"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

אירוויזיון 2025: המדינה שקוראת להחרים את ישראל

דרמה סביב תחרות הזמר האירופאית לא עוצרת: אחרי שסלובניה הודיעה כי היא לא תשתתף בתחרות אם ישראל תהיה חלק ממנה, כעת גם מדינה נוספת מכריזה על צעד דומה

ברק אברגיל
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

נציגת ישראל לאירוויזיון 2025, יובל רפאל , קשת 12 / רויטרס
נציגת ישראל לאירוויזיון 2025, יובל רפאל. צילום: קשת 12 / רויטרס

לפי דיווחים שמגיעים מהתקשורת הפינית, יותר ממאה אמנים, בהם מוזיקאים ושחקנים בולטים, חתמו על עצומה הקוראת לתאגיד השידור המקומי Yle לפעול להשעיית ישראל מהתחרות. ואם זה לא מספיק, הם גם דורשים שפינלנד תחרים את האירוע אם ישראל תשתתף.

מאחורי ה"יוזמה" עומדת הקבוצה "סומוד", רשת פינית-פלסטינית, שמובילה קו תקיף במיוחד. בנוסף, מחברי העצומה הצהירו כי על תאגיד השידור הלאומי לא לשלוח מתמודד לאירוויזיון השנתי אם ישראל תשתתף. העצומה נכתבה עקב מלחמת חרבות ברזל והסכסוך המתמשך ברצועת עזה: "זה נוגד את הערכים שלנו לאפשר למדינה, שאשמה ברצח עם ובכיבוש, להשתמש באירוע תרבות כמו האירוויזיון כדי לשפר את תדמיתה הפוליטית. לצד ישראל, מדינות רבות אחרות תומכות באופן מרומז בפעילותיה" נמסר מטעם הארגון.

לוגו אירוויזיון 2025, צילום: EBU

בשנה שעברה היו קריאות דומות מצד מדינות רבות להחרמת ישראל מהאירוויזיון, ואף להשעיית חברותה באיגוד השידור האירופי, כמו שנעשה לרוסיה ולבלארוס ב-2022 עקב המלחמה עם אוקראינה.

השנה, פינלנד היא לא היחידה. עוד בדצמבר תאגיד השידור הסלובני (RTV) קרא להדיח את ישראל מהתחרות. העצומה לא השפיעה על הקדם הפיני, שנערך ב-8 בפברואר. במהלך הביצוע הזוכה של אריקה ויקמן עם השיר "Ich Komme" הונף מהקהל דגל הרשות הפלסטינית. הדבר לא גונה על ידי תאגיד השידור הפיני, והתחרות נמשכה כסדרה.

עיצוב במת האירוויזיון לשנת 2025, צילום: אינסטגרם
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...