"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מנדלבליט: "יש לדחות חסינות ח"כ כץ"

בחוות דעת שפרסם הערב היועמ"ש לממשלה, הוא טוען: "לא מתקיימת לגבי ח"כ כץ אף אחת מהעילות שבחוק החסינות" • הוא הוסיף כי מעשיו של כץ "חריגים בנסיבותיהם"

,עודכן
ח"כ חיים כץ, צילום: אורן בן חקון

היועץ המשפטי לממשלה, ד"ר אביחי מנדלבליט, מסר היום (רביעי) ליו"ר ועדת הכנסת את התייחסותו לבקשתח"כ חיים כץלמתן חסינות בעניינו. לעמדת היועמ"ש, יש לדחות את הבקשה, משום "שלא מתקיימת לגבי ח"כ כץ אף אחת מארבע העילות המפורטות בחוקחסינותחברי הכנסת".

בעמדתו, הבהיר היועמ"ש, בין היתר, כי הוא "לא מקל ראש ברגישות הרבה הגלומה בבחינת התנהלותו של חבר כנסת כעבירה פלילית במסגרת הליכי חקיקה, וכי כתב האישום בעניינו של כץ לא נועד להתערב בעבודתם הסדירה של חברי הכנסת ואין בו כדי לשקף כל כוונה לקבוע נורמות חדשות בנוגע לעבודת חברי הכנסת".

לדברי היועמ"ש, המעשים המפורטים בכתב האישום בעניינו של ח"כ כץ הם "חריגים ביותר בנסיבותיהם ואינם תואמים את דרכי העבודה המקובלות בכנסת. לכן, קיים שוני משמעותי בין מקרה זה לבין מקרים אחרים של קידום חקיקה על ידי חברי כנסת".

היועמ"ש מנדלבליט // צילום: קוקו

היועמ"ש ציין כי "חלק מחריגות מעשיו של ח"כ כץ נובע מכך שהם כללו מצגי שווא מרמתיים, בין היתר כלפי חברי כנסת אחרים, באופן אשר היה בו כדי להשפיע על יכולתם של חברי כנסת להפעיל את שיקול דעתם באופן ענייני ועל בסיס מצע עובדתי נכון ומלא".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר