סלט לבנוני של שף אליאס מטר | צילום: אפיקגבאי

סלט לבנוני של שף אליאס מטר

עגבניות, מלפפונים, פטרוזיליה, חמציץ, סומק, פיתה לבנונית וגבינה ערבית. המתכון המושלם לסלט לבנוני עשיר ממסעדת לוקנדה בנצרת

מרכיבים:

  • 3 עגבניות
  • 3 מלפפונים
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • צרור חמציץ
  • בצל ירוק סגול
  • 2 לימונים
  • מלח
  • סומק
  • פיתה לבנונית
  • גבינה ערבית או פטה

הוראות הכנה:

  1. חותכים את העגבניות, מלפפונים, פטרוזיליה, בצל ירוק והחמציצים בחיתוך גס, מוסיפים אליהם בצל סגול חתוך דק מאוד.
  2. מתבלים במץץ מ2 לימונים, שמן זית, סומק ומעט מלח (הסומק מוסיף מליחות משל עצמו).
  3. חותכים את הפיתה הלבנונית למשולשים או חתיכות בגודל של 2X2 ס"מ או איך שאוהבים ומטגנים בשמן זית. מקררים.
  4. מסדרים את הסלט בקערה, מפזרים מעל את הפיתה המטוגנת וחתיכות גבינה ערבית או גבינת פטה לפי הכמות שאוהבים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו