנשלח למבקר תלונות הנחקרים בשב"כ נטען כי תנאי החקירה אכזריים והעצור מצוי בסכנת חיים • בדיון להארכת מעצרו אמר: "אם זה יימשך - אגיד שרצחתי את היטלר"

,עודכן
0השמעה
ההפגנה באריאל לשחרור העצורים המנהליים

התעללות קשה וממשית:עו"ד עדי קידר, המייצג את העצור מאריאל, שלח מכתב חריף למבקר תלונות הנחקרים בשב"כ בו טען כי מרשו נחקר בתנאים קשים ש"מזכירים תקופות אפלות". קידר דרש לעצור באופן מיידי את החקירה, תוך חשש לחייו של העצור.

ביום רביעי האחרון תקפו פלשתינים קבוצת נערים שהייתה בסיור בין אריאל לנופי נחמיה יחד עם מלווה מבוגר. במהלך האירוע נדקר פלשתיני למוות. יום לאחר האירוע, כשהמלווה תושב נופי נחמיה הגיע לתת עדות במשטרה, הוא נעצר ונלקח לחקירת שב"כ בחשד לרצח. מאז נאסר עליו לפגוש עורך דין. בדיון בנוגע להארכת מעצרו בבית המשפט אמר כי התנאים שבהם נחקר קשים ביותר "ואם זה יימשך אגיד שרצחתי את היטלר".

כעת, פנה עורך הדין עדי קידר מארגון חוננו למבקר תלונות הנחקרים בשב"כ וטען כי העצור עובר חקירה קשה וכי נשקפת סכנה לחייו. בין השאר אמר קידר כי העצור נאלץ לעשות את צרכיו על עצמו וכי הוא עבר אירוע לבבי במהלך החקירות.

ההפגנה באריאל לשחרור העצורים המנהליים,צילום: ללא קרדיט

"הזדעזענו לקרוא את הדברים שנאמרו מפיו של החשוד, ונראה כי מדובר בפסגה חדשה שטרם פגשנו כמותה", כתב עו"ד קידר בתלונה, "כבר לפני מספר ימים פנינו ליחידה החוקרת בשל הדברים שנאמרו על ידי החשוד, לגבי מניעת שינה ומצבו הרפואי, ועד כה טרם נענינו. היום כאמור נשמעו דברים מזעזעים, הגובלים בהתעללות קשה וממשית. החשוד מוסר כי הוא מושפל ומבוזה עד לכדי מצב קיצוני של גרירתו עירום למרחק של 200 מטר עת הטיל את צרכיו על עצמו, הלסדום היינו?!".

לדבריו, המשך החקירה מסכן באופן מיידי את חייו של העצור: "תיאור זה מזכיר מקומות אפלים ורחוקים ומסתבר שמצויים כאן בקרבינו. אנו דורשים להורות על הפסקת החקירה על ידי חוקרי השב"כ לאלתר! ברי כי להתנהלות זו השלכות ונגזרות רחבות ואולם כעת, לאור חשש ממשי לנפשו ובריאותו של מרשנו, אין מנוס מעצירת החקירה. עוד אנו דורשים כי חוקר מטעמכם יסור באופן מיידי למתקן ויגבה את עדותו של מרשנו".

בתוך כך, יו"ר ועדת הבריאות בכנסת, ח"כ עידית סילמן מקיימת הבוקר (שני) דיון בוועדה בנושא "בחינת בריאותם הפיזית והנפשית של עצורים הנחקרים ע"י החטיבה היהודית של השב"כ", וזאת בעקבות הפרסומים בגין מצבו הרפואי של העצור.

כמו כן, ח"כ אופיר סופר מהציונות הדתית הגיב לתנאי חקירתו של העצור מאריאל, וכתב: "התנהלות מבזה שאסור שתקרה במדינה דמוקרטית".

התנהלות מבזה שאסור שתקרה במדינה דמוקרטית.pic.twitter.com/jsS4N8I4sD

— אופיר סופר (@ofir_sofer)June 27, 2022

מהשב"כ נמסר בתגובה:"מדובר בחקירת אירוע חמור בו הרוג פלשתיני. החקירה מצויה תחת צו איסור פרסום ומשכך לא נוכל להתייחס לפרטיה. יובהר כי החקירה מתנהלת בהתאם להוראות הדין ונתונה תחת ביקורת שיפוטית קפדנית בהליכים וערכאות שונות.הטענות בדבר שלילת זכויות הנחקר והתיאורים שהוזכרו, משוללים כל יסוד ומטרתם להסיט את השיח מהחשדות החמורים וליצור דה לגיטימציה לפעילות השירות".

יו"ר עוצמה יהודית ח"כ איתמר בן גביר צייץ בחשבון הטוויטר בתגובה: "‏זוכרים שבנט שאל למי אתם מאמינים לי או לשקד? הוכח מעל לכל ספק שאני צדקתי והיו עינויים. אני אומר שוב, אין מקום לעינוים במדינה דמוקרטית. תאמינו לי".

לדברי בן גביר: "בשב"כ מתייחסים בברוטאליות ליהודי גיבור שניצל מנסיון לינץ' של מחבלים צמאי דם, גוררים אותו ערום ומענים אותו כי הוא רצה להגן על עצמו. למחבלים המתועבים שרצחו יהודים באלעד התנהגו 'ברחמים' ונתנו להם סיגריה כדי שיירגעו, אבל כשמדובר ביהודים השב"כ מרשה לעצמו להתנהג באכזריות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר