"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שלושה חשודים חדרו ליישוב רתמים - אחד מהם נורה למוות תוך כדי תחקור

כוח כיתת הכוננות של היישוב הוקפץ למקום ועצר במקום את שלושת החשודים, תושבי היישוב ביר אדאג' ופזורת נאות חובב • במהלך תחקור, אחד החשודים ביקש מחבר כיתת הכוננות להתקרב אליו, קרע את האזיקון שהוצמד לידו ושלף סכין מכיסו • חבר כיתת הכוננות, שזיהה את הסכנה, ירה לעברו באמצעות אקדחו האישי

,עודכן
0השמעה
היישוב רתמים בנגב. צילום: ליאור מזרחי

איש ביטחון של היישוב רתמים זיהה היום (שבת) לפנות בוקר שלושה חשודים שטיפסו מעל גדר ההיקפית של היישוב וחדרו לתוכו פנימה.

כוח כיתת הכוננות של היישוב הוקפץ למקום ועצר במקום את שלושת החשודים, תושבי היישוב ביר אדאג' ופזורת נאות חובב.

בווידאו: גנבים פורצים לכלי רכב בירושלים (ארכיון) // דוברות המשטרה

על פי גרסת המשטרה, במהלך תחקור המעורבים במקום, אחד החשודים בשם ג'ומעה דנפירי ביקש מחבר כיתת הכוננות להתקרב אליו, קרע את האזיקון שהוצמד לידו ושלף סכין מכיסו. חבר כיתת הכוננות, שזיהה את הסכנה, ירה לעברו באמצעות אקדחו האישי שהחזיק ברישיון וניטרל את החשוד במקום.

ג'ומעה דנפירי, נורה למוות לאחר שחדר ליישוב רתמים,צילום: ללא

החשוד, תושב פזורת נאות חובב, בן 17, פונה במצב קשה למרכז הרפואי סורוקה ובהמשך נקבע מותו בבית החולים.

מותו של החשוד הקבע בבית החולים. סורוקה,צילום: דודו גרינשפן

כוחות משטרה שהגיעו למקום ערכו סריקות, אספו ראיות וממצאים בזירה, וביצעו במקום את מעצרם של שני תושבי היישוב ביר אדאג', שנלקחו לחקירה המנוהלת בתחנת שגב שלום של מרחב הנגב במחוז הדרומי. הרקע לאירוע פלילי. גופתו של הנער תישלח לנתיחה.

אביו של הנער שנורה אמר ל"ישראל היום" כי לדעתו בנו נורה בעת שברח:"הפצע הגדול הוא מקדימה והפצע הקטן הוא מאחורה", מה שלדבריו מעיד כי הנער נורה בגבו.

דודו של ההרוג אמר: "אני לא מבין את הודעת המשטרה כי בני סיכן את חברי כיתת הוכננות, שהרי הם היו חמישה אנשים חומשים והוא בסך הכל נער בן 17. אם זהות היורה היתה שונה, כלומר שהוא היה בדואי, אני בטוח כי הוא היה נחקר.

ראש המועצה האזורית רמת הנגב, ערן דורון: "כיתת הכוננות של כפר רתמים פעלה ללא דופי והגנה על בני היישוב ומשפחותיהם. צריך לומר גם מילה טובה למשטרה שהייתה באזור והגיעה למקום תוך דקות ספורות. אחרי 7.10 כל גנב ופושע שבא לגנוב שיידע שדמו בראשו. למי ששכח, המציאות של חוסר המשילות עם כמויות גדולות של אמל"ח לא השתנתה כאן מאז תחילת המלחמה ואין לדעת לאיזו מטרה יעשה בו השימוש".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר