עוגת גבינה לימונצ'לו | צילום: דניאל לילה

עוגת גבינה לימונצ'לו

כל מי שהכין עוגת גבינה יודע שתוספת קליפת לימון מעניקה לה טעם נפלא. כאן הוספנו ליקר לימונצ'לו איטלקי, שמכינים מקליפות לימונים, והוא העצים עוד את הארומה ההדרית

באדיבות מחלבות גד

מצרכים לתבנית ריבועית בגודל 22 ס"מ

לבסיס:

  • ‏150 גרם ביסקוויטים פתיבר טחונים לפירורים
  • ‏100 גרם חמאה מומסת
  • קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון גדול

למלית:

  • ‏3 ביצים גדולות (L)
  • ‏2 גביעים (400 גרם) גבינת שמנת New york בטעם טבעי בטמפ' החדר
  • ‏1 קופסה (250 גרם) ריקוטה 5%
  • ‏1 כוס (200 גרם) סוכר
  • ‏1/4 כוס (60 מ"ל) ליקר לימונצ'לו
  • קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון גדול

‏אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומניחים בתחתית התנור כלי עם מים חמים. מרפדים תבנית בנייר אפייה כך שיכסה את התחתית והדפנות ומשמנים אותו היטב.
  2. ‏מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה פירורי ביסקוויטים, חמאה וקליפת לימון לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים. מעבירים למקפיא ל-10 דקות.
  3. ‏מכינים את המלית ואופים: טורפים ביצים בקערה גדולה. מוסיפים גבינות, סוכר, ליקר לימונצ'לו וקליפת לימון וטורפים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים. יוצקים על הבסיס ומחליקים.
  4. ‏אופים 60-50 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה. מצננים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות להתייצבות.

גיוון: מחליפים את הלימונצ'לו ב-1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...