עמיר פרץ | צילום: שריה דיאמנט

מינויו של פרץ ליו"ר התעשייה האווירית אושר, השרים מיכאלי, זנדברג והורוביץ - נמנעו

הממשלה אישרה היום את מינויו של יו"ר מפלגת העבודה לשעבר לתפקיד יו"ר התעשייה האווירית, אך דווקא חבריו בגוש השמאל - ממרצ ומהעבודה - נמנעו בהצבעה • השרה מרב מיכאלי: "מן הראוי שההחלטה הזאת לא הייתה מגיעה לממשלה להצבעה" • התנועה לאיכות השלטון: "מינויים פוליטים של מקורבים הם רעה חולה בפוליטיקה הישראלית וכך לא מתנהגת ממשלת שינוי"

שרת התחבורה מרב מיכאלי נמנעה היום (ראשון) בהצבעה שהתקיימה בממשלה ובמסגרתה אושר מינויו של עמיר פרץ ליו"ר התעשייה האווירית. מלבד מיכאלי, גם השרים זנדברג והורוביץ נמנעו בהצבעה.

בהודעה שיצאה מטעמה של השרה מיכאלי נאמר כי "הממשלה שלנו מגיעה אחרי ממשלה שפגעה קשות בשומרי הסף ולכן יש לנו אחריות מיוחדת בחיזוקם. קראתי בעיון את החלטת הוועדה שאחראית על אישור המינויים. אין חולקת שלפרץ יש כישורים רלוונטיים לתפקיד, אבל בהחלטת הוועדה מופיעה גם הזיקה הפוליטית החזקה מאוד לשר הביטחון שאחראי על החברה. זיקה חזקה כל כך, שלפי חוו"ד היועמ"ש נדרשות שנה עד שלוש כדי לנתקה. בקושי חלפה חצי שנה מסיום כהונתו של פרץ כשר מטעם כחול לבן והוועדה לא מצאה כישורים הגוברים על הזיקה הכל כך חזקה הזאת. לכן, מן הראוי שההחלטה הזאת לא הייתה מגיעה לממשלה להצבעה".

השרה מרב מיכאלי,

בהמשך הוסיפה מיכאלי ואמרה: "כמי שתמכה בפרץ פעמים רבות בעבר עד שבחר להיכנס לממשלת נתניהו יחד עם כחול לבן, החלטה שנאבקתי בה בכל כוחי, יש לי קשר לזיקה הפוליטית הבעייתית המדוברת שלו, שכן התנגדתי לה נחרצות, ולכן החלטתי להימנע בהצבעה. אני שמחה שחלק משרי מרצ הצטרפו אלי".

כזכור, מינוי של פרץ התעכב לאחר שהוועדה למינוי בכירים פסלה אותו מלהתמודד לתפקיד יו"ר התעשייה האווירית. התנועה לאיכות השלטון גינתה את מינוי פרץ לתפקיד ומסרה: "הממשלה עשתה מעשה שלא יעשה ועקפה את עמדת הגורמים המקצועיים תוך דריסה גמורה של תפקידם. מינויים פוליטים של מקורבים הם רעה חולה בפוליטיקה הישראלית וכך לא מתנהגת ממשלת שינוי. האיומים של שר האוצר ליברמן על חברי הוועדה וקריאותיו להתפטרותם - בושה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...