"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מהפך מדהים: מדירת קבלן לבית מגורים מעוצב בסטייל

מטבח פונקציונאלי עוצב כחלק מחלל המגורים ומדבר באותה השפה | צילום: צילום: סטודיו רותם - מאור מויאל

דירה סטנדרטית של פרויקט "מחיר למשתכן" שודרגה ועברה שינויים קוסמטיים • מבלי להרוס קירות ובעזרת תכנון נכון וצבע, היא הפכה לממתק לעיניים

, עודכן
0השמעה

זוג שרכש את דירתו הראשונה במסגרת פרויקט "מחיר למשתכן", ביקש להפוך את דירת הקבלן הסטנדרטית לדירה בעלת מראה עכשווי.

כך נראה מהפך גדול בתוך מערכת של אילוצים: בדירות מחיר למשתכן לא ניתן לבצע שינויים לפני קבלת מפתח, ולכן שיפוץ שכזה מציב אתגרים תכנוניים ועיצוביים רבים. אפשר לשים לב שבדירה הזאת רוב השינויים היו קוסמטיים שאינם דורשים לשנות מיקומי קירות ומחיצות פנים, אך בתכנון נכון, שמתבסס על יחס לחומר ולצבע, הם מאפשרים יצירת שינוי דרמטי יחד עם פתרונות פונקציונליים.

דירת קבלן במסגרת פרויקט 'מחיר למשתכן', עברה שדרוג דרמטי, צילום: סטודיו רותם - מאור מויאל

הדירה: דירת קבלן במסגרת פרויקט 'מחיר למשתכן'
מיקום גאוגרפי: ראשל"צ
הדיירים: זוג עם שני ילדיהם הקטנים
שטח הדירה: 125 מ"ר
תקציב השיפוץ: 250 אלף שקל
תכנון ועיצוב פנים: הילה אלטר

קיר הכניסה, צבוע באפקט בטון; דלת הכניסה חופתה בטפט מגנטי שחור, צילום: סטודיו רותם - מאור מויאל

המסר שקיר מעביר

קיר כוח הוא כזה שכולו או חלק ממנו נצבע בגוון נועז יותר, חופה בחומר מעניין או הוצב בו אלמנט בנימה גרנדיוזית, כזה שיפנה אליו את רוב תשומת הלב. למסר שמעביר קיר כזה השפעה רבה על החלל כולו - למעשה זה מה שזוכרים מהדירה: את הקיר האטרקטיבי והמעוצב.

קיר הכוח כולל אלמנט נגרות ברוחב של כחמישה מטרים, שמציע פתרונות אחסון ובמרכזו ממוקם מסך טלוויזיה. האלמנט בנוי מדלתות אופקיות ואנכיות שיוצרות יחדיו מרקם גאומטרי נעים לעין, שמעניק לו את הייחוד.

קיר הכוח בנוי מדלתות אופקיות ואנכיות שיוצרות יחדיו מרקם גאומטרי נעים לעין, צילום: סטודיו רותם - מאור מויאל
קיר הכוח מציע שפע של פתרונות אחסון, צילום: סטודיו רותם - מאור מויאל

שחור שיוצר שינוי מהיר

הגוון השחור מתחבר עם עולמות דרמטיים ואלגנטיים, ולכן השימוש בו יהפוך את החלל לאדריכלי מעוצב, שמקרין תחכום ומגדיר סגנון מוקפד ואלגנטי. השנתיים האחרונות היטיבו עם הגוון, שנכנס יותר ויותר אל חללי הפנים בדירות ובתים פרטיים. הצבע השחור, שהיה עד לא מזמן נחלתם של מסעדות יוקרה ומלונות בוטיק, מבסס את מעמדו בחללי שירותים, חדרי שינה וחללי מגורים.

מעצבת הפנים הילה אלטר עשתה שימוש מרכזי בגוון השחור בדירה, הן בחלל המגורים והן בחלל השינה. תוספת מדודה של גוון מוזהב מעצימה את המראה האלגנטי, אבל כדאי לשים לב שהשימוש בזהב הוא בקווים מאוד עדינים, מה שמכניס מקצב צעיר ופחות כבד לחלל.

בחדר השינה מהווה הגוון רקע, שעליו בולטים גופי תאורה מפליז ומוטיבים דקורטיביים בגוון מוזהב שמעצימים את המראה.

• לכתבה השנייה בסדרה: שינוי דרמטי בתקציב מוגבל - מדירת פרויקט לבית חלומות

השימוש בזהב הוא בקווים מאוד עדינים, מכניס מקצב צעיר יותר ופחות כבד לחלל, צילום: סטודיו רותם - מאור מויאל
השחור מהווה רקע שעליו בולטים גופי תאורה מפליז בגוון מוזהב, צילום: סטודיו רותם - מאור מויאל

תוצאה שתשרת את הדיירים

אם הפרקטיקה והפונקציונליות לא ישָמרו לצד העיצוב המוקפד, התוצאה לא תשרת כהלכה את דיירי הבית. בדירה המעוצבת ניכרות המחשבה ותשומת הלב שקיבלה הפונקציונליות: מערך המידוף השחור בלב חלל המגורים משלב מדפים ונישות בגדלים שונים להנחת פריטי דקורציה. לצד המדפים שולבו ארונות ומגירות בגוון עץ טבעי, שמאפשרים אחסנה.

פתרון מעניין נוסף הוא קונסולה נפתחת שמוקמה במטבח. בשגרה היא מעניקה מרחב נוח, ובשעת אירוח נפתחת לשולחן אוכל רחב ידיים.

מערכת הישיבה בחלל המגורים ממוקמת עם הגב למטבח, והיא מתפקדת על תקן מחיצה שמסייעת להגדיר את תחומי החלל.

קונסולה נפתחת שמוקמה במטבח. בשגרה היא מעניקה מרחב נוח, ובשעת אירוח נפתחת לשולחן אוכל רחב ידיים, צילום: סטודיו רותם - מאור מויאל
מערכת הישיבה ממוקמת עם הגב למטבח, והיא מתפקדת על תקן מחיצה, צילום: סטודיו רותם - מאור מויאל
המחיצה שיוצרת מערכת הישיבה מסייעת להגדיר את תחומי החלל, צילום: סטודיו רותם - מאור מויאל

אפקטים מיוחדים

הסוד הגדול, בייחוד בדירות קטנות ובתקציבים מוגבלים, הוא שימוש באפקטים מיוחדים. אסור להשתמש בהם יתר על המידה, אבל שימוש מותאם יסייע בקבלת אפקט כללי של חלל משודרג ומעוצב: קיר הכניסה צבוע באפקט בטון, דלת הכניסה חופתה בטפט מגנטי שחור והמסדרון מעוטר בפסי פליז להדגשת מראה אלגנטי.

העניין הרב ביותר שעולה מחדר הילדים הוא השימוש בצביעה שיוצרת צבעוניות רכה וצורניות בעלת אופי דינאמי.

העניין הרב ביותר שעולה מחדר הילדים הוא השימוש בצביעה שיוצרת צבעוניות רכה, צילום: סטודיו רותם - מאור מויאל
הצבעוניות בחדר הילדים יוצרת צורניות בעלת אופי דינאמי, צילום: סטודיו רותם - מאור מויאל
נגיעות פליז מכיוון גופי התאורה מכניסות עדינות שבולטת על רקע גווני השחור והאפור, צילום: סטודיו רותם - מאור מויאל

הסגנון העיצובי

הדירה מעוצבת בסגנון עכשווי, שמפגיש קו אלגנטי (שחור, מוזהב) עם הלך רוח צעיר ודינמי (בטון, מדפי מטאל). המפגשים בין האלגנטי המאופק לצעיר הדינאמי באים לביטוי בחללי הבית השונים וחשוב להתעכב עליהם. מפגשים בין עולמות, בין חומרים ובין סגנונות ותתי סגנונות יוצרים מתח עיצובי, שמהווה את הסוד הקטן לעניין גדול שתוכלו ליצור בכל חלל.

מטבח פונקציונאלי עוצב כחלק מחלל המגורים ומדבר באותה השפה, צילום: סטודיו רותם - מאור מויאל
הסגנון העיצובי הוא סגנון עכשווי, שמפגיש קו אלגנטי עם הלך רוח דינמי, צילום: סטודיו רותם - מאור מויאל

אורי סלע

כתבת ערוץ העיצוב באתר "ישראל היום" ובמדור העיצוב השבועי בעיתון. ב-2009 כתבה טור אופנה במוסף סוף השבוע של דה מרקר ובהמשך גם ב-NRG, וטור ביקורת חנויות אופנה ב-YNET. לפני כן שימשה כסמנכ"ל שיווק עבור חברות בתחום העיצוב. בעשור האחרון הובילה מספר מיזמי עיצוב שנוהלו מטעם סוכנות התוכן שלה. מתמחה בניתוח מגמות בתחומי הלייפסטייל, ובפרט בתחום עיצוב הבית. בעלת תואר הנדסאי בתעשייה וניהול של המוסד האקדמי רופין. מתגוררת בתל אביב.

כדאי להכיר