איך לא חשבו על זה קודם?! רצועת החוף של תל אביב התפתחה מאוד בשנים האחרונות ומציעה לא מעט אפשרויות מגוונות, אבל מזללת המבורגר עוד לא נראתה כאן, לפחות לא עד שגיא גמזו, במהלך שנראה כמבריק, פתח לפני כשבוע וחצי את "בינגו בורגר".
גמזו שהביא אל מדרכות העיר את ״נונונו״ ואת תרבות האכילה המושחתת והמלוכלכת במובן הכי טוב שרק אפשר מפציע בתובנה תל אביבית חדשה וכה חכמה, שכן מזללת פאסט פוד אמריקאי שיקי היא בדיוק מה שטעים לנו בקיץ.
המזללה החדשה התמקמה לה בנינוחות ובסטייל על מקטע הטיילת הרחב על שפת חוף גורדון, 20 צעדים בדיוק מהחול- בדקנו, צעדנו וספרנו. קציצת ההמבורגר אינה יומרנית. היא קטנה באופן יחסי וטובה מאוד. אגב, לשם דיון באשר לגודל המנה, ובכן, אני לא אוהבת לאכול 250 גרם בשר בתוך לחמנייה בעודי לובשת בקיני ומתכננת לטבול בים. 100 גרם בשר בלחמניית ענן קלילה זה בדיוק הביס שישמור אותי צפה על פני המים בחינניות מרבית.
הקציצה עשויה שפונדרה ונצלית על גריל מיוחד שיובא מארה״ב בשיטה אמריקאית פופולרית שמזכירה אפייה יותר מאשר צלייה. זמן ההכנה בשיטה הזו עומד על שתי דקות ו- 15 שניות בלבד. הלחמנייה הנפלאה מיובאת באופן מיוחד ובלעדי הישר מבית היוצר של רשת ההמבורגריות ׳שייק שאק׳ המצליחה בארה"ב.
את ההמבורגר בלחמניה מלווים חסה מסולסלת וקרנצ׳ית מסוג לליק, מלפפון חמוץ אמריקאי, בצל, רוטב סודי וקטשופ (כי אצל האמריקאיים עגבניה זה קטשופ). וכל הטוב והטעים הזה במחיר 34 שקלים בלבד.
לגמזו, השף של מסעדת אריא הוותיקה והמכובדת והיזם של נונונו, זיקה מובהקת למטבח האמריקאי. על שורשיו התל אביביים והמטבח העילי אותו הוא מובל באריא, גיא גמזו נמשך לתרבות המטבחים הקריאולים של ניו אורלינס ומטבחי דרום ארצות הברית. לאחר מסע של שבועות ארוכים בהם טעם, זלל ודגם שפע מנות כנפיים עסיסיות, נתחי ברביקיו צלויים ממושכות, לחמניות חלב ממולאות והמבורגרים עד בלי די, חזר והחל בונה אפיק קולינארי אמריקאי שלם שהחל עם פתיחת נונונו וממשיך הקיץ עם בינגו הבאה עלינו לטובה.ס
תפריט המקום כולל:
קלאסיק בינגו בוגר - 100 גר׳ קציצת שפונדרה, חסה, מלפפון חמוץ, בצל סגול ורוטב בינגו - 34 שקלים
קריספי צ׳יקן - עוף בציפוי טנסי סטייל עם קולסלאו סגול, מלפפון חמוץ, מיונז צ׳יפוטלה - 44 שקלים
פישבורגר - שניצל דג, בצל סגול, מלפפון חמוץ, חסה, מיונז ניו אורלינס סטייל - 38 שקלים
טבעוני - קציצה טבעונית, עגבניה, חסה, מלפפון חמוץ, בצל סגול, רוטב בינגו - 44 שקלים
מנות חלוקה:
נאגטס - רצועות עוף בציפוי קורנפלקס, מיונז חלפיניו ותפוח ירוק - 22 שקלים
באפלו וינגס - כנפיים ברוטב חמוץ חריף, ראנץ ומקלות סלרי - 26 שקלים
מלפפונים חמוצים -
לפפונים חמוצים מטוגנים עם רוטב בינגו - 18 שקלים
מק אנד צ׳יז - מק אנד צ׳יז קלאסי - 22 שקלים
ובקרוב מאוד תוגש גם גלידה אמריקאית ועליה רוטב קרמל סמיך ופתיתי קורנפלקס מקורמלים, נכון, זה טעים בדיוק כפי שזה נשמע.
כתובת המקום: הירקון 145, תל אביב. המקום פתוח בכל ימות השבוע בשעות: 12:00-22:00.
