בשל סכסוך כספי: גיסו של יזם הנדל"ן ניסים אסייג ז"ל יואשם ברצח

בתום 19 ימי חקירה הוגשה הצהרת תובע נגד רוני לוי •במשטרה סבורים כי הרקע למעשה הוא חובות שצבר אסייג לשוק האפור, כאשר לוי שימש כערב מול גורמים עבריינים אשר הילוו את הכסף

ניסים אסייג, הקבלן שנורה למוות בראשון לציון, צילום: עיר הנדל"ן - מרכז הבנייה הישראלי

הותר לפרסום: חוקרי היחידה ללחימה בפשיעה של מרחב שפלה הגישו היום הצהרת תובע נגד רוני לוי, החשוד כי רצח את גיסו, יזם הנדל"ן ניסים אסייג ז"ל, ובימים הקרובים יוגש נגדו כתב אישום בחשד לרצח.

חוקרי המשטרה הצליחו לאסוף ראיות נסיבתיות נגד לוי ובין היתר תיעוד המסלול אותו עשה ביום הרצח עד הזירה עצמה, בה על פי החשד ירה באסייג. במשטרה סבורים כי הרקע למעשה הוא חובות שצבר אסייג לשוק האפור, כאשר לוי שימש כערב מול גורמים עבריינים אשר הילוו את הכסף. לוי אינו משתף פעולה בחקירה.

הרצח התרחש בשישי לינואר. בתיעוד מזירת האירוע נראה אדם, שפניו אינן מזוהות, יוצא ממכונית, ניגש לאסייג, משוחח עימו כמה שניות ואז שולף אקדח, יורה בו ונמלט מהמקום. אסייג נפצע אנושות, פונה לבית החולים ושם נקבע מותו. כבר בתחילת החקירה גילו החוקרים כי בן אסייג לגיסו, רוני לוי, היה קיים סכסוך, על רקע חובות לשוק האפור כאמור בגובה של מאות אלפי שקלים. על פי החשד, לוי גם הילווה כספים לאסייג וגם שימש לו כערב מול גורמים עבריינים בשוק האפור.

על פי החשד, אסייג לא החזיר את הכסף, לוי קיבל טלפונים מאיימים והצ'קים שהפקיד חזרו.

הותר לפרסום: פוענח רצח יזם הנדל"ן ניסים אסייג ז"ל" / דוברות המשטרה

מפקד מחוז מרכז ניצב אבי ביטון, הטיל את החקירה בתום הערכת מצב מיוחדת על היחידה המיוחדת ללוחמה בפשיעה של מרחב שפלה, נוכח חומרת האירוע והיתרון היחסי של חקירה מואצת ביחידה מרחבית, שבחנה בקפדנות את הנסיבות והרקע, לרבות סכסוך כספי בין השניים .

בתוך כך, החוקרים ניהלו מגוון מהלכי חקירה, תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים ופורנזיים, שהובילו לאיתור ומעצר החשוד ברצח - קרוב משפחתו של הנרצח, אשר הסתתר בדירת מסתור באשדוד.

כאמור, היום הוגשה לבית משפט השלום בראשון לציון, בתום החקירה ובהתאם לממצאיה, הצהרת תובע נגד החשוד ובימים הקרובים יוגש נגדו ע"י פרקליטות מחוז מרכז כתב אישום ובקשה להמשך מעצרו עד תום ההליכים.

תיעוד הרצח מראשון לציון: יורה מטווח אפס ונמלט

החוקרים הצליחו להתחקות אחר מעשיו ביום הרצח וגילו כי הוא יצא מביתו בשעות הבוקר, הגיע לרחוב בו התגורר אסייג וחיכה שם מחוץ לבניין. לאחר שזה יצא מדירתו, עקב אחריו לוי במכוניתו.

אסייג לקח מונית לעבודתו ונהג המונית העיד בפני החוקרים כי שמע את אסייג אומר למישהו בטלפון: "גיסי עוקב אחרי".

באמצעות שימוש באמצעים טכנולוגיים, הצליחו החוקרים לאמת כי למרות שלא ניתן לזהות את לוי בסרטון הרצח, הוא היה באזור. בנוסף הכיפה שחבש היורה וסוג הנעליים שנעל, נמצאו תואמים לפרטי הלבוש של לוי. לאחר הרצח נמלט לוי עם מכוניתו לרמלה, שם נטש אותה. במשך 24 שעות התקיים מצוד אחריו, עד שהוא נתפס באשדוד בסמוך לביתו של חברו.

האקדח לא נמצא

האקדח בו על פי החשד בוצע הירי, לא נמצא עד היום. בחקירה זו נעצרו גם החבר וגם בת זוגו של לוי אשר סיפרה לחוקרים כי הייתה עדה לשיחות טלפון מאיימות שקיבל בן זוגה מהשוק האפור. למרות שתיקתו למרות הקושי לזהותו בסרטון, החוקרים משוכנעים כי הראיות הנסיבתיות שנאספו מספיקות כדי להגיש כתב אישום ולהרשיע את לוי ברצח. לוי אינו משתף פעולה בחקירתו וסירב לדבר עם החוקרים ולמסור את גרסתו והאם תכנן לכאורה את הרצח מראש. ולמרות זאת, העובדה שהגיע, כך על פי החשד, לזירת הרצח, עם אקדח, מצביעה על חשד כי הרצח הזה היה מתוכנן מראש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר