"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מתחת לאף של דרעי וגפני: הדרמה שמתחוללת במגזר החרדי

יותר ויותר בתי ספר חרדיים עוברים לזרם החינוך הממלכתי-חרדי, למורת רוחם של עסקני המגזר והמפלגות החרדיות • זו הפעם הראשונה שגם החרדים האדוקים מתחייבים ללמוד אנגלית, מתמטיקה ועוד • המעבר התאפשר על רקע מצוקה תקציבית קשה של המוסדות המזוהים עם ש"ס ויהדות התורה

,עודכן
0השמעה
תלמידי ישיבה (אילוסטרציה). צילום: אורן בן חקון

החינוך ממלכתי-חרדי, או בקיצור הממ"ח, הוקם ב-2014 על בסיס ה"זרם החרדי", ומיועד בעיקר לחרדים ולחרדים מודרניים בישראל. בתי הספר של הממ"ח פועלים בנפרד מבתי הספר של החינוך הממלכתי והחינוך הממלכתי-דתי.

גפני נגד שר החינוך בגין הסדרת מערכת החינוך החרדי (29.05.24) // ערוץ הכנסת

בניגוד לחינוך חרדי-פרטי, בממ"חים התלמידים לומדים "ליבה". תוכנית הלימוד מותאמת למגזר החרדי ונתונה לפיקוח מלא ומשמעותי של משרד החינוך. החינוך הממלכתי חרדי קיים כעשר שנים, ונכון לשנת 2024 לומדים בו כ-10,000 תלמידים.

דרמה של ממש

בתחילת חודש יוניחשפנו ב''ישראל היום''שהמוסדות החסידיים של קרלין, צאנז, ביאלא, בעלז, ויז'ניץ, בויאן ומוסדות 'כלל חסידי', שהיו כולם עד כה מוסדות 'פטור' ללא פיקוח של המדינה וללא לימודי "ליבה", קיבלו סמל מוסד ויעברו לזרם הממלכתי-חרדי בתחילת שנת הלימודים תשפ"ה. בנוסף למוסדות החסידיים אלו ולמעבר של מוסדות מרשת 'בני יוסף' של ש"ס, מתוכננים לקום חמישה בתי ספר ממלכתיים-חרדים חדשים בשנת 2025.

סיעת ש"ס (ארכיון),צילום: אורן בן חקון

מדובר בדרמה של ממש, שכן זו הפעם הראשונה שלא רק חרדים מודרניים עוברים ללמוד בחינוך ממלכתי חרדי, אלא גם החרדים האדוקים שמתחייבים ללמוד אנגלית, מתמטיקה ועוד.

המעבר התאפשר על רקע מצוקה תקציבית קשה של המוסדות המזוהים עם ש"ס ויהדות התורה. בשתי המפלגות הללו מנסים לחבל במעבר ומפעילים לחצים כבדים ומשמעותיים, כולל אזהרות מרבנים ואיומים כלפי מי שיעבור לחינוך ממלכתי חרדי.

לאורך השנים נטען בצדק נגד מוסדות החינוך החרדיים כי הם מתמקדים בלימודי קודש ומונעים מבוגריהם להשתלב בשוק העבודה. ניסיונות שונים לשלב לימודי ליבה בחינוך החרדי נתקלו בהתנגדות עזה מצד ההנהגה הרבנית, שראתה בכך איום על אורח החיים החרדי.

לימודי ליבה. חרדים בטבריה (למצולמים אין קשר לכתבה),צילום: אורן בן חקון

הקמת החינוך הממלכתי-חרדי היוותה נקודת מפנה משמעותית, המציעה לראשונה פתרון ביניים המשלב בין עולם הערכים החרדי לבין הצורך בהכנה לחיים בחברה המודרנית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר