מלך לב אדום: אבטיח שלא הכרתם

שילוב לא שגרתי. סביצ'ה דניס עם עשבי תיבול ואבטיח | צילום: לירון אלמוג

האבטיח, שנמצא כעת בשיאו, משתלב נהדר עם טעמים מלוחים וחריפים • הוא הולך טוב אפילו לצד טחינה או דג, ומביא לכל מתכון טעם של קיץ וחופש

אם כבר קראתם מדור או שניים שלי, בטח כבר הבנתם שנולדתי וגדלתי במעלות שבגליל. סבא וסבתא שלי משני הצדדים גרו במעלות, וכך גם רוב האחים של אמא ואבא שלי, תשעה מצד אמא ושמונה מצד אבא. משפחה גדולה.

במעלות של אז, החיים היו פשוטים. זו היתה פריפריה רחוקה, כמעט שלא היתה תחבורה ציבורית, עלות שיחת טלפון היתה גבוהה ומי חלם בכלל על מחשב או על סמארטפון.

אז מה עשינו בחופש הגדול? ביקרנו אחד אצל השני, נפגשנו אצל סבא וסבתא והיינו מסתובבים באזור עם אופניים. לא היה צורך בקייטנה, כי כל בני הדודים פשוט היו יחד.

בחופשות הקיץ הללו היה יום אחד מיוחד. יום ההולדת של דוד גולן. סבא שלי היה משכיר מיניבוס, וכל המשפחה היתה נוסעת יחד לכנרת. היינו מעמיסים ציוד ואוכל כאילו נוסעים לשבוע. בשרים, סלטים, פיצוחים, פירות, לחמניות, מה לא.

איך ש"נחתנו" בחוף, הדבר הראשון שהיינו עושים היה לקחת את האבטיחים שהבאנו, להכניס אותם לשקית רשת ולקשור במים, שיתקררו עד אחרי האוכל כדי שיהיה קינוח קר ומתוק. לא משנה מה אכלנו, בסוף הארוחה תמיד התענגנו על אבטיח - סוף מתוק ליום מושלם.

זאת הסיבה שאני כל כך אוהב אבטיחים. מלבד כמובן היותם פירות טעימים מאוד, הם מתקשרים אצלי לחוויה משפחתית, לביחד, לכיף, להנאה ולשמחה.

במטבח ניתן להשתמש באבטיח באינסוף מתכונים, מסלטים מקוריים ועד שייקים מעניינים, עם או בלי תוספת אלכוהול. האבטיח משתלב נהדר עם טעמים מלוחים ואפילו חריפים, והוא יכול להיות מוגש קר, או על הגריל לצד דג.

האבטיחים מגיעים היום במגוון של גדלים, מינים וצבעים שונים, והיום אפשר להשתמש בכל חלקיהם. כן כן, קראתם נכון, אל תזרקו את הקליפות, שאותן ניתן להחמיץ. בשורה התחתונה, לא משנה איזה אבטיח בחרתם או מה אתם עושים איתו, בסוף בטוח שיהיה לכם מתכון עם טעם של קיץ וחופש.

אבטיח מלא בעצמו

צהוב בחוץ, טעים בפנים. אבטיח צהוב מלא בעצמו, צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

 

החומרים:
√ 1 אבטיח צהוב, מקולף
בשלמותו ומרוקן
√ 2 חופני קוביות אבטיח צהוב
√ 2 חופני קוביות אבטיח אדום
√ 150 גרם גבינת פטה, מפוררת גס
√ חופן עלי ריג'לה

לרוטב:
√ 3 כפות דבש
√ 3 כפות שמן זית
√ מעט עלי זעתר טריים
√ 1 פלפל אדום חריף, קצוץ דק
√ 1 כפית מלח גס
√ 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב, מערבבים את כל המרכיבים עם הרוטב (בזהירות, לא לפרק את קוביות האבטיח) וממלאים את האבטיח הצהוב הריק בסלט.

סביצ'ה דניס עם עשבי תיבול ואבטיח

כמו דג במים. סביצ'ה דניס עם עשבי תיבול ואבטיח, צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

 

השילוב בין אבטיח לדג הוא לא שגרתי, אבל אין מה לפחד ממנו שכן הוא פשוט, טעים ונראה נהדר.

החומרים:
√ 1 פילה דניס, חתוך לקוביות
√ חופן בצל ירוק, פרוס דק
√ 1 בצל סגול, קצוץ דק
√ 1/2 חבילת כוסברה, קצוצה
√ חופן קוביות אבטיח קטנות
√ 1 פלפל אדום חריף, קצוץ
√ 1/4 כוס שמן זית
√ מיץ סחוט טרי מ־1 לימון
√ 2 כפיות מלח

ההכנה כאן קלה ופשוטה ביותר. מערבבים את כל החומרים יחד מלבד קוביות האבטיח, מעבירים לקערת הגשה ומפזרים את הקוביות מעל. אם רוצים להוסיף קישוט, אפשר לפרוס אבטיח כמניפה ולהניח לצד המנה.

סלט אבטיח, פלפלים, פטה וטחינה

אל תפחדו להעז. סלט אבטיח, פלפלים, פטה וטחינה, צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

 

אל תפחדו להעז ולהוסיף את האבטיח לטחינה ולפלפלים. לא תצטערו.

החומרים:
√ 1/4 אבטיח צהוב, חתוך גס
√ 1/4 אבטיח אדום, חתוך גס
√ חופן עלי אורגנו טריים
√ 5 פלפלי שושקה, קלויים, קלופים וחתוכים לרצועות גסות
√ 200 גרם גבינת פטה או גבינה מלוחה אחרת
√ 12 לבבות חסה (רק העלים הפנימיים, הקטנים)
√ 1/2 חופן עלי כוסברה
√ 6-5 כפות טחינה גולמית
√ 1/4 כוס שמן זית
√ 3 כפות דבש
√ מעט פלפל שחור גרוס
√ 2 כפיות מלח גס

גם כאן - קל, פשוט וטעים. מערבבים את כל המרכיבים (למעט התבלינים, הטחינה, הדבש ושמן הזית) בקערה או בתבנית רחבה ושטוחה, מפזרים מעל את התבלינים, יוצקים את הטחינה, הדבש ושמן הזית ומגישים. 

shishabat@israelhayom.co.il

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...