הרמטכ"ל אביב כוכבי הגיב היום לראשונה (ראשון) למתיחות ברצועה, כאשר נאם בכנס המחקר הראשון של מכון גזית. "אם עד חודש מאי המציאות בעזה תימשך כפי שהיא, למרות הרקטה של אתמול, נוכל לסכם את השנתיים האחרונות כיציבות והשקטות ביותר באזור", אמר כוכבי.
הרמטכ"ל כוכבי פירט על הדרך שבה השיג צה"ל את יכולת ההרתעה מול ארגוני הטרור בעזה: "זו תוצאה של אסטרטגיה שהמרכיב המרכזי שלה היה הפעלת כוח. הטרילוגיה של חגורה שחורה - שומר חומות ועלות השחר – יצרה הרתעה חזקה מאוד ברצועת עזה. לא רק שחמאס לא מגיב לתקיפות שלנו, הוא אפילו לא שוקל להגיב. ראה הפעילות שלנו אתמול – תקפנו מטרה משמעותית ביותר של חמאס.
"עניין הפועלים ששחררנו, רק כמה חודשים אחרי עלות השחר, טיפין טיפין. חמאס לא הגיבו למצעד הדגלים, לחיסול אנשי חמאס ביו"ש, תקפנו אחרי כל בלון – הם לא הגיבו. חמאס בחר בדרך לא מגיבה ולא יוזמת כלפי מדינת ישראל".
כזכור, לאחר חודש של שקט בעוטף עזה, אתמול בערב זוהה שיגור אחד מהרצועה לשטח ישראל. בתגובה כוחות צה"ל תקפו מטרות חמאס בעזה.
במהלך תקיפת צה"ל ברצועה, מטוסי חייל האוויר נורו על ידי חמושים, ובתגובה לכך הותקפה עמדה צבאית נוספת של חמאס.
לאחר תקיפות צה"ל הופעלה התרעה בשטחים פתוחים שבסמוך לבני נצרים שבמרחב דרום עוטף עזה. מדובר צה"ל נמסר כי "הפרטים בבדיקה".
על הפעולות בסוריה, נגד התבססות איראנית בגבול הצפוני, אמר הרמטכ"ל כוכבי: "צה"ל עיצב אסטרטגית את הזירה הצפונית, כך שהתנפץ לו החזון האיראני להתבססות בסוריה. 80 אחוזים מהציר האווירי-יבשתי לסוריה סגור כתוצאה מהפעילות שלנו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו