סגן הדר גולדין עם חייליו באפריל 2014

"המשימה שלא הושלמה - השבת הבנים הביתה"

באיגרת שהרמטכ"ל אביב כוכבי הפיץ לחיילים לרגל סיום "שומר החומות", נכתב כי "זו אחריותו של צה"ל" להשיב הביתה את אורון שאול והדר גולדין

"משימה אחת לא הושלמה והיא השבתם של אורון שאול והדר גולדין הביתה - זו אחריותו של צה"ל ולא ננוח עד שנמלא גם את המשימה הזו". כך כתב הרמטכ"ל, רא"ל אביב כוכבי, באיגרת שהפיץ לחיילים, למפקדים ולעובדי צה"ל לרגל סיום מבצע "שומר החומות".

"המבצע הסתיים לאחר 10 ימי לחימה בהישגים צבאיים מובהקים לצה"ל ולמדינת ישראל", כתב הרמטכ"ל. "חמאס עשה טעות קשה כשהחליט לפתוח בירי רקטי לעבר מדינת ישראל ואזרחיה, ושילם על כך מחיר כבד. לאורך ימי המבצע הופתע האויב פעם אחר פעם בסדרה של מהלומות רב-ממדיות, שהוציאו אותו משיווי המשקל. חמאס פגש תקיפה בעוצמה רבה ובהגנה חזקה ויעילה - תקיפה שהתבטאה בכמות, באיכות, בקצב ובשיטות התקיפה והגנה שנתנה מענה לאיום על העורף".

הדר גולדין, אורון שאול, אברה מנגיסטו והישאם א-סייד,

רא"ל כוכבי הוסיף כי "עיניים רבות בכל המזרח התיכון עקבו אחר היכולת המבצעית והמודיעינית המרשימה של צה"ל וההכרה בעוצמת צה"ל ובנחישותו התעצמה. עם זאת, עלינו לתחקר את עצמנו, ללמוד ולהשתפר, להשתנות ולהמשיך להתאים שיטות לחימה ודפוסי פעולה על מנת להבטיח את מוכנותנו וכשירותנו גם לעימות הבא".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...