בשיתוף תוכן שיווקי
אנטריקוט
מה זה?
האנטריקוט מכונה גם ורד הצלע ומגיע ממקום הסמוך לעמוד השדרה של הפרה. ישנו כלל לא רשמי וידוע הטוען כי ככל שנתח הבשר מגיע מאזור גוף העובד קשה יותר, זרם הדם שם יותר חזק וכך גם טעם הנתח משובח יותר. לעומת זאת, האזור ממנו מגיע חלק האנטריקוט הינו אזור שלא עובד כל כך קשה, אם כן, כיצד יתכן שהאנטריקוט כל כך פופולארי ומצוי כמעט בכל מסעדת בשרים המכבדת את עצמה?
באנטריקוט יש אחוז שומן גבוה, ובעת צריבתו טעמיו משתבחים מאוד.
כך תבחרו את האנטריקוט המושלם
צבע- צבעו של אנטריקוט טוב יהיה בדרך כלל בין ורדרד לאדום. שימו לב לכך
שומן ושיוש- בדקו של אנטריקוט ישנה רמת שיוש גבוהה ופיסות שומן בצדדיו, בצורה מאוזנת, לא מעט מדי ולא יותר מדי.
יישון בשר- במידה ואתם מעוניינים ורוצים לפנק את עצמכם היטב, יישון בשר הנעשה על ידי קצב מנוסה יעצים את טעמי הנתח פי כמה.
לרוב, במידה ואתם קונים מקצביה איכותית כמו קצביה בתל אביב, תמצאו אנטריקוט איכותי העונה על קריטריונים אלה.
גם אם אתם רוכשים מאטליז עם משלוחים, עדיף לכם לערוך בירור על האטליז וטיב סחורתו, כך תחסכו עוגמת נפש רבה העלולה להיגרם מסחורה שאינה איכותית.
מה אפשר לעשות איתו?
את סטייק האנטריקוט ניתן להכין במגוון דרכים, לדוגמה:
במחבת
כאשר אתם מכינים אנטריקוט במחבת מומלץ להניח לידו כמה שיני שום וגבעול טימין. לפני שאתם מתחילים לבשל, ודאו כי המחבת חמה מאוד והסטייק יבש לצורך צריבתו בצורה טובה.
בתנור-
אנטריקוט בתנור יכול לצאת עם טעם מושלם בין אם שמתם תוספת ליד או לא. למשל: אנטריקוט צלוי עם בצל מטוגן, אנטריקוט עם תפוחי אדמה ופטריות, אנטריקוט עם חרדל, אנטריקוט עם ערמונים ועוד’.
סו ויד-
אחת השיטות הנפוצות להכנת אנטריקוט היא גם שיטת הסו ויד, לה יכולת בישול אף עבור נתחים עבים וגדולים במיוחד. אחד היתרונות הבולטים בשיטת הסו ויד היא רמת הדיוק הגבוה לאורך בישול כלל הנתח.
סינטה
מה זה?
נתח הסינטה, שמקומו בעמוד השדרה האחורי של הפרה, כמעט ואינו מכיל שומן ולכן מתאים במיוחד גם עבור אנשים השומרים על תפריט תזונתי משיקולים שונים.
האנטריקוט לעומת זאת, בעל רמת שיוש ושומן גבוהים. רמת השיוש בסינטה הינה נמוכה ומתמקדת בדרך כלל בחלק העליון ובחלק התחתון, כאשר מעט השומן מצוי בחלק המרכזי
נתח הסינטה גם הוא אחד הנתחים המבוקשים והאהובים.
כך תבחרו סינטה
-ודאו שנתח טרי
-יישון מקצועי על ידי קצב מומחה. ללא יישון ראוי, מרקמו יהיה צמיגי
מה אפשר לעשות איתו?
גם את הסינטה, כמו האנטריקוט, ניתן להכין במגוון דרכים:
במחבת-
סינטה יכולה ללכת מצוין עם מוקפץ או אפילו רק כחתיכות לצורך שילוב עם סלטים שונים או כריכים.
בגריל-
סינטה עם אספרגוס במרינדה, עשבי תיבול ואף רק עם תוספות בסיסיות כמו שמן זית, מלח וכו’ תצא עם טעם נהדר ומשובח שישאיר חשק לעוד.
בתנור-
אחד היתרונות הבלוטים של התנור הוא קלות ההכנה. הסינטה, גם כגוש שלם, יכולה לצאת מרשימה וטעימה. אם אתם חובבי תוספות אז סינטה יכולה ללכת טוב עם מגוון תוספות, כגון: ירקות שונים, חרדל ודבש, יין וכו’
פילה בקר
מהו?
פילה הבקר המבוקש נחשב לחלק רך ומעודן, ומקורו בפרה הוא במותן הפנימית. אחוזי השומן בפילה הבקר נמוכים מאוד, ולכך השפעה על המלצות ההכנה שלו.
למשל: רצוי לטגן אותו במחבת, לבשלו יחד עם הרוטב, במידה ויש לו רוטב וכמובן להשאירו במקום חם לאחר הוצאתו.
שפים רבים טוענים כי חשוב לאכול את פילה הבקר בעודו חם, משום שמרקמו נעשה קשה כאשר הוא מתקרר, והסיבה לכך נעוצה בעובדה כי פילה הבקר נחשב לבשר רזה במיוחד עם רמות שומן נמוכות. במילים אחרות: פילה הבקר הוא בגדר חבר קרוב בקרב הפוצחים בדיאטות שונות, מתאמנים או אף כאלה המקפידים על תפריטים בריאים משיקולים כאלה ואחרים.
מה ניתן לעשות איתו?
כמו שני הסוגים הקודמים, גם את פילה הבקר ניתן להכין באמצעות כמה אופציות:
בתנור-
בין עם תוספות ובין ללא תוספת, הוא יצא נהדר!
תוספות אפשריות: תפוחי אדמה, חרדל, בצלי שאלוט, עשבי תיבול, ערמונים ופטריות, סילאן וכו’
במחבת-
ניתן לצלות את פילה הבקר על המחבת ולהוסיף לו תוספות שונות ומעניינות כמו תפוזים צלויים, בצלים מקורמלים, ברוטב אדום/חרדל ועוד
בגריל-
פילה בקר בגריל ידרוש מכם מינימום מאמץ ומינימום מוצרים, וטעמו- גן עדן. אז גם אם אתם לא כל כך מתמצאים בהכנת בשר, שימוש בגריל מומלץ לתחילת הדרך.
בשיתוף תוכן שיווקי
