"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
"גוש השינוי" במאמץ להרכיב ממשלה לפני פקיעת המנדט
ימים דרמטיים בגוש המרכז-שמאל: החלו שיחות על חלוקת תיקים • גורמים ב"יש עתיד": "להתעסק בעניין ולא בג'ובים" • זנדברג: "נשקול אפשרויות שלא דמיינו" • אפשרות שגנץ לא סגר את הדלת בפני נתניהו
לפיד בנט וסער // צילום: אלעד גוטמן, אורן בן חקון ויונתן זינדל (פלאש 90)

"גוש השינוי" במאמץ להרכיב ממשלה לפני פקיעת המנדט

ימים דרמטיים בגוש המרכז-שמאל: החלו שיחות על חלוקת תיקים • גורמים ב"יש עתיד": "להתעסק בעניין ולא בג'ובים" • זנדברג: "נשקול אפשרויות שלא דמיינו" • אפשרות שגנץ לא סגר את הדלת בפני נתניהו

,עודכן

בגוש השינויעוסקים בימים אלה במאמצים ובניסיון להרכיב ממשלה אפשרית עוד בטרם פקיעת המנדט של ראש הממשלה בנימין נתניהו. בין המחלוקות שנותרו: סוגיית חלוקת התיקים.

בחמישי בערב נפגשו יו"ר האופוזיציה ויו"ר יש עתיד, יאיר לפיד, ויו"ר כחול לבן, שר הביטחון בני גנץ, לפגישה שלישית בעניין.

בנט: אפעל להקמת ממשלת אחדות // צילום: ערוץ הכנסת

גורמים במפלגת יש עתיד אמרו כי "כולם צריכים עכשיו לא להתעסק בג'וב שלהם אלא בטובת העניין -ממשלת אחדות ישראלית. לכולם יש חלומות, אבל קודם כל צריך להרכיב ממשלה. לאורך הדרך, וגם עכשיו כשהמנדט עדיין אצל נתניהו, לפיד מתנהג כמבוגר האחראי".

במרכז-שמאל מגייסים כעת צוותי משא ומתן לממשלת האחדות שעליה מדברים, ובגוש כבר החלו בשיחות על חלוקת תיקים אפשרית בין המפלגות, דבר שמתכתב עם דבריהם של גורמים במפלגת יש עתיד בנוגע ל"ג'ובים". הם דורשים תיקים בכירים בטענה שכוחם זהה לכוח של בנט וסער.

בתוך כך, הבוקר (ראשון) התראיינה ח"כ תמר זנדברג ממרצ בתוכנית "קלמן ליברמן" ברשת ב' ואמרה כי "בגלל צוק העתים אנחנו מוכנים לשקול אפשרויות שלא דמיינו".

ח"כ תמר זנדברג ל-@asaf_libו-@KalmanLiebskind: "בגלל צוק העתים אנחנו מוכנים לשקול אפשרויות שלא דמיינו"#קלמןליברמן

— כאן חדשות (@kann_news)April 25, 2021

גם ח"כ עמר בר לב מהעבודה התראיין בגל"צ הבוקר ואמר כי "אין ספק שמרב מיכאלי צריכה לקבל את אחד משלושת התיקים המובילים - אין שום סיבה שנסתפק בפחות. שמעתי שיש מפלגה עם 7 מנדטים שדורשת את ראשות הממשלה".

ח"כ@omerbarlevמהעבודה אצל@efitriger: "אין ספק ש-@MeravMichaeliצריכה לקבל את אחד משלושת התיקים המובילים - אין שום סיבה שנסתפק בפחות, שמעתי שיש מפלגה עם 7 מנדטים שדורשת את ראשות הממשלה"

(צילום: מרים אלסטר, פלאש90)pic.twitter.com/bWj6zffu8Y

— גלצ (@GLZRadio)April 25, 2021

בסוף השבוע דווח כי חלוקת תיקים אפשרית בצמרת תהיה כאשר בנט רה"מ, לפיד רה"מ חליפי ושר חוץ, גנץ או סער בביטחון, ליברמן באוצר והמשפטים לסער או לשקד.

אחרי שפורסם בחדשות 12 כי שר הביטחון המסתמן מטעם גוש השינוי עתיד להיות יו"ר תקווה חדשה גדעון סער, פורסם כי בסביבת גנץ טוענים כי כחול לבן לא תיכנס לממשלה אם לא תקבל את תיק הביטחון. נזכיר כי בכחול לבן הפרו הבטחת בחירות ונכנסו לממשלת נתניהו, אף על פי שהבטיחו שלא יישבו עימו.

מסיבה זו ייתכן כי גם הפעם האפשרות לישיבה בממשלת נתניהו עם הסכם רוטציה אמיתי מול נתניהו-גנץ עדיין אפשרי. בתוך כך, בשישי הודיע יו"ר כחול לבן ושר הביטחון בני גנץ כי מינה את עו"ד רונן אביאני לנהל מטעם כחול לבן את המגעים להקמת ממשלת השינוי.

כמו כן, אמש נודע כי מטעמה של יו"ר העבודה מרב מיכאלי יובילו את המשא ומתן יועצו לשעבר של בני גנץ - היועץ האסטרטגי והמומחה לניהול משברים רונן צור, ועו"ד אלון גלרט, ששימש היועץ המשפטי של משרד ראש הממשלה וייעץ לראשי הממשלה אהוד ברק ואריאל שרון במגוון סוגיות ציבוריות וחוקתיות. מי שמנהלים את המשא ומתן מטעם יש עתיד הם יו"ר יש עתיד יאיר לפיד ויועצו הלל קוברינסקי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו