"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
על אף החשש לחיי אדם: חסידים צפויים להגיע "בכל מחיר" בראש השנה לאומן
"יש התארגנויות פרטיות של חסידים כאלו ואחרים לנסוע לשם ויהי מה", ציין גורם בכיר ל"ישראל היום" • יצוין כי לא מדובר בכל החסידים, ואחרים אמרו כי "אם תהיה לחימה באזור לא נתקרב לשם"
ישראלים באומן // צילום: יהודה פרץ

על אף החשש לחיי אדם: חסידים צפויים להגיע "בכל מחיר" בראש השנה לאומן

"יש התארגנויות פרטיות של חסידים כאלו ואחרים לנסוע לשם ויהי מה", ציין גורם בכיר ל"ישראל היום" • יצוין כי לא מדובר בכל החסידים, ואחרים אמרו כי "אם תהיה לחימה באזור לא נתקרב לשם"

חנן גרינווד
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

גורם בכיר חושף הערב (חמישי) כי ישנה כוונה של חברים בחסידות ברסלב להגיע לציון קברו של רבי נחמן מאומן באומן בראש השנה, גם במחיר של סכנת חיים וסירוב מצד אוקראינה לאשר כניסה המונית למתחם.

"יש התארגנויות פרטיות של חסידים כאלו ואחרים לנסוע לשם ויהי מה", אמר בשיחה עם "ישראל היום". יצוין כי לא מדובר בכל החסידים, ואחרים אמרו כי "אם תהיה לחימה באזור לא נתקרב לשם. אף אחד לא מדמיין לעצמו שלא ייסע לשם, אבל לא בכל מחיר".

הדברים מגיעים על רקע הודעתו של שגריר אוקראינה בישראל יבגני קורינצ'וק שהתריע כי אם המלחמה לא תסתיים עד ראש השנה, לא תתאפשר כניסתם של המוני חסידים לציון קברו של רבי נחמן בעיר אומן.

חסידים באומן // צילום: יהודה פרץ,

"בשל החשש לחייהם ולרווחתם של המבקרים באוקראינה ולאור המלחמה הרוסית הבוטה בארצנו, למרות כל המאמצים, איננו יכולים להבטיח את ביטחונם של עולי הרגל ואיננו מאפשרים כיום לתיירים ולמבקרים להיכנס אוקראינה", אמר וקרא להתפלל לסיום המלחמה.

ניסיון לייצר אזור בטוח סביב אומן בתקופת ראש השנה

חרף דבריו של השגריר, בקהילה היהודית באומן ממשיכים בהכנות לקליטתם של עשרות אלפי בני אדם, תוך שהם מבהירים שהחזית רחוקה ושהדבר בטוח. "אנחנו נערכים לראש השנה כרגיל", אומר שלומי אלישע, סמנכ"ל ארגון הצלה אוקראינה וממובילי הקהילה היהודית באומן.

"אומן רחוקה מאוד מקו החזית והחיים מתנהלים כסדרם מלבד עוצר בשעות הלילה", אומר אלישע. "אומנם עומדים לפתחנו אתגרים ביטחוניים שלא היו לנו כל שנה. תקופת הקורונה לימדה אותנו להתמודד עם עוד סוגי אתגרים, ואנחנו מאמינים שנצליח להתמודד גם עם האתגר של המלחמה, שכולנו מתפללים לסיומה".

ל"ישראל היום" נודע כי בין היתר מנהלים גורמים שונים בחסידות מגעים מול הקרמלין בניסיון לייצר אזור בטוח סביב אומן בתקופת ראש השנה.

במקביל, במולדובה מנסים ליצור מסדרון יבשתי שדרכו יוכלו להגיע האלפים לאומן. רב העיר קישנב, מענדל אקסלרוד, נפגש השבוע עם שגריר ישראל במולדובה יואל לאון ועם קרן כהן-גת, מנהלת מחלקת אירו-אסיה 1 במשרד החוץ, והשלושה דנו בקליטתם של אלפי חסידים במשך תקופה קצרה, באישורי טיסה, בצרכי הביטחון ובמעברי הגבולות היבשתיים בין מולדובה לאוקראינה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...