פתיחת שולחן בשמחה וששון | צילום: יונתן בן חיים

תתפלאו, לא קל ליצור דוכן אוכל רחוב מצליח

לפני שנה נפתח בכיכר רבין בת"א "שמחה וששון" כדוכן פיתות באווירת קורונה על ידי יוצא "מחניודה" • החזרה לשגרה הולידה תפריט חדש, משודרג יותר, עם מנות בצלחות וסלטים מיוחדים, שלא נטעם?

דוכן אוכל הרחוב "שמחה וששון" נפתח בתל אביב, ממש בכיכר רבין למעשה, בדיוק לפני שנה במהלך תקופת הקורונה. זה היה אז פיתות בלבד, כשרוב האוכל הגיע אלינו בעיקר בצורת משלוח. מאחורי "שמחה וששון" עומדים המסעדן יוסי אלעד וג'ון אליאס.

אלעד, ממקימי קבוצת "מחניודה" שכוללת את "מחניודה", "יודל'ה", "טלביה" ועוד, ואף מונה מסעדות בלונדון כמו "פלומאר" ו"ברברי". עד עכשיו הדוכן הגיש בעיקר פיתות במילויים מיוחדים, טרנד שהחל כבר לפני כמה שנים בארץ ועדיין זוכה להצלחה - ועם זאת הוא כבר די מוכר וידוע לכולנו.

שמחה וששון, יונתן בן חיים

כנראה שגם ב"שמחה וששון" החליטו לפרוץ את גבולות הפיתה. לכבוד יום הולדת שנה למקום והעובדה שחזרנו למסעדות בכל הכוח, הם החליטו להשיק תפריט משודרג עם מגוון של מנות ראשונות, לצד הפיתות המפורסמות. יצאנו לטעום, היה שמח.

התחלנו עם סביצ'ה דג ים שמוגש על פיתה עם הרבה עשבי תיבול, בצל סגול ופרי העונה. הפיתה הייתה קראנצ'ית וכיפית והביאה קיק מעניין לסביצ'ה שהיה קליל וקיצי. המשכנו עם חציל על הגריל שהיה נימוח בפה. השילוב עם השמנת שמוגשת מעליו היה פשוט ביס מושלם. לצד החציל מגיע רוטב עגבניות בתיבול קפה – ללא ספק שילוב מעניין, אם כי עבורי המטבל היה לימוני מדי ואפילו מר. טעמנו גם מהבטטה בתנור בליווי שמנת ורוטב עגבניות לצד - מנה נחמדה אך די סטנדרטית שלא הצליחה להפתיע אותנו יותר מדי.

לעיקרית אכלנו עראייס פיקנטי על הגריל מלווה בצ'יפס (שאהבנו במיוחד) וטחינעמבה. הפיקנטיות של העראייס הוסיפה המון, וכפי שכבר רמזנו, היה די קשה להפסיק לאכול את הצ'יפס.

טעמנו גם את "צלחת רסקי את אליאס" - בשר מפורק בבישול ארוך עם קרם פרשווסאבי מעל. הבשר היה רך וטעים במיוחד, והקרם מלמעלה ללא ספק שדרג והוסיף עניין בפה. עם זאת, לטעמי לפחות, מדובר במנה די כבדה – קחו בחשבון.

נוסף על כך, טעמנו גם עיקרית פיתה אבל הפעם בגרסה טבעונית. הפיתה הייתה גדושה בירקות שרופים כמו חציל, בטטה, כרובית ועוד ובהמון רטבים ועשבי תיבול - ואם נאמר את האמת - כלל לא היה חסר לנו בשר. היא הייתה מלאה בטעמים שהתמזגו יחד לשילוב מעולה ולירקות השרופים עצמם היה מרקם בשרני למדי.

שמחה וששון, יונתן בן חיים

אולי זה מובן מאליו לאור השדרוג והשינויים הרבים שעברו על עולם הפיתות הבצק באמת מעולה וקשה להפסיק לאכול אותה אפילו ככה בלי כלום – זה פשוט ממכר.

לצד המנות יש גם מגוון של קוקטיילים קלילים וכיפיים שמתאימים במיוחד לקיץ – אנחנו עפנו על הקוקטייל עם מי הוורדים – להיט.

אז בואו נסכם. אם בא לכם לשבת עם חברים בכיף על אוכל רחוב, אבל עם שדרוג מעניין ולא תמיד שגרתי, זה המקום בשבילכם. לצד המנות הסטנדרטיות, יש כאלו שללא ספק מביאות חווית אוכל אחרת.

מלכי ישראל 8, תל אביב

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...