"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

נועה מוזס מ"חתונמי" נגד הממשלה: "חוקים הזויים"

כוכבת "חתונה ממבט ראשון" שיתפה מונולוג נוגע ללב של חברה לתכנית על שירות המילואים, והוסיפה מסר אישי עם ביקורת

רינת נלקין
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

נועה מוזס , צילום מסך "קשת 12"
נועה מוזס. צילום: צילום מסך "קשת 12"

לפעמים תוכנית שידוכים מספקת גם דיונים על נושאים שהם מעבר לרומנטיקה וזוגיות. אחרי קטע ששודר אמש ב"חתונה ממבט ראשון" (קשת 12) עם החתןאביתר כהנא, חברתו לתוכנית, כלת חתונמינועה מוזס,החליטה לשתף את הדברים בסטורי ולהוסיף ביקורת משלה על מה שקורה בימים אלה בכנסת.

שיתוף עם ביקורת. נועה מוזס וארי גולדברג, צילום: צילום מסך - קשת 12

המונולוג של אביתר שהצליח לגעת

הכול החל בקטע ששודר בפרק האחרון של "חתונה ממבט ראשון".אביתר כהנא,ששודך בתוכנית לנטע מנשה, ביקש במהלך הצילומים לצאת לשירות מילואים אליו נקרא.

בתוכנית ניתן היה לראות כי נטע, מילואימניקית בעצמה, הופתעה מההחלטה, ואף הביעה חשש שהמהלך עלול לפגוע ברצף התהליך הזוגי שנבנה במסגרת התוכנית.

חשש לגבי התהליך. אביתר כהנא ונטע מנשה ב"חתונה ממבט ראשון", צילום: Flow Photographers

כהנא הבין את הקושי, אבל הסביר למצלמות למה מבחינתו לא היתה התלבטות אמיתית.

"מילואים זה משחק סכום אפס",אמר כהנא."זה אומר שאם אני לא נמצא שם, מישהו אחר נמצא שם לעשות את העבודה במקומי. והמישהו האחר הזה אלה אנשים, אלה חברים שלי".

בהמשך הרחיב:"ההוא שיש לו שלושה ילדים, זה פחות חשוב מירח הדבש שלך? וההוא שנולדה לו בת לפני שבועיים, זה פחות? וההוא שבתקופת מבחנים? אז כל אחד עושה את הוויתורים שלו".

להלן הקטע, כפי שפורסם בסטורי של מוזס:

אינסטגרם נועה מוזס

נועה מוזס: "לא נתפס ומכעיס"

מי שהתרשמה במיוחד מהדברים שאמר כהנא והערכים שהציף, היא כאמורנועה מוזס, שמככבת גם היא בעונה הנוכחית של "חתונה ממבט ראשון" לצד החתן ששידכו לה,ארי גולדברג.

מוזס שיתפה את הקטע מהתוכנית בסטורי שלה והקדישה מחמאה לנטע ואביתר, שני בני הזוג משתתפי התוכנית, שכאמור גם משרתים במילואים."שני אנשים נדירים שאני מעריכה כל כך. שנים נותנים מעצמם למען כולנו, בתעדוף עליון ולפני עצמם",כתבה על חבריה.

זכו לשבחים. אביתר כהנא ונטע מנשה, צילום: Flow Photographers

בהמשך כבר עברה לביקורת ישירה יותר על המערכת הפוליטית סביב סוגיית הגיוס."בזמן שבממשלה מנסים להעביר חוקים הזויים - לא נתפס ומכעיס כל כך".

המונולוג של כהנא שאותו שיתפה מוזס עוסק בנטל המילואים ובמחיר האישי שמשלמים המשרתים ובני משפחותיהם. הוא מגיע בתקופה שבה נמשך הדיון הציבורי סביב סוגיית גיוס חרדים, קריאות בממשלה להשוואת מעמדם של תלמידי ישיבות לזה של משרתי מילואים, ובמקביל להפגנות חרדים שנערכו בימים האחרונים במחאה על צווי הגיוס עבורם.

לא כל משתתף ריאליטי בוחר להיכנס לשיח ציבורי ופוליטי. במקרה הזה, מוזס החליטה להשתמש ברגע טלוויזיוני אחד כדי להביע עמדה ברורה מאוד.

הביעה עמדה. נועה מוזס, צילום: צילום מסך
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...