מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' נחמן אש אישר היום (ראשון) את המלצת הצוות לטיפול במגפות לחסן ילדים בגילי 11-5 בחיסון נגד קורונה של פייזר. בתוך כך, חברות הלוגיסטיקה וההפצה שאמונות על הטיפול במשלוח חיסוני הילדים של פייזר קיבלו היום (ראשון) הודעה להיערך למשלוח בתחילת שבוע הבא, זאת לאחר שממונה הקורונה אמר הבוקר כי מבצע החיסונים נגד קורונה לילדים בגילי 11-5 צפוי להתחיל בשבוע הבא.
צוות המומחים קבע ברוב מכריע: יש להמליץ על חיסון ילדים בגילי 11-5 נגד קורונה, בשבוע שעבר
כמו כן, במסוף המטענים של חברת "ממ"ן" עדכנו כי בכוונתם לכנס בשבוע הקרוב את צוות הפריקה שהוכשר לטפל בחיסונים ולהעביר אותם סדרת סימולציות לטיפול במטען הרגיש.
עם החלטת משרד הבריאות לאפשר מתן חיסוני קורונה לילדים בגילאי 5-11, אמרה הערב מנכ"לית מכבי שירותי בריאות סיגל דדון-לוי: "אנו מברכים את משרד הבריאות על החלטתו לאשר את מתן חיסוני הקורונה גם לילדים בגילאי 11-5. כעת אנו מחכים לאספקת החיסונים, כשהמטרה היא לפתוח את מבצע חיסוני הילדים בהקדם האפשרי. מכבי וקופות החולים כבר הוכיחו בשנה האחרונה שהן עושות זאת בצורה הטובה ביותר".
כזכור, הצוות לטיפול במגפות המליץ בשבוע שעבר לחסן את הילדים בחיסון של פייזר נגד קורונה ולא לדחות את מבצע החיסונים לגל התחלואה הבא. מנגד, טרם התקבלה החלטה לגבי חיסון ילדים מחלימים. לאחר הדיון של צוות המומחים, 73 חברי צוות מתוך 75, החליטו על סמך הנתונים על יעילות ובטיחות להמליץ על החיסון. בנוסף, 68 מומחים המליצו שלא לדחות את מבצע החיסונים עד שיופיעו סימני גל חדש.
בראיון לכאן חדשות אמר ממונה הקורונה פרופ' זרקא כי מנות החיסון המיוחדות צפויות להגיע במהלך השבוע, ולאחר שיבוצעו כל הבדיקות הנדרשות – מבצע החיסונים יחל בשבוע הבא. הממונה התייחס גם לתרופה לקורונה של פייזר, ואמר שהדרך להעניק אותה עוד ארוכה: "חברת התרופות עוד צריכה להעביר חומרים למינהל המזון והתרופות האמריקני (ה-FDA) ולקבל ממנה אישור, אבל אנחנו בכל מקרה כבר קנינו מנות מהתרופה".
כמו כן, פרופ' זרקא התייחס לגל הרביעי שנמצא כעת בדעיכה, ואמר כי במשרד הבריאות מקיימים מעקב צמוד אחר הווריאנטים השונים של הנגיף שנמצאים ברחבי העולם: "יהיה קשה למנוע חדירת וריאנט ארצה, אבל אנחנו מאוד רוצים לזהות זאת מוקדם ולכן אנחנו נמצאים עם יד על הדופק".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו