עראיס גבינות

המנה המפורסמת בכל מנגל מקבלת גרסה צמחונית שלא נופלת מאחותה - גבינת חלומי, בצל, שום, גבינת שמנת ועשבי תיבול בפיתה צלויה

עראיס גבינות // סטיילינג: עמית פרבר, צילום: דניאל לילה

המתכון באדיבות אורלי פלאי־ברונשטיין

מצרכים (ל־8-4 מנות):

  • 4 פיתות קטנות חצויות או 2 פיתות רגילות, חתוכות לרבעים
  • שמן זית להברשה

למלית:

  • 200 גרם גבינת חלומי מגוררת
  • 1 גביע גבינת שמנת 30% שומן
  • 1 בצל סגול קצוץ דק־דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כפות תערובת עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה ונענע)
  • מעט פלפל שאטה או צ׳ילי קצוץ
  • 1 כפית בהרט
  • מלח ופלפל לבן לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את חומרי המלית.
  2. ממלאים את רבעי או חצאי הפיתות במלית.
  3. מברישים את הפיתות מבחוץ בשמן זית וקולים על הגריל עד להשחמה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר