"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אורי לס חזר לנהל את התיכון שהעיף אותו: "באתי לתקן"
במקום קריירה בביהמ"ש העליון נריה כהן מנהל תיכון בפתח תקווה למחוננים: "תלמידים הזקוקים לסיוע מקבלים את תשומת הלב והמצטיינים נותרים בצד כי המערכת מאמינה שהם כבר יסתדרו" • סיפורי מנהלים מעוררי השראה
לס. למד בעירוני ד' המיתולוגי וחזר לנהלו | צילום: גדעון מרקוביץ'
לרגל פתיחת שנת הלימודים

אורי לס חזר לנהל את התיכון שהעיף אותו: "באתי לתקן"

במקום קריירה בביהמ"ש העליון נריה כהן מנהל תיכון בפתח תקווה למחוננים: "תלמידים הזקוקים לסיוע מקבלים את תשומת הלב והמצטיינים נותרים בצד כי המערכת מאמינה שהם כבר יסתדרו" • סיפורי מנהלים מעוררי השראה

נועם (דבול) דביר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

אז בבית הספר: באמצע שנת הלימודים ב־1986 אורי לס היה תלמיד בית הספר התיכון עירוני ד' בתל אביב אך "נזרק" מבית הספר לאור "חילוקי הדעות" עם המוסד. כעת, 36 שנים אחרי, הוא חוזר לבית הספר, הפעם בתפקיד המנהל.

לפני 36 שנים אורי לס היה תלמיד בתיכון עירוני ד'. במקום להשקיע בלימודים הוא העדיף לנגן בלהקה, "לעשות רוק" ובעיקר לא להגיע לבית הספר. כך מצא עצמו עד מהרה מועף מבית הספר. בגיל 17 עזב את מערכת החינוך שלא ברצונו וללא תעודת בגרות.

השנים חלפו, הוא סיים שירות צבאי והחליט להשלים בגרויות. אחר כך פנה ללימודי ספרות ומדע המדינה באוניברסיטה. משם הדרך להוראה, מקצועה של אמו, הייתה קצרה. "ב־27 השנים האחרונות אני מורה ומנהל בתי ספר ובשש השנים האחרונות ניהלתי את גימנסיה נבון בחולון". אלא שיש גם הפתעות בחיים. אתמול, היום הראשון ללימודים, הוא חזר לשערי בית הספר עירוני ד' שממנו סולק – הפעם כמנהל.

"בפעם הראשונה שנכנסתי לבית הספר הרגליים נשאו אותי אוטומטית לקומה השנייה, לכיתה שבה למדתי", הוא מספר. "יש הבדל עצום בין מערכת החינוך של אז לבין זו של היום. אז היא היתה הרבה יותר ביורוקרטית ופחות אישית, היום היא מתנהלת אחרת לגמרי. כשנכנסתי להוראה לא באתי חדור נקמה, להפך, באתי עם אמביציה לתקן".

עירוני ד' נחשב מוסד מיתולוגי. בין בוגריו המפורסמים שלמה ארצי, איילת שקד, הילה קורח, ניב רסקין, יגאל שילון, דודו טופז ואחרים. "היום הראשון היה מדהים, זה היה 1 בספטמבר הטוב ביותר שהיה לי", סיכם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...