"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ישראל צריכה להתאים את התגובה ללוחמה הפלשתינית החדשה
גם במסגרת של פעילות מגננה, טוב שהמחבל חוסל • צריך לתת גב לחיילים, ולהעביר את המערכה התעמולתית של השמאל והפלשתינים למפקדי המשטרה, לשר לביטחון הפנים ולראש הממשלה

Loading...

תיעוד פיגוע הדקירה בירושלים // צילום: דוברות המשטרה

דעה

ישראל צריכה להתאים את התגובה ללוחמה הפלשתינית החדשה

גם במסגרת של פעילות מגננה, טוב שהמחבל חוסל • צריך לתת גב לחיילים, ולהעביר את המערכה התעמולתית של השמאל והפלשתינים למפקדי המשטרה, לשר לביטחון הפנים ולראש הממשלה

אמנון לורד
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

חמאס מצא שיטת לוחמה חדשה, שמנטרלת את התגובות הצפויות לאור מקרים דומים של צה"ל בעבר. כל עוד התוקפנות הפלשתינית היתה בסביבת הגדר בעזה או בשיגור בלוני תבערה וירי רקטות, ישראל הפעילה את רפרטואר התגובות האוטומטיות שלה, שהיה בהן כדי להכאיב לחמאס. בין שזו היתה השמדת מתקן כזה או אחר ובין שהשמדת מנהרה או לפעמים חיסול כמה מחבלים - בתוך עזה. אבל שום פעולה לא עברה ללא תגובה.

עכשיו, זה כמה חודשים שהם מבעירים אינתיפאדה חוצת קווי 67'. לפני כשבועיים הירצחו של אליהו קיי בירושלים, לקראת סוף השבוע דריסה באום אל־פחם ומהומות שנמשכו כיומיים. גלי פשיעה שמאיימים לזלוג לאזורים שבהם מתגוררים יהודים. מהומות בבתי חולים ובמקומות אחרים יוצרות הרתעה מפני הגעה לאותם שטחים.

זירת הפיגוע בשער שכם, צילום: אי.פי

בשער שכם בשבתהשיגו המחבלים את מבוקשם בפיגוע דיסאינפורמציה מוצלח. המתקפה של "המחבלים הבודדים" נמשכת. היה ניסיון רצח, שכמובן אינו מעניין את ח"כ עופר כסיף ואת עאידה תומא סלימאן. זה טבעי שמוסלמי ינסה לרצוח יהודי חרדי, או יהודי סתם. אבל שכתוצאה מתוקפנותו יהודי אחר, במדים, יירה ויהרוג אותו - זה כבר לא מקובל. זה נוגד את הטבע.

תגובתם של חברי הכנסת מהרשימה המשותפת מסמנת את התגובות הצפויות בעולם. העובדה שבזמן הירי המחבל היה על הקרקע תהפוך בעולם לסיפור. הישראלים יריבו בתוכם, אם זה עוד מקרה אלאור; אבל את העולם ואת ארגוני השמאל זה לא מעניין. מה שחשוב מבחינתם זה שלאחר תקיפה מוצדקת במסגרת הנראטיב של מאבק נגד הכיבוש, שוטרי מג"ב ירו ב"פלשתיני".

מפקד כוח מג"ב בזירת הפיגוע בשער שכם%3A "נמנעה פגיעה בחפים מפשע" %2F%2F צילום%3A דוברות המשטרה

אבל אסור לנו להוריד את העיניים מהכדור. מלחמת הטרור נמשכת. ישראל צריכה להתרכז במתן תשובה הולמת לסוג החדש של הלוחמה הפלשתינית. לא חכם לשחק כל הזמן הגנה. אבל זה נובע מאילוצים קואליציוניים. האם יש בלוחמה הזאת הקשרים יותר רחבים? יכול להיות שכן. האויבים של ישראל רוצים לקלוע אותה למשברים בכל הממדים האפשריים. ואינתיפאדת "חוצה 67'" היא חלק מהמערכת הזאת. הם מאיימים לתקוף גם באירוע שייערך בלוד.

גם במסגרת של פעילות מגננה, טוב שהמחבל התוקף חוסל. צריך לתת גב לחיילים, ולהעביר את המערכה התעמולתית של השמאל והפלשתינים לדרגים הגבוהים: מפקדי המשטרה, השר לביטחון הפנים וראש הממשלה. מוטל על עמר בר־לב לנטרל את התסבוכת התקשורתית, כפי שהמג"בניקים נטרלו את המחבל בשטח.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

אמנון לורד

בעל טור במגזין

Load more...