מתים להגיע ל-OCD ולא מוצאים מקום? יש לנו פתרון מושלם

ארוחת השף של מתן ויעל להב בחריש | צילום: פרטי

מתן להב שימש בשלוש השנים האחרונות כסו שף של רז רהב במסעדה היוקרתית והפופולרית, שזמן ההמתנה אליה הוא קרוב לשנה • בשיא הקורונה הוא עזב את התפקיד המאתגר והיוקרתי, רכש בית בחריש עם אשתו יעל, ובו הם מארחים לארוחות פרטיות באווירה אינטימית, והסועדים מגיעים מכל הארץ, למרות המרחק • "חשבנו שיבואו רק אנשים מהאזור בקטע של 'תל אביב הגיעה לחריש', אבל אנשים מגיעים גם מתל אביב למרות שמדובר בנסיעה ארוכה"

בשיטוט קליל בקהילות האוכל בפייסבוק, בדגש על אלו העוסקות ב"מסחרת" הזמנת המקומות במסעדות, תגלו די בקלות שמסעדה אחת מככבת בראש המסעדות בהן כמעט בלתי אפשרי להשיג מקום לחצי שנה הקרובה, ואף יותר, וזו מסעדת OCD של השף רז רהב.

האמת, די בצדק, מדובר בקונספט גאוני ובמסעדה שרבים מכתירים כטובה בישראל, המקום השלישי בו זכתה המסעדה ברשימת ה"Fifty Best" המדרגת את המסעדות הטובות ביותר במזרח התיכון מוכיח שגם מחוץ לבועה המקומית מקומה בטופ לגמרי ראוי והבאזז, להבדיל ממקומות אחרים, אכן מוצדק.

עכשיו תפתחו את הראש רגע, כנסו לאוטו וסעו לחריש, כן כן, עד שם. כשתגיעו, כעבור +- 45 דקות מתל אביב, תמצאו שם את השף מתן להב (32) וזוגתו יעל. מתן עבד בעברו במסעדת הלנה בנמל תל אביב, משם עבר לטאיזו, אך את מרבית שנותיו במקצוע העביר במסעדת OCD, בשלוש השנים האחרונות בתור הסו-שף של רהב.

יעל ומתן להב בביתם בחריש, צילום: פרטי

שנה לתוך משבר הקורונה הוא עשה את הצעד ובחר לעזוב את המסעדה המצליחה והשף לטובת מה שנראה אז כהימור נועז במיוחד – מעבר לבית שרכש הזוג בחריש, שישמש גם כחלל אירוח לארוחות פרטיות.

השורה התחתונה, כפי שכבר הבנתם, היא ש"אי שם" בחריש, אתם יכולים לקבל חוויה קולינרית נהדרת, דומה ל-OCD, מידיים של שף מוכשר שהיה שם ויודע להעמיד סטנדרט דומה. "ההחלטה לעזוב מסעדה מצליחה כמו ה-OCD הייתה ממש לא פשוטה", נזכר להב. "עם זאת, היא התקבלה מהמקום הכי אישי, המוכנות והרצון שלנו להיפרד מתל אביב ולהתמקם לקראת השלב הבא בחיים שלנו – הרחבת המשפחה".

יעל, כיום יועצת משפחתית להורות, התפתחות ושינה, מספרת שההחלטה הסופית התקבלה בקורונה. "הייתי אז דיילת אוויר ומתן היה כל היום במסעדה, כך שהיינו זוג שבקושי נפגש אחד עם השני, מהמצב הזה, בגלל הקורונה, הגענו למצב של שנינו בבית, 247, היה לנו מדהים ביחד וזה גרם לנו לזרז את החישוב מסלול מחדש שחלמנו עליו – לצאת לדרך עצמאית".

ארוחת השף של מתן ויעל להב בחריש, צילום: פרטי

"אחד הגורמים לשינוי, בהקשר לקורונה, הוא שהיא לא רק שינתה את ההסתכלות שלנו אלא גם את ההעדפות לבילוי אצל הקהל. אנשים חיפשו דברים חדשים, שונים ומגוונים, רוצים לפתוח את הראש לחוויות שלא הכירו, משהו יותר בוטיקי ומושקע, ורצוי כמה שיותר אינטימי. אלו בדיוק הדברים שאנחנו מציעים כיום באירוח שלנו".

מחירים אישיים לא קלים

רגע לפני שנבין לעומק מה קורה באותן ארוחות, שווה להעמיק רגע ולנסות להבין איך מתן החליט, בשיא התקופה הלא יציבה שחווה עולם המסעדות, ואולי בגלל זה, לעזוב משרה יוקרתית ויציבה.
"התקופה אצל רז הייתה משוגעת, בעיקר בתור סו-שף, משוגעת ומאתגרת ביותר, לא אשקר.

תפקיד הסו-שף מביא איתו המון מחירים אישיים שהיו לי לא קלים. מצד אחד, הייתי בעיקר במסעדה ולא בבית, מצד שני זו התקופה הכי מלמדת ומעצבת שיכולתי לבקש מעצמי, והרבה מהשף שאני היום, התגבש שם".

לעבוד כסו-שף של רז זו זכות גדולה. לא סתם למדתי ממנו המון, הבנאדם כישרון מהלך, חד ברמות, יש לו ציפיות גבוהות כמובן, אבל לפני הכול, הוא בנאדם. והוא מאוד מאמין בלהעצים את אלו שתחתיו.

רז רהב ברגע ההכרזה המרגש, צילום: יחצ סן פלגרינו

קיבלת את ברכת הדרך ממנו?
בוודאי, הוא מאוד פרגן. רז הוא איש טוב עם לב גדול ורגיש, טיפוס משפחתי וצנוע שאני מעריך ואוהב מאוד.

אז בין השורות אני מבין שלא הופתעת מההישג היוקרתי ב"50 בסט"
נכון. המסעדה, בהתאם לאופי של רז, נעימה, מקצועית וצוותית. היא לא רגילה בנוף והיא לגמרי שייכת לרז ובצלמו. זו לא מסעדה רגילה בנוף וגם רז לא רגיל בנוף.

אינטימי וחווייתי

בחזרה לאותה החלטה גורלית שבסיומה מצאו עצמם הזוג להב מארחים ארוחות בחריש. "הייתה לנו הזדמנות לקנות בית משלנו והחלטנו ללכת אליה", מספרת יעל ומוסיפה: "עם הקנייה, הבית כבר תוכנן בהתאם לחזון העסקי. הורדנו את אחד החדרים כדי ליצור חלל גדול עם מטבח שף ביתי מרווח ושלושה מוקדי אירוח בשתי קומות, במקביל, מרפסת גדולה עם נוף ירוק לקיץ וקומה נפרדת גם לקליניקה שלי".

הגענו לחריש, איזו חוויה מצפה לנו?
מתן: מדובר בארוחת שף בת שמונה מנות ובעלות 350 שקלים לאדם, חוויה אינטימית שלא תמצאו בהרבה מקומות. בין המנות – סשימי דג נא בליווי סלט צ'ימיצ'ורי ובקבוקוני פומלה עם אשכולית אדומה צרובה, או מנת בשר של נתח קצבים מבושל בסו-וויד על מצע שעועית שחורה.

ארוחת השף של מתן ויעל להב בחריש, צילום: פרטי

כמו במסעדה שבאתי ממנה, גם אנחנו לא חושפים את התפריט לפני הארוחה, כי רובה מבוססת עת זמינות ואיכות חומרי הגלם. הרעיון הוא להגיע ולהתמסר למנת השף, כמובן שנתחשב בהתאמות אישיות מסוימות מול כל לקוח ולקוח אישית ומראש.

איך הפידבקים עד כה?
"כשתכננו את הקונספט עוד מהספה ביפו, היינו בטוחים שקהל היעד שלנו יהיה אזור נתניה וצפונה בסימן 'מביאים את תל אביב לחריש'. מהר מאוד התברר לנו שהתל אביבים ושכניהם אמיצים והרפתקנים משחשבנו, עולים בקלילות על כביש 6 לכ-45 דק' נסיעה ומגיעים עד אלינו. ולא רק. אנשים פה הזכירו לנו שארץ ישראל מאוד קטנה, שלא באמת התרחקנו כ"כ כמו שהרגשנו ובעיקר - שאנשים משקיעים באהבה מזמנם וכספם בכדי לחוות ערב באמת מיוחד וחווייתי".

"בשורה התחתונה", סיכמו השניים, "ברור לנו שמי שמגיע מרחוק מגיע עם יותר ציפיות, אבל אנחנו לא מפחדים מזה, אנחנו מקבלים תגובות כל כך חמות ואוהדות מהאורחים בסוף הערב, שאנחנו מרגישים בנוח להגיד 'תבואו מרחוק, תבואו רעבים, אנחנו כבר נדאג לשאר".

הזמנת המקומות מראש בטלפון: 053-3535300 או דרך האינסטגרם.

כדאי להכיר