באדיבות מחלבות גד
מצרכים לתבנית ריבועית בגודל 22 ס"מ
לבסיס:
- 150 גרם ביסקוויטים פתיבר טחונים לפירורים
- 100 גרם חמאה מומסת
- קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון גדול
למלית:
- 3 ביצים גדולות (L)
- 2 גביעים (400 גרם) גבינת שמנת New york בטעם טבעי בטמפ' החדר
- 1 קופסה (250 גרם) ריקוטה 5%
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1/4 כוס (60 מ"ל) ליקר לימונצ'לו
- קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון גדול
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומניחים בתחתית התנור כלי עם מים חמים. מרפדים תבנית בנייר אפייה כך שיכסה את התחתית והדפנות ומשמנים אותו היטב.
- מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה פירורי ביסקוויטים, חמאה וקליפת לימון לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים. מעבירים למקפיא ל-10 דקות.
- מכינים את המלית ואופים: טורפים ביצים בקערה גדולה. מוסיפים גבינות, סוכר, ליקר לימונצ'לו וקליפת לימון וטורפים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים. יוצקים על הבסיס ומחליקים.
- אופים 60-50 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה. מצננים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות להתייצבות.
גיוון: מחליפים את הלימונצ'לו ב-1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו