123rf

אבן קיסר או דקטון? המדריך לבחירת שיש למטבח שעושה סדר

בחירת שיש למטבח היא אחת ההחלטות החשובות ביותר מפני שבניגוד להחלטות אחרות שקשורות בשיפוץ או כניסה אל בית חדש, בחירת שיש אינה קשורה רק לנראות ולעיצוב של הבית, אלא גם לשימושיות של המטבח

בשיתוף שיש אגם

בחירה בשיש מתאים תהפוך את המטבח למקום שהרבה יותר נוח לעבוד ולבשל בו בעוד שסוג שיש למטבח שאינו תואם את הצרכים שלכם עלול להוביל להשתעבדות בניקיונות בלתי פוסקים ובתנאי בישול ואפיה לא נוחים.

עומדים לפני רכישת שיש למטבח ואתם כבר לא ממש סגורים איזה סוג מתאים לכם? פנינו אל יצרני ומשווקי שיש מובילים על מנת להבין איך לבחור שיש למטבח ומי מנצח בתחרות הבלתי נגמרת בין אבן קיסר לבין דקטון. קבלו את ההסברים והבחירות של צוות האתר ‘שיש אגם’ מצד אחד ומהעבר השני את הדעה של חברת ‘שיש אלחי’.

אז איך בוחרים שיש ומה טוב יותר? נתחיל בספוילר – זה תלוי בעיקר בכם ובאופן שבו אתם משתמשים במטבח.

בכל אופן, כדי לענות על השאלה, צריך להבין תחילה מה ההבדלים בין המשטחים השונים שמשווקים כיום בישראל.

סוגי משטחים ושיש למטבח

ענף השיש למטבח בישראל רותח. מגוון יצרנים ומשווקים ומאות דגמים הופכים את ההחלטה שלכם להרבה יותר מורכבת. תוסיפו לזה בעלי אינטרסים שמנסים לשווק משטחים ספציפיים שמשתלמים להם יותר, ותגיע ולמסקנה שכדי לבחור שיש למטבח שתואם את הצרכים שלכם, עליכם להכיר את המשטחים ולהבין דבר או שניים.

הדרך הטובה ביותר לעשות את זה היא להתחיל עם שלושת סוגי המשטחים העיקריים.

  1. משטחי שיש טבעי

משטחי שיש טבעי עשויים מאבן שנחצבת באדמה. יש כמה סוגים של שיש טבעי כשהנפוץ מבין כולם הוא גרניט. למען הסר ספק, לא מדובר בגרניט פורצלן עליו נרחיב בהמשך.

גרניט טבעי נחשב לאחד המשטחים המוצלחים ביותר ולכזה שמגלה עמידות מאוד גבוהה, אך מהצד השני מחירו נחשב ליקר ואם אין לכם את התקציב אז ממש לא נורא מכיוון שיש חלופות נהדרות עליהן נדון בהמשך.

חשוב לציין שלא כל שיש טבעי מומלץ למטבח ויש כאלה שמצטיינים במראה אך מגלים עמידות נמוכה.

  1. משטחי פורצלן

משטחי פורצלן הם חידוש שנכנס בעשור האחרון. בניגוד לשיש הטבעי, משטחי פורצלן אינם עשויים מאבן טבעית ולמעשה מדובר בתרכובת של מינרלים שנדחסים בטמפרטורות גבוהות (שיכולות לעלות על 1,000 מעלות).

יש הרבה יצרנים של משטחי פורצלן ומשטח דקטון נמנה על הטובים ביותר שבהם עם יכולות בלתי רגילות לעמוד בטמפרטורות גבוהות ובשחיקה. כמו כן הניקוי של משטח פורצלן איכותי נחשב לקל יותר והעמידות בפני חומרי ניקוי שונים מעולה.

  1. משטחי קוורץ

גם משטחי קוורץ למטבח אינם עשויים מאבן טבעית אלא מתרכובת של קוורץ שמותך בטמפרטורה גבוהה ונדחס בלחץ.

עד לפני מספר שנים הקוורץ היה הבחירה הכמעט טבעית אך עם כניסת משטחי הפורצלן המעמד מעט התערער. למרות זאת חשוב לציין שמשטחי קוורץ זוכים לשיפורים מתמידים שהופכים אותם לעמידים יותר ומשטחי קוורץ של אבן קיסר לדוגמה, נחשבים לאיכותיים במיוחד.

123rf

ההבדל בין קוורץ לבין פורצלן

מאחר שאנו עוסקים באבן קיסר ובדקטון, אין טעם בשלב זה להשוות אותם למשטח שיש טבעי אך יחד עם זאת נאמר שאם ידכם משגת, שיש גרניט יכול להיכנס לתחרות הזאת די בקלות.

לא כל המשטחים זהים

אמרו לכם שמשטח פורצלן הוא הטוב ביותר? האמת היא שזה לא תמיד כך ויש חשיבות ליצרן של המשטח מפני שיכול להיות מצב שבו פורצלן של יצרן אחד יהיה הרבה יותר מוצלח מפורצלן של יצרן אחר.

הדבר נכון גם לגבי משטחי הקוורץ ואף יותר מכך – יכול להיות מצב שמשטח קוורץ איכותי יהיה מוצלח ומשתלם יותר ביחס למשטח פורצלן מסוג ירוד.

לכן כשבוחרים שיש למטבח לא ניתן לקבל את ההחלטה על סמך חומר הבסיס של המשטח וחשוב להבין את האיכות ומי היצרן שלו. מהבחינה הזאת הן אבן קיסר והן דקטון נחשבים למוצלחים ואיכותיים.

דברים שלא ידעתם על אבן קיסר

אבן קיסר מזוהה בעיקר עם משטחי קוורץ אך לא כולם יודעים שבשנים האחרונות החברה משווקת גם משטחי גרניט פורצלן, משמע שאם אתם משווים אבן קיסר אל דקטון, עליכם להבין איזה משטח אתם משווים מכיוון שיש הבדל גם בין משטחי פורצלן של אבן קיסר ביחס למשטחי הקוורץ.

אנו סבורים שכל משטחי אבן קיסר, הן הקוורץ ובטח שהפורצלן איכותיים במיוחד ומגלים עמידות גבוהה.

מה זה דקטון

דקטון הינו משטח גרניט פורצלן מהטובים שמשווקים היום. המשטח מיוצר על ידי חברת ‘קוסנטינו’ בספרד שמייצרת גם משטחי ‘סילסטון’ שעשויים מקוורץ.

משטחי דקטון מביאים איתם יתרונות רבים שקשורים ביכולת לקצוץ מזון או להניח סירים חמים ישירות על המשטח. כמו כן הוא דוחה כתמים והניקוי שלו פשוט ומהיר.

אבן קיסר או דקטון?

שני הסוגים מעולים ומתאימים למטבח הישראלי הממוצע אך חשוב להבין שכשמשווים את התכונות של דקטון אל אבן קיסר, חשוב שנשווה שני משטחים מאותו הסוג שכן אבן קיסר מיצרים גם משטחי קוורץ וגם משטחי פורצלן.

מצד שני, עצם הימצאות של משטח עמיד במיוחד כמו פורצלן איכותי, אינו הופך את משטחי הקוורץ ללא טובים וכאן נכנס השיקול הכספי לתמונה.

בשורה התחתונה, התשובה לשאלה איזה שיש טוב יותר תלויה בעיקר בכם ומה שטוב למישהו אחד, יכול להיות פחות טוב לאדם אחר.

לפניכם מספר כללי אצבע שיעזרו לכם להתאים את המשטח באופן הטוב ביותר:

  1. התחשבו בתקציב – משטחי קוורץ מעולים וישמשו אתכם באופן טוב מאוד ולכן אין טעם לקחת הלוואות רק כדי לרכוש משטח פורצלן יקר.
  2. האופן שבו אתם מבשלים – תתפלאו לשמוע אבל יש גם מי שרכש משטח פורצלן איכותי ועדיין משתמש בקרש חיתוך או מניח תחתיות מתחת לסירים חמים, מה שפוגם בחוויית השימוש בפורצלן איכותי שמתעתד להיות עמיד לחום ולשריטות.
  3. מה עם העיצוב? שיש למטבח נמצא במקום מרכזי וחשוב שהוא גם יראה הכי טוב שאפשר. מהבחינה הזאת גם לדקטון וגם לאבן קיסר יש קטלוגים מרשימים. בדקו מה הכי מדבר אליכם.

בסיכומו של דבר, שני המשטחים מעולים וכשבוחרים את המשטח הרצוי צריך לשאול מה יותר טוב עבורכם על בסיס הנקודות שהצגנו.

בשיתוף שיש אגם