בשיתוף טרייגר ישראל
אז באמת הגיע הזמן שגם אתם תצטרפו להמוני אנשים שלא טועים, ותרכשו את המעשנה הראשונה שלכם. יש הרבה מאוד סוגים של גרילים ומעשנות בשר, ואם אתם זקוקים לעזרה במציאת המעשנה הנכונה עבורכם, הגעתם למקום הנכון. במאמר זה אנו נסקור את המעשנות על פי קריטריונים שונים, שיעזרו לכם למצוא את המעשנה המושלמת עבורכם.
- טעם
“על טעם ועל ריח אין להתווכח”- אך אנו אולי בכל זאת ננסה להתווכח. סוגים שונים של מעשנות נותנות טעמים שונים, וכל אחד אוהב טעם שונה…. אז אנו נלך על הכלל של “הרוב קובע”. הרוב קובע- אין כמו טעם של אש עצים! רק אש עצים איכותי יכול ליצור את העשן הכחול הדליל שמעשיר את הטעמים של האוכל. ולכן המעשנות שמנצחות בקטגוריה זו הן מעשנות ה”פלטס” כמו הגרילים והמעשנות בשר של חברת Traeger, שעובדות על בעירה של שבבי עץ. כמו כן, קיימת קטגוריה של מעשנות “אופסט” – שגם הן עובדות על בעירת אש עצים ויש בהם תא בעירה של עץ ליד תא העישון (כמובן שחשוב לשים לב לחומרי הגלם שהם איכותיים). לעומתם- מעשנות פחמים נותנות טעם מאוד חזק של פחם, שהוא גם טעם מריר. יש אנשים שאוהבים א תהטעם הזה, אך לא כולם מתחברים, ולכן מעשנות הפחמים לא זכו ב”הרוב קובע”. כמובן נזכיר גם את מעשנות הגז והחשמל- שזוכות למקום האחרון בקטגורית הטעם, מכיוון שהוא לא מספיק נוכח.
- ידידותיות למשתמש
בקטגוריה זו שוב יזכו טרייגר, עם מעשנות ה”פלטס” הפועלת על שבבי עץ לעישון. הפעולות הכרוחות בשימוש בגרילים אלו הן כדלהלן: מלוי תא השבבים, כיוון טמפרטורה, לחיצה על כפתור- וזהו. אפשר ללכת, לשתות בירה ולדבר עם חברים, הטרייגר ימשיך לעבוד גם בלעדיך, הטמפרטורה תשאר יציבה גם אם לא תעמוד ותסתכל על המעשנה כל היום. גם מעשנות הגז והחשמל קלות לשימוש באופן דומה. מקום אחרון בקטגוריה זו ניתן למעשנת הפחמים, ולמעשנת ה”אופסט” של אש עצים. שניהם מסובכים מאוד לשימוש ותפעול. ההדלקה עצמה של המעשנה לוקחת לפחות 10 דקות, ולאחר מכן יש לשהות בקרבת מקום כדי לוודא שהטמפרטורה נשארת יציבה וללא שינוי. אחידות או עקביות.
- אחידות ועקביות
שמירה על אחידות של הטמפרטורה והעשן ישפיעו על התוצאות – הטעם והמרקם של האוכל. בעירה גבוהה מידי עלולה להרוס נתחים מסויימים, ואם היא נמוכה מידי האש עלול להיכבות. כמו כן, העשן עשוי להיות לבן וסמיך, ולתת טעם מר וחזק מידי, שמשתלט על טעמי הבשר והתיבול, במקום להעשיר אותם. אם אין יכולת לשלוט בטמפרטורה ובעשן באופן מקסימלי, לא יהיו אחידות ועקביות בטעמים. לכן, גם בקטגוריה זו זוכים טרייגר, שבגרילים שלהם אפשר להגיע לטמפרטורה קבועה ואחידה לאורך כל זמן העישון. במעשנות פחמים אפשר להגיע להישגים יפים, במיוחד אם המעשן הוא “פיט מאסטר” בעל ניסיון רב שיודע בדיוק מתי להוסיף עוד פחמים ומתי לא, אך קשה מאוד לשלוט בטמפרטורה ובסוג העשן, התוצאות במעשנות אלו אינן עקביות או אחידות. ולכן מקום אחרון בקטרוגיה זו הם מעשנות הפחמים וה”אופסט”.
- מגוון
שוב- בקטגוריה זו זוכים טרייגר עם מעשנות ה”פלטס”. מכיוון שבגרילים של טרייגר אפשר לכוון את הטמפרטורה גבוה או נמוכה, ניתן להשתמש בהם גם כגריל וגם כמעשנה. בטמפרטורות גבוהות אפשר להכין סטייקים, כנפיים, קבבים, נקניקיות וכו’. לעומת זאת בטמפרטורות נמוכות אפשר לעשן בשר שזקוק לבישול ארוך כמו חזה בקר ואסאדו. בגרילים של טרייגר אפשר אפילו לאפות עוגות או לחם בטמפרטורות בינוניות. גם מעשנות גז וחשמל אפשר לכוון לטמפרטורות גבוהות או נמוכות. לעומת זאת, במעשנות הפחמים וה”אופסט”, אין אפשרות להגיע לטמפרטורות גבוהות, ולכן מגוון המאכלים שאפשר להכין בהם הוא מצומצם.
- קהילה
הקהילה החזקה ביותר היא “קהילת הטרייגריסטים” – קבוצה בפייסבוק, שם נמצאים 13,000 טרייגריסטים שאוהבים לענות על שאלות, לשתף, לתת טיפים, לעזור ולפרגן.
עכשיו כל מה שנותר לכם לעשות הוא למלא את תא השבבים בשבבי עץ לעישון וללחוץ על כפתור- ובום… כל מתכון מנצח! לפרטים נוספים היכנסו לאתר www.traegergrills.co.il או התקשרו לטלפון מספר: 1800-10-12-84 ואנו נשמח לארח אתכם באולם התצוגה שלנו הממוקם בכתובת: רחוב יד חרוצים 6, נתניה. מחכים לכםJ
בשיתוף טרייגר ישראל