פרקליטות מחוז ירושלים הגישה היום (חמישי) לבית משפט השלום בעיר כתב אישום נגד דן אהרונסון, תושב תל אביב כבן 39, לאחר שניפץ שמשה של רכב חולף במהלך צעדה בלתי חוקית בחודש יולי האחרון.
מפגינים מנפצים שמשה של רכב
על פי כתב האישום, שהוגש באמצעות עו״ד זהר גיאת, הנאשם השתתף בהפגנה נגד הרפורמה המשפטית שהתקיימה בירושלים בסמוך למשכן הכנסת. בשעות אחר הצהריים פרצו מאות מפגינים, ביניהם הנאשם, לכביש בגין, צעדו בתהלוכה בלתי חוקית לכיוון גן סאקר, כשהם חוסמים נתיב תנועה מרכזי ומפריעים למעבר כלי רכב רבים שנסעו במקום.
באותה העת נסעה באזור המתלוננת ושלושת ילדיה הקטינים, וזו ניסתה להתקדם ולפלס את דרכה בין המפגינים. בשלב מסוים, חסמו מספר מוחים את הרכב בגופם ומנעו ממנה להמשיך בנסיעתה.
בעקבות כך התרחש עימות מילולי בין הצדדים. בעוד הנאשם ביקש מהמפגינים לפנות את הדרך, המתלוננת המשיכה בנסיעתה וחלפה על פניהם. אז, הנאשם חבט עם מוט דגל שהיה ברשותו בשמשה האחורית של הרכב. השמשה התנפצה וחלקי זכוכית התפזרו לעבר המושב האחורי ברכב, בו ישבו שניים מילדיה של המתלוננת.
"דן אהרונסון, לכלא מיד"
פעילי אם תרצו הגיעו הבוקר למחאה מתחת לביתו של האנרכיסט דן אהרונסון בת"א. כזכור, לפני מספר שבועות דן אהרונסון ניפץ שמשה של רכב ובו אשה עם 3 ילדים קטנים במהלך מחאה נגד הרפורמה המשפטית. לאחר התקיפה הודה אהרונסון במעשה.
מתן ג'רפי ראש אגף משימות בתנועת אם… pic.twitter.com/bDLH4jHGG7
— קובי גרינברגר (@Om4Za58On4Lex7e) August 21, 2023
כתב האישום מייחס לנאשם עבירות של התקהלות אסורה והיזק בזדון.
קצין משטרה שנכח במקום המחאה בירושלים סיפר באותה עת: "מעבר לכך שמאות מפרי הסדר פגעו משמעותית במרקם החיים של תושבי ירושלים ומשתמשי הדרך באזור, הם סירבו להתפנות, התעמתו איתנו פיזית, תקפו, התפרעו ואף השליכו לעברנו חפצים מהגובה״.
מתנועת "אם תרצו" שהפגינה מול ביתו של אהרונסון נמסר בתגובה: ''אנרכיסט אלים צריך לשבת בכלא. גרירת הרגליים של הפרקליטות מבישה ומטרידה. האיש זה מסוכן לציבור, גיבור גדול על ילדים קטנים. מקומו לא בחברה דמוקרטית ופלורליסטית אלא מאחורי סורג ובריח. עד כה לא מצא האיש האלים הזה את הדרך להתנצל, וחבריו אף ניסו לתרץ את התנהלותו. די לאלימות!".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
