"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לאחר מטחים ליליים לעוטף ולאשקלון: צה"ל הכריז על "שגרה מלאה בעורף"

במהלך המטחים הליליים לעבר שטח ישראל, ספגה העיר הדרומית אשקלון רקטות מרצועת עזה - לראשונה בסבב הנוכחי • דובר צה"ל מדווח כי לאורך הלילה מסוקי קרב ומטוסים נטרלו מטרות של ארגון הטרור, בהם מוצבים צבאיים ומחסני אמל"ח • ממשיכים הניסיונות לתיווך מצרי לצורך השגת הסכם רגיעה בין הצדדים

,עודכן
0השמעה
תקיפת צה"ל ברצועת עזה.צילום: רויטרס

מתיחות בדרום:בצל ההסלמה בגזרה הדרומית ביממה האחרונה (רביעי), ובעקבות רצף השיגורים לעבר שטח ישראל, שבמסגרתו נורו יותר מ-70 רקטות ופצצות מרגמה, צה"ל החל בסדרת תקיפות ליליות ברצועת עזה. הפעילות הצבאית באזור החלה לאחר השעה 23:00 ונמשכה עד לשעות הבוקר המוקדמות.

אמש, לאחרהמטח הכבד שנורה ליישובי הדרום, קיים ראש הממשלה בנימין נתניהודיון הערכת מצב ביטחוניתעם הרמטכ"ל רא"ל הרצי הלוי, שר הביטחון אלוף (מיל') יואב גלנט, ראש המל"ל צחי הנגבי ובכירי צה"ל ומערכת הביטחון. בתוך כך, גורמים ביטחוניים מסרו ל"ישראל היום" כי "התגובה שתגיע לירי מעזה לא תהיה קלה".

לילה של הסלמה ביטחונית – דקה אחרי דקה

06:35דובר צה"ל מאשר חזרה לשגרה ביישובי הדרום: "בתום הערכת מצב ובהמשך להנחיות פיקוד העורף, הוחלט על שגרה מלאה בעורף".

06:15לאחר שעות קשות ומתוחות, המועצות האזוריות אשכול ושדות נגב וכן עיריית שדרות צפויות לקיים את הלימודים ביישובים כסדרם. "לאחר הערכת מצב של פיקוד העורף ופיקוד דרום שהתקיימה הבוקר, הודיע צה"ל כי הוסרו ההגבלות בשדרות ובעוטף ובשל כך, מוסדות החינוך ייפתחו", לשון ההודעה.

05:26לאחר הדיווחים בתקשורת הערבית על השגת הסכם רגיעה, הירי לעבר ישראל לא פוסק. אזעקת צבע אדום הופעלה בניר עם. מאוחר יותר דווח כי שתי רקטות שנורו לאזור יורטו על ידי מערכת כיפת ברזל.

03:55רשת אל-ג'זירה מדווחת כי הושגו הבנות לתחילת הפסקת אש שתכנס לתוקף החל מהשעה ארבע לפנות בוקר. מקור בפלגים הפלשתינים הוסיף כי הרגיעה מותנית ב"מחויבות שני הצדדים". על פי הדיווח, המודיעין המצרי הוא שעומד מאחורי הניסיון לעצור את ההסלמה.

03:48דובר צה"ל מדווח כי תקיפת חיל האוויר ברצועה נמשכת כל העת: "מטוסי ומסוקי קרב תקפו לפני זמן קצר מתחם צבאי ששימש כמחנה אימונים לפעילי מערך הייצור של ארגון הטרור חמאס, מחסן אמצעי לחימה ושני מתחמים צבאיים". נוסף על כך, הותקפו מחנה ומוצב של המערך הימי של חמאס ומנהרה תת קרקעית.

03:32דיווח על פגיעה בחצר בית בחוף אשקלון. נזק כבד לכלי רכב ולכמה בתים באזור.

03:15מטח רקטות נוסף לעבר אשקלון. התרעות נשמעו גם בזיקים, כרמיה ונתיב העשרה.

02:54אזעקת צבע אדום נשמעה בקיבוץ עלומים.

02:33מטח לילי כבד לעוטף עזה ואשקלון. התרעות צבע אדום נשמעו בדרום אשקלון, אזור התעשייה הדרומי, ארז, כרמיה וזיקים.

01:11מנהיג חמאס אסמאעיל הנייה מעורב במגעים לעצירת ההסלמה הביטחונית ברצועה. בשעה זו מתקיימות שיחות בתיווכן של מצרים וקטאר לעצירת מה שהם מכנים "התוקפנות הישראלית על עזה". כך, לפי הודעה רשמית שפרסם הלילה הארגון.

01:09מטח רקטות לעוטף עזה וליישובי חוף אשקלון. אזעקות צבע אדום בכרמיה ובנתיב העשרה.

"התוקפנות הישראלית על עזה". מנהיג חמאס אסמעיל הנייה (ארכיון),צילום: אי.אף.פי

01:07דובר צה"ל מדווח כי במהלך התקיפה הלילית ברצועה נפגעו אתרים לייצור אמצעי לחימה של חמאס, מוצבים, מתחמים צבאיים וכן מנהרה תת קרקעית. "ארגון הטרור חמאס נושא באחריות לנעשה ברצועת עזה, והוא זה שישלם את מחיר ההפרות הביטחוניות נגד מדינת ישראל", לשון ההודעה.

תושבי שדרות רצים למרחבים המוגנים| חדשות בטחון שדה בטלגרם

00:37צבע אדום בניר עוז ובנירים. גורמים פלשתינים מדווחים על המשך תקיפות צה"ל ברצועה.

00:16צבע אדום ביישובי המועצה האזורית חוף אשקלון. אזעקות הופעלו ביישובים נתיב העשרה, כרמיה ויד מרדכי.

00:00גבר בשנות הארבעים לחייו ואישה כבת שישים נחבלו בשעה שרצו למרחב המוגן בשדרות. ממד"א נמסר כי השניים נפצעו קל פונו לטיפול בבי"ח ברזילי באשקלון.

23:37דובר צה"ל מדווח כי הופעלה התרעת צבע אדום במושב תלמי ביל"ו הסמוך לנתיבות. לא דווח על נזק או נפגעים.

"אי אפשר להמשיך עם האיפוק"

בקרב תושבי יישובי עוטף עזה ואשקלון נרשמה תחושת תסכול קשה בעקבות סבב ההסלמה הנוסף שפוקד את דרום הארץ. "ביבי כמו ביבי - אנחנו מכירים אותו, מעדיפים את לפיד", אמר תושב השכונה שבה פגע מטח הרקטות.לאחר הפגיעה הישירה בביתו, סיפר תושב שדרות לוי מלך ל"ישראל היום": "אשתי התקשרה, אמרה שהיתה פגיעה בבית. היא בחרדה, אבל במזל אין נפגעים. רק נזק לרכוש. שני הילדים היו בבית, זה נס".

בתגובה להידרדרות הביטחונית מסר ראש עיריית שדרות, אלון דוידי: "הגיע הזמן להפסיק עם מכבסת המילים. אי אפשר להמשיך עם האיפוק. אני שוב קורא לראש הממשלה, לשר הביטחון ולקבינט - לחסל את ראשי החמאס והג'יהאד האסלאמי".

"לאחל את ראשי החמאס והג'יהאד". ראש עיריית שדרות אלון דוידי,צילום: יהודה פרץ

בתוך כך, העיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד" פרסם כי בכירים במודיעין המצרי מנהלים מאמצים למניעת עימות נרחב בעקבותמות עציר הג'יהאד האסלאמי. על פי דיווחים, בכירים בקהיר מנסים להגיע להסכם שיתרום בקידום העברת גופתו בתמורה להפסקת ההסלמה. המקורות מייחסים את המתיחות הביטחונית לכישלון מגעים לשחרור העציר, שהתקיימו במשך הימים האחרונים.

השתתפו בהכנת הידיעה: דנה בן שמעון, שחר קליימן ושירית אביטן כהן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר