בלוגרית האוכל ואפייה, חן שוקרון, הוציאה ספר מתכונים חדש על שם הבלוג המפורסם שלה "מתוקים שלי" עם כמעט מאה סוגים שונים של מאפים.
מאז הקימה שוקרון את הבלוג לפני כ-13 שנים, הוא צבר למעלה מ- 28 מיליון כניסות. בספר החדש שיצא לאור בהוצאת "תכלת" אפשר למצוא מתכונים מהבלוג ששברו את הרשת, לצד כאלה חדשים לגמרי שנוצרו במיוחד לספר. ביניהם: 12 מתכונים לעוגות גבינה מטריפות, 17 מתכונים לקינוחים קלאסיים, 10 מתכונים לעוגות שמכינים בפחות מעשר דקות ופרק שלם המוקדש למלוחים.
לכבוד המאורע שיתפה אותנו שוקרון באחד מהם - מתכון לעוגת לימון אוורירית. המתכון פורסם תחת קטגוריית "מתכונים בעשר דקות" בספר.
עוגת לימון אוורירית מתוך "מתוקים שלי" מאת חן שוקרון
תבנית אינגליש קייק 25 ס"מ
לעוגה:
- קליפת לימון מגוררת משני לימונים
- כוס (200 גרם) סוכר
- שליש כוס (80 מ"ל) מיץ לימון
- שלוש כפות מים
- חצי כוס (120 מ"ל) שמן צמחי
- שלוש ביצים בגודל L
- כוס וחצי (210 גרם) קמח
- שקית אחת (10 גרם) אבקת אפייה
- חצי כפית מלח
לסירופ:
- שליש כוס (80 מ"ל) מיץ לימון
- שליש כוס (70 גרם) סוכר
- להגשה: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל 175 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
- מערבבים בקערה קליפת לימון וסוכר עד שהסוכר הופך לח וארומטי. מוסיפים מיץ לימון, מים, שמן וביצים וטורפים לתערובת אחידה.
- מנפים לתערובת קמח ואבקת אפייה. מוסיפים מלח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע.
- יוצקים לתבנית ואופים 30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
- מכינים את הסירופ: מניחים בסיר קטן מיץ לימון וסוכר ומחממים עד המסה. מערבבים ומסירים מהאש.
- בעזרת קיסם או שיפוד עץ יוצרים חורים בעוגה ויוצקים מעל את הסירופ, מעט בכל פעם, עד שהוא נספג לגמרי. מצננים לחלוטין ובוזקים אבקת סוכר.