בועז יונה בצאתו מהכלא ב-2012

בועז יונה הוא איש העסקים שנעצר בחשד להונאת נושים

יונה, שהיה מנכ"ל חברת חפציבה והורשע בפרשה, ריצה מאסר של שבע שנים בשל עבירות מרמה • הוא נעצר בתחילת השבוע בחשד שהסתיר את הכנסותיו במהלך פשיטת הרגל שבה הוא מצוי

איש העסקים מתחום הנדל"ן שעוכב ביום שני לחקירה בחשד לעבירות של הונאת נושים הוא בועז יונה, מנכ"ל בחברת חפציבה לשעבר. יונה חשוד בעבירות הקשורות לפשיטת רגל ולחדלות פירעון, וכן בעבירות על חוק איסור עבירות הון. בעבר הוא ריצה עונש מאסר בגין עבירות מרמה שונות.

כאמור, בתום חקירה סמויה של היחידה הארצית לחקירות של הממונה לחדלות פירעון במשרד המשפטים, בשיתוף היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433, במשטרת ישראל, עוכב לחקירה ביום שני האחרון בועז יונה שמצוי בהליכי פשיטת רגל, בחשד לעבירות של הונאת נושים, עבירות בתחום פשיטת הרגל וחדלות פירעון ועבירות הלבנת הון.

בועז יונה, בדיון בבית המשפט על תנאי מעצרו, 2010, צילום: דודי ועקנין

החקירה מתנהלת כנגד החשוד ומעורבים נוספים, בני משפחה ומקורבים. על פי החשד, יונה פעל לאורך תקופה ממושכת, בסיוע מקורביו, להסתיר הכנסותיו ונכסיו מהנושים במהלך פשיטת הרגל וזאת, בין היתר, באמצעות רישום חשבונות בנק וחברות בשליטתו על שם אחרים.

עם המעבר לשלב החקירה הגלויה, ביצעו חוקרי היחידה הארצית לחקירות של הממונה על חדלות פירעון וחוקרי היחידה הארצית לחקירות הונאה בלהב 433, חיפושים בביתו ובבתיהם של מעורבים נוספים וכן במשרדי תאגיד הקשור לחשוד. במהלך החיפושים נתפסו מסמכים וחומרי מחשב רבים.

באוגוסט 2007 נקלעו חברות "חפציבה" למשבר כספי, ובועז יונה נמלט מישראל. ב-30 באוגוסט, לאחר מרדף של שבועיים, נעצר יונה באיטליה. הוא הוסגר לישראל ב-16 ביוני 2008 וחתם על הסדר טיעון, לפיו יישלח ל-7 שנות מאסר. ב-6 באוקטובר הורשע יונה, על פי הודאתו, בקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, באי קיום הוראות חוק ניירות ערך, ברישום כוזב במסמכי תאגיד ובגנבה בידי מורשה. ב-1 במרץ 2012 שוחרר יונה מהכלא, לאחר שמעונשו הופחת שליש בזכות התנהגות טובה, וניתן לו קיצור נוסף כשחרור מנהלי.

סנגוריו של יונה, עורכי הדין בעז בן צור ורון סמוראי, מסרו בתגובה: "הטענות נגד מר בועז יונה הן טענות ממוחזרות שהועלו כבר בעבר. עד כה בתי המשפט לא מצאו ממש בטענות שהועלו כנגד מר יונה. מר יונה פועל כדין במסגרת ההליכים המנוהלים ופעולות הכונס הרשמי נעשו על מנת להשיג מטרה זרה ולנסות להשפיע בצורה פסולה על הליך אזרחי המתנהל בין הצדדים. הכונס הרשמי מנסה להחיות בתואנות שווא הליך פשיטת רגל הנמשך כבר 15 שנים שמזמן היה צריך לסיימו ומצורף מכתב חריף שנשלח אתמול לכונסת הרשמית". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...