המחווה המרגשת של קייט בהלוויה
הדוכסית ענדה שרשרת פנינים הכוללת תליון פנינים מעוצב, וכן עגילים של המלכה אליזבת' • את התכשיטים ענדה בעבר גם הנסיכה דיאנה
הדוכסית מקיימברידג',קייט מידלטון, עשתה מחווה מרגשת למלכה אליזבת' בהלוויית הנסיך פיליפ. היא ענדה שרשרת פנינים הכוללת תליון פנינים מעוצב במיוחד שהיא ענדה גם לציון 70 שנות הנישואין של המלכה והנסיך בשנת 2017.
View this post on Instagram
קייט מידלטון אינה הראשונה שענדה את השרשרת, המלכה גם השאילה אותה בשעתו לנסיכה דיאנה, אימו של הנסיך וויליאם, בעת שזו ערכה ביקור ממלכתי בהולנד בשנת 1982.
מעבר לשרשרת המיוחדת, הדוכסית ענדה גם עגילים מיוחדים בעלי ערך היסטורי שנעשו במיוחד עבור המלכה אליזבת' עצמה בעת שהתחתנה עם הנסיך פיליפ בשנת 1947. העגילים המיוחדים עשויים מיהלומים מבחריין, הכוללים יהלום מעוצב גדול ומתחתיו שלושה יהלומים קטנים מלבניים, כשכל עגיל מסתיים בפנינה גדולה. את העגילים האלו ענדה הדוכסית גם בטקס הזיכרון לכבוד חללי האימפריה הבריטית בשנים 2015 ו-2016.
View this post on Instagram
בגלל מגבלות הקורונה, השתתפו בפועל באשכבה ובקבירת הנסיך פיליפ רק 30 בני אדם בקפלת ג'ורג' הקדוש בטירת וינדזור, והדוכסית עצמה חיכתה בטירה יחד עם שאר המוזמנים, כשהיא לובשת בגדים שחורים וכן מסכת פנים שחורה תואמת.
אחרי הלוויה פרסם ארמון המלוכה הבריטי תמונות חדשות רבות של הנסיך המנוח פיליפ, בהן גם תמונות רבות שלא נראו בעבר. בין התמונות נראה הנסיך פיליפ יושב עם נינו הנסיך ג'ורג' בכרכרה, תמונה שצילמה מידלטון, צלמת חובבת בעצמה, בשנת 2015. כמו כן, פורסמה תמונה של הדוכסית משוחחת עם הנסיך פיליפ. לצד התמונה פורסמה הצהרה של הנסיך וויליאם בה נכתב: "אני תמיד אהיה אסיר תודה על כך שלאשתי היו הרבה שנים להכיר את סבי, וכן אני מודה על היחס האדיב שהוא הפגין כלפיה".
אסף גולן
עובד בתחום התקשורת משנת 2007 בתפקידי עריכה וכתיבה, ובעבר עבד בעיתונים הצופה, מקור ראשון, מעריב ו־NRG. בשבע השנים האחרונות הוא חלק ממערכת "ישראל היום", ולפני ארבע שנים מונה לכתב הסביבה, לצד עיסוק בתחומי מדע וטכנולוגיה, יהדות, משפחה, בריאות ויהדות התפוצות. בשנת 2010 היה שותף לצוות ההקמה של רדיו גלי ישראל, שימש עורך תוכנית הבוקר לצד יניב לוי ועורך תוכניות אקטואליה נוספות. עוסק לאורך השנים בסכנות סביבתיות המאיימות על ישראל, בזיהום אוויר וים, בהשלכות פעילות תעשייתית ובסכנת רעידת אדמה, והתריע על כך שוב ושוב במסגרת ראיונות רדיו. כתב ביקורות על ספרי מתח במקור ראשון וב"ישראל היום", ומזה כארבע שנים משתף בפומבי בהתמודדותו עם מחלת הפרקינסון בראיונות לתקשורת הדתית והחרדית. מחזיק בהסמכה רחבה בתחום החינוך והשכלה ישיבתית, שירת בצה"ל בסדיר ובמילואים בחטיבת המחקר של אמ"ן.