"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

המילואימניק המבוגר ביותר

לכבוד יום העצמאות ה-75, ישראל היום וקשת 12 יוצאים בפרויקט "הכי בישראל" ומחפשים אחר הישראלים "הכי הכי", בכל התחומים. והפעם: המילואימניק המבוגר ביותר.

,עודכן
0השמעה

קשת 12

בגיל 85 סא"ל נחום (נחצ'ה) גלבוע ממושב לכיש הוא חייל המילואים המבוגר ביותר שמשרת בצה"ל. "כשקראתי את קורות הלוחמים של מלחמת השחרור, לאחר עלייתי ארצה מלוב ב־1952, הייתי המום. היו במדינה 600 אלף איש, שנה וחצי של קרבות, אחוז מהאוכלוסייה נהרג ועוד שלושה אחוזים נפצעו. כולם לחמו למען המדינה.

האנשים האלה, שהיום הם בני 90 ומעלה - על כל אחד מהם כעבור שנה 'עמדו' שני עולים חדשים על הכתפיים, ואני אחד מהם. לכן אני רואה את החובה והזכות לומר לאלו שהניחו לי את המדינה על מגש של כסף, שאתן הכל, כל עוד אני יכול".

באוגוסט 1955 יחידת הצנחנים שבה שירת היתה מהמבוקשות בצה"ל.

"הייתי בפלוגה של מאיר הר־ציון, ואז התחילו פעולות התגמול והצנחנים היו מאוד פעילים בתחום. אנחנו שומרים על המדינה הזו בכיף ובאהבה והעברנו את זה לכל שאר החילות".

לאחר מלחמת השחרור לחם גלבוע בכל המלחמות והמבצעים. "הייתי במבצע קדש ואחרי זה הקמתי משק במושב לכיש.

אחר כך לחמתי במלחמת ששת הימים, הצליחה של התעלה, מלחמת יום הכיפורים ומלחמת לבנון הראשונה והשנייה, האינתיפאדות שביניהן, צוק איתן. רק אתמול סיימתי מילואים. היה קשה ואני לא בטוח שצעירים היו עומדים בזה.

"אני שמח שאני נמצא בחבורה של בני 30 ו־40 ושאני יכול ליהנות איתם. אנשים בגילי נמצאים בדרך כלל עם חבר'ה שמסתכלים על העבר. אני מעדיף להיות עם הצעירים שרואים קדימה. מדינת ישראל היא הדבר הכי חשוב לי".

לגלבוע שלוש בנות - שתיים שירתו בצנחנים, ואחת מהן אף צנחה איתו פעמיים. יש לו גם שני נכדים, שהגדול שבהם משרת ביחידה 669.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר