"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
החשש מהאומיקרון

בנט והורוביץ סיכמו: המגבלות בנתב"ג יוארכו בעשרה ימים נוספים

חובת המלונית לשבים ממדינות אדומות תובא לאישור הממשלה • בימים הקרובים ידונו השנים בהגבלות נוספות נגד התפשטות הזן ותמריצי חיסונים • מודל "הכיתה הירוקה" יימשך, אך במתווה חדש ומחמיר יותר במידה ויימצא תלמיד מאומת לאומיקרון • כל הפרטים

השר הורוביץ ורה"מ בנט, ארכיון, צילום: קובי גדעון, לע"מ

ראש הממשלה נפתלי בנט ושר הבריאות ניצן הורוביץ סיכמו הערב (חמישי) על הארכת ההגבלות הנוכחיות בנתב"ג למשך עשרה ימים נוספים, החל מיום ראשון הקרוב, ה-12 בדצמבר. מודל "הכיתה הירוקה" בבתי הספר יימשך, אך במתווה חדש עם תנאים מחמירים יותר.

כמו כן, חובת המלונית לשבים ממדינות אדומות תובא לאישור הממשלה. רה"מ ושר הבריאות הסכימו לדון בימים הקרובים בהגבלות נוספות ותמריצי התחסנות.

בנט עם התפרצות האומיקרון: "ממליץ שלא לטוס לחו"ל כרגע", קרדיט: לע"מ

החלטתם מגיעה לאחר שמשרד הבריאות הציג לשרים נתונים חדשים על התפשטות זן האומיקרון בעולם והשפעתו על ישראל, תוך המלצה על המשך הגבלות בנתב"ג לעשרה ימים נוספים.

בין הנתונים: במדינות יבשת אפריקה מדווחים על התפשטות מהירה של הזו, כאשר הממוצע השבועי גבוה פי ארבע משבוע שעבר.חומרת המחלה טרם ידועה ויש דיווחים חלקיים מדרום אפריקה על עלייה באשפוזי צעירים. על פי ההערכות, פוטנציאל ההידבקות גבוה ונע בין פי 5-3.5.

בישראל יש תפוצה מצומצמת מאוד, ללא עדות להדבקה קהילתית. כ-100 מאומתים חשודים לאומיקרון, 49 בחשד גבוה ו-30 בחשד נמוך. מתוך המאומתים החשודים לזן, שישה החלימו, 43 חזרו מחו"ל ו-33 עם סימפטומטיים. 53% מחוסנים בבוסטר.

במצגת הציגו את כמות המאומתים שנכנסו לאחרונה לישראל ממדינות העולם, בהם 41 מאומתים מארצות הברית, 35 מבריטניה ו-34 מצרפת.
כאמור, משרד הבריאות המליצו על המשך הגבלות יציאה מהארץ, בידוד מפוקח ומדיניות בדיקות הדוקה.

מתווה "הכיתה הירוקה" החדש

בדיון הוחלט להמשיך במודל הכיתה הירוקה, תוך החלת השינויים הבאים:
1. המודל לא יחול על כיתה שבה אומתו בשלב הראשון שני תלמידים מאומתים, תרחיש זה מהווה כ-5% מהמקרים המדווחים.

2. היה ואומת תלמיד אחד, יבצעו תלמידי הכיתה בדיקת PCR גם ביום השלישי.

3. המודל לא יחול במקרה בו אומת בכיתה תלמיד עם חשד להדבקה בזן ה"אומיקרון".

במצבים בהם לא יופעל מודל הכיתה הירוקה, תלמידים מחוסנים יוכלו ללמוד באופן פרונטלי, ותלמידים שאינם מחוסנים ילמדו בלמידה מרחוק.

המתווה המעודכן יוצג בישיבת הממשלה ביום א׳ הקרוב.

כזכור, על פי נוהל הכיתה הירוקה שקיים עד כה, כאשר מתגלה חולה מאומת תלמידי הכיתה נבדקים ביום הראשון בבדיקת PCR בקהילה ונשארים בבידוד עד לקבלת תשובה שלילית, לאחר מכן הם שבים ללמוד בכיתה, תוך חובה לבצע מידי יום בדיקות אנטיגן מהירות למשך שישה ימים (מחולקות על ידי משרד החינוך). ביום השביעי מתבצעת בדיקת PCR נוספת ובמידה והיא שלילית חוזרים לשגרה.

חיסוני ילדים בקופות החולים,צילום: אורן בן חקון

בשעות אחר הצהריים, התלמידים שמשתתפים במתווה הכיתה הירוקה לא ישתתפו בפעילויות מרובות משתתפים שלא כוללות את תלמידי הכיתה ולא ייכנסו למקומות שחל בהם התו הירוק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר