"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מרגש: האפיפיור נישק את המספר על ידה של ניצולת שואה

האפיפיור פרנציסקוס ביצע מחווה מרגשת כשנישק את הקעקוע של לידיה מקסימוביץ', שניצלה ממחנה ההשמדה אושוויץ • בעבר נמתחה ביקורת על שתיקת הכנסייה הקתולית בזמן השואה • צפו

,עודכן
0השמעה
האפיפיור פרנציסקוס בכיכר פטרוס הקדוש שברומא, היום, צילום: איי.אף.פי.

האפיפיור פרנציסקוס ביצע הערב (רביעי)מחווה מרגשת כלפי ניצולת השואה לידיה מקסימוביץ', שנשלחה על ידי הנאצים למחנה ההשמדה אושוויץ כשהיא בת שלוש בלבד, ושרדה אתניסויי יוזף מנגלה במחנה. האפיפיור נישק את הקעקוע שהוחתם עליה בכניסתה למחנה, המספר 70072.

מקסימוביץ' סיפרה לרשת החדשות של הוותיקן כי האפיפיור והיא לא החליפו מילים, אך הוסיפה: "הבנו אחד את השני ממבט ראשון". מקסימוביץ' הגיעה לביקור בוותיקן במסגרת יוזמה שנועדה להגביר את המודעות לשואה בקרב בני נוער.

מרגש: האפיפיור פרנציסקוס מנשק את ידה המקועקעת של ניצולת השואה. צילום: רויטרס

זוהי לא המחווה הראשונה שלפרנציסקוס לקידום זיכרון השואה. ב-2014 ביקר האפיפיור ב"יד ושם", ולאחר מכן פגש את המשוררת ניצולת השואה אדית׳ ברוק ברומא.

שתיקתה של הכנסייה הקתולית, ובעיקר שלהאפיפיור פיוס השניים עשרבמהלך השמדת יהדות אירופה ידועה לשמצה, ובשנים האחרונות ובעיקר תחת האפיפיורים פרנציסקוס ויוחנן פאולוס השני, פעלה הכנסייה רבות לנסות וליצור קשרים בין הכנסייה לבין יהודים, מוסדות יהודיים וניצולי שואה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר