נראה שלערב אחד נשכחו הקורונה וזן הדלתא המתדפק על דלתות נתב"ג וכולם לא מפסיקים לדבר על דבר אחד בלבד: החרם, שיקרה או לא יקרה. זה של בן אנד ג'ריס העולמית על ההתנחלויות וזה המסתמן של בערך כל ישראלי שני על מוצרי המותג כאן ברחבי הארץ.
רגע לפני שהדיון סביב בן אנד ג'ריס הולך ומתגלגל כמו כדור גלידה במורד ההר, ומבלי להכניס פוליטיקה לצלחת שלפתי את מתכון הגלידה האלמותי שמלווה אותי כבר שנים- הוא קל, הוא לא דורש ציוד מיוחד, הוא מאפשר לנו לשלוט על אופן ההגשה והטעם, הוא מספק תוצאה מרשימה שלפעמים משאירה אורחים בפה פעור (במשפחה שלי עדיין מדברים על ערב שבועות 2019 בו הגלידה הוגשה למרכז השולחן בתור קינוח משפחתי ענקי והאפילה על עוגות הגבינה) אבל הכי חשוב: המתכון הזה מבטיח שאף חברה כזו או אחרת תגביל את הנגישות שלנו לגלידה, כי עם החום של ישראל מדובר במוצר צריכה בסיסי.
מצרכים:
מיכל שמנת גדול (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
פחית חלב מרוכז (קצת פחות מ- 400 מ"ל)
תוספות לפי הטעם (פירוט בהמשך)
קערה, מיקסר ידני ותבנית פלסטיק או זכוכית
הוראות הכנה:
בקערה גדולה מקציפים את השמנת המתוקה לפי ההוראות שעל גב האריזה ועד למרקם קצפתי (אוורירי ויציב) מוסיפים את פחית החלב המרוכז (מלוא הכמות לאוהבי המתוק, כ-3/4 למי ששואף לתוצאה יותר מעודנת) ומערבבים קצרות עד שהבלילה אחידה
ועכשיו השלב המעניין: התוספות! כל תוספת שתעלו על דעתכם תיצור את האופי ותכתיב את טעמה ואף מרקמה של הגלידה הביתית שלכם. האהובה עלינו היא עוגיות (אוראו/לוטוס) אבל גם עוגיות חמאה יהיו מופלאות. שבבי שוקולד, פיסטוקים, דובדבנים, טחינה, וופלים אהובים, תותים קצוצים, מחית בננה, פקאנים מסוכרים ולמעשה כל מה שיש בבית יתאימו. לפני שאתם מוסיפים את בחירתכם לבלילה, תנו עליה את הדעת: ישנן תוספות שנוטות 'לצוף' (שברי עוגיות אוראו, למשל) ולהסתדר בתפזורת הרמונית בתוך הגלידה לעומת תוספות כבדות יותר שעשויות לשקוע (פירות, למשל)
במקרה ובחרתם בתוספת כבדה ניתן להקפיא את הגלידה ב"שכבות" (כשעתיים בין כל שלב כך שהגלידה תתייצב) ולהוסיף את התוספת בין השכבות.
מוסיפים את התוספת הרצויה בכמות לפי הטעם, יוצקים לתבנית, מכסים ומכניסים למקפיא למינימום 5 שעות. בתום התהליך, כשתוציאו את הגלידה, תנו לה דקות ספורות בטמפרטורת החדר, היא מייד תתמסר לכף הגלידה שלכם ותהפוך לכדורי גלידה יפים ומרשימים.
הגשה:
קצרה היריעה מלהכיל את האפשרויות. הנחבאים אל הכלים יעדיפו להגיש את הגלידה בכוסות/קונוסים, השואפים להדגיש את מלאכת ידם (למה לא, אני שואל) יכולים להגיש את התבנית למרכז השולחן (אל תשכחו לעטר את חלקה העליון מכל הבא ליד). המתקדמים בנינו יכולים להקפיא את הגלידה/הגלידות שיצרו כחלק מקינוח מורכב ומשוכלל יותר, ואף לשלב אותו בשכבות עם פודינג או מוס. תהיה בחירתכם אשר תהיה, אל תשכחו לעטר את הגלידה בסירופ אהוב או לפזר עליה את התוספת שבחרתם שתקנה לגלידה מראה מקצועי ומרשים.
בהצלחה, מוזמנים לתייג אותי בסטורי כשאתם מכינים בעצמכם
גל קולוג הוא מנהל רשתות חברתיות, פודי ובשלן חובב שתמיד שמח לשלוח מתכון לכל הדורש. לעמוד האינסטגרם של גל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו