"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
"החליט להמיתה כי סירבה לקשר רומנטי": כתב אישום ברצח ילנה גרנברג
הפרקליטות הגישה כתב אישום נגד ג'ייסון בלייז מבת ים בגין הרצח שארע באוגוסט השנה • לפי כתב האישום גרנברג סירבה לחיזוריו לכן החליט להמיתה • הוא הסיע אותה למקומות שונים ברחובות וסוף היום עצר בחניון תחנת הרכבת ברחובות ודקר אותה בצווארה • הפרקליטות: "הכל היה מתוכנן מראש" • סנגורו: "זה היה איבוד שליטה רגעי במהלך עימות ספונטני"
ג'ייסון בלייז בדיון בבית המשפט (ארכיון)| צילום: אפרת פורשר

"החליט להמיתה כי סירבה לקשר רומנטי": כתב אישום ברצח ילנה גרנברג

הפרקליטות הגישה כתב אישום נגד ג'ייסון בלייז מבת ים בגין הרצח שארע באוגוסט השנה • לפי כתב האישום גרנברג סירבה לחיזוריו לכן החליט להמיתה • הוא הסיע אותה למקומות שונים ברחובות וסוף היום עצר בחניון תחנת הרכבת ברחובות ודקר אותה בצווארה • הפרקליטות: "הכל היה מתוכנן מראש" • סנגורו: "זה היה איבוד שליטה רגעי במהלך עימות ספונטני"

,עודכן
0השמעה

הפרקליטות הגישה היום (שישי) כתב אישום נגד ג'ייסון בלייז, בן 30 מבת ים, בגיןרצח ילנה גרנברגב-25 באוגוסט.

לפי כתב האישום, שהגישה עורכת הדין שחף קלינמן שמעוני, גרנברג סירבה להפוך את הידידות בינה ובין בלייז לקשר רומנטי - והוא החליט להמיתה. בבקשה למעצר הנאשם עד תום ההליכים נגדו, נכתב כי "המשיב רצח בדם קר את המנוחה, על לא עוול בכפה, לאחר תכנון מראש".

ג'ייסון וילנה היו מיודדים ונהגו לבלות יחד, נכתב בכתב האישום. במהלך תקופת החברות, שנמשכה כארבע שנים, ביקש ג'ייסון מילנה מספר פעמים להפוך את הקשר בניהם לרומנטי - אך היא סירבה.

ילנה גרנברג ז"ל,צילום: באדיבות המשפחה
המקום בו נמצאה הגופה,צילום: דוברות המשטרה

בסוף חודש אוגוסט השנה, החליט ג'ייסון להמית את ילנה ולשרוף את גופתה, לכן הצטייד בסכין ובקבוקי בנזין. כעבור יומיים, הסיע ג'ייסון את ילנה מביתה שבראשון לציון למקומות שונים ברחובות, כשבסוף היום, השניים היו אמורים להגיע לדירת אחותה.

בדרך לדירת אחותה, עצר ג'ייסון בחניון של תחנת הרכבת ברחובות כדי להוציא את התוכנית לפועל. אז דקר ג'ייסון את ילנה בצווארה, גבה וידיה, וגרם למותה. לאחר מכן, נסע לשטח פתוח בעיר רחובות, שם הניח אותה על הקרקע ושפך עליה את הבנזין, אך לא הצית אותה, אלא נסע בחזרה לביתו. במהלך הנסיעה, השליך את הנייד שלו, ושלה.

עורכת הדין קלינמן שמעוני ציינה בבקשת המעצר: "המשיב רצח בדם קר את המנוחה, על לא עוול בכפה. וזאת לאחר תיכנון מראש, כשהוא מתכנן לשרוף את גופתה, במקום ציבורי".

עו"ד עבד אבו עמאר' שמייצג מטעם הסנגוריה הציבורית את ג'ייסון בלייז: "מדובר באירוע טרגי. מר בלייז כואב מאוד את המוות של המנוחה ומשתתף בצער המשפחה. הם היו ידידים קרובים מאוד, מעולם לא הייתה כוונה לפגוע בה, מדובר בנסיבות מצערות מאוד כתוצאה מאיבוד שליטה רגעי במהלך עימות ספונטני. כתב האישום הוגש רק היום וטרם קיבלנו את חומר הראיות, לאחר לימוד החומר נציג את טענותינו בבית המשפט".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו