העיר שמציעה סוף שבוע שכל כולו קבב

קר לכם? סעו לדרום, שם קר עוד יותר, אבל חם בלב ובבטן עם שלל אופציות טעימות לסיורים ופסטיבלים קולינריים, בהם, כאמור, גם שבת על טהרת הקבב • וגם: מרקים חדשים ופסטיבל חריפים • חדשות האוכל - חוזרים מפגרה

קבב באטליז אבו חגוג ברהט, צילום: נעמה ספיר

חג האסיף
קפה אסיף התל-אביבי משיק Happy Hour, שבמסגרתה יינתנו בין 18:00 ל-19:00 20 אחוזי הנחה על תפריט האוכל והשתייה (לא כולל קינוחים). מומלץ לדייק כדי לא לפספס. כמו כן, בימי ג'-ה' המסעדה פתוחה עד 23:00, ויש גם מנות חדשות כמו קובנה בחמאת סמנה מעושנת (דבש, ביצה חומה, סחוג ועגבנייה מגוררת - 52 שקלים); צלחת מהים (מקרל מעושן, מטיאס, איקרה, ירקות, זיתים ולחם - 64 שקלים); מג'דרה פריקי מנחף (עדשים שחורות, עשבים, בצל קריספי והדרים - 52 שקלים); ועוף מפתול (תבשיל עוף בבהרט, גזר, גרגירי חומוס ופתיתים - 62 שקלים).
קפה אסיף, לילינבלום 28, תל אביב-יפו

שקשוקה ירוקה זוקיני ותרד. קפה אסיף, צילום: יונתן בן חיים

למבצעים הכי שווים במסעדות הקליקו כאן

קפה על הבוקר
הכירו את CAFÉ 99, מסעדת ארוחות בוקר חדשה ממטבחו של שף עובד אלפיה, הממוקמת במלון דן תל אביב ופתוחה לקהל הרחב בימים א'-ה' בשעות 11:00-08:00 (רק בבוקר, כן?). חומרי הגלם מגיעים ממשקים מקומיים ותוכלו לפתוח את היום עם מעדנים כמו ביצה עלומה עם אבוקדו, עגבנייה על האש, זיתים מיובשים, כוסברה, פלפל חריף ולחם אברהם; מסבחה עדשים עם כרובית צרובה, כוסברה וביצה קשה; מנת אגז בנדיקט משודרגת מביצים עלומות, סלמון, רוטב הולנדז ומאפינס; ברד פודינג עם קרם שנטילי ופירות אדומים - ושלל מנות פתיחה, מוזלי, קינוחים, בר מאפים ומבחר משקאות חמים, מיצים טריים, קוקטיילים ויין. 120 שקלים למבוגר.
CAFÉ 99, מלון דן תל אביב, הירקון 99 תל אביב-יפו

ארוחת הבוקר של קפה 99, צילום: גלי איתן

מרקים מרקים באושי אושי
רשת הסושיות משיקה תפריט מרקים מנחם לחורף, הכולל, בין היתר, מרק וון טון אסיאתי פיקנטי, מרק בטטה, מרק תירס, מרק טום יאם, מרק מיסו נודל טופו ומרק מיסו שירו.
זמין בכל סניפי הרשת, גם במשלוח

מרק וון טון באושי אושי, צילום: איציק בראל

איך עושה בופאלו?
ביסטרו הטרקלין שבתל אביב חוגג 15 שנה ומציע ספיישל בשר בופאלו משובח עם שלל מנות כמו המבורגר בופאלו (78 שקלים, כולל צ'יפס); אנטרקוט בופאלו על עצם (178 שקלים); ופורטרהאוס וסינטה על עצם (50 שקלים למאה גרם). כמו כן, מוצעת במסעדה ארוחה זוגית הכוללת ארבע מנות ראשונות, מנת בשר בופאלו כעיקרית, וקינוח (500 שקלים לזוג). תפריט בשר הבופאלו מוגש בימים א'-ה' החל מ-18:30 ובשבת בצהריים.
הטרקלין, היכל התלמוד 4, תל אביב-יפו

סינטה לצריבה, הטרקלין, צילום: אפיק גבאי

שניים תאילנדים קטנים (ואחד גדול)
רשת טייגר לילי משיקה שלוש מנות תאילנדיות בניצוחו של שף יניר גרין: הראשונה (לראשונה), יאם טאן, מורכבת מעוף קצוץ, גזר, בצל סגול, נענע, כוסברה, בוטנים, קוקוס קלוי, רוטב סאטה ושמן שומשום (51 שקלים).
השנייה (גם לראשונה), טאם טאנג, כוללת מלפפונים, סלרי, רצועות פלפל אדום, בצל סגול, שום תאילנדי מוחמץ, נענע, בוטנים מטוגנים, צ'ילי אדום ושמן שומשום (45 שקלים).
השלישית (לעיקרית), נאאה טון, עשויה מאטריות אורז, נתח אונטריב בבישול ארוך, ביצה, עלי באק צ'וי, בצלצלי שאלוט, במבו שוט, בצל ירוק, פטריות, רוטב פאד קפאו, צ'או צ'או תאילנדי מעושן חריף ופלפל אדום מוחמץ (75 שקלים).

ד"ש לסיינפלד
מתחם בית הקפה Yada Yada שבמושב בית יצחק מתחדש בתפריט חורף חמים ומפנק במיוחד. במנות המוצעות: ארוחת בוקר שוק (שקשוקה, טחינה וזיתים, בליווי סלט, ג'בטה, קפה או שתייה קלה - 57 שקלים); מבחר מרקים (ירקות, אפונה ובטטה - 25 שקלים); כריך טבעוני (פטריות צלויות, עגבנייה ורוקט - 25 שקלים); שלל טוסטים (קפרזה, גאודה ופטריות - 35 שקלים); ומשקאות כמו סחלב חם, צ'אי מסאלה ושוקולטה (18 שקלים).
קפה Yada Yada, הבנים 1, מושב בית יצחק

תפריט חדש בידה ידה, צילום: יחצ

פחמימות הביתה
המותג הקטגוני "קיטו שף" מרחיב את סדרת המוצרים שלו בכמה פריטים חדשים, ובהם קיטו נודלס (אטריות על בסיס לבבות דקל, 5 גרם פחמימות ל-100 גרם - 25 שקלים); קיטו גרנולה (תערובת המכילה שקדים, גרעינים, קוקוס וקינמון. ממותקת ברכז פרי, ללא שיבולת שועל וללא תוספת סוכר - 39 שקלים); וצ'וקיטו (שקדים מצופים בשוקולד מריר, פחות מ-7 גרם פחממות ל-100 גרם - 24 שקלים). להשיג באתר ketochef.co.il.

זה זמן הקבב
אוהבים נקני... סליחה, קבב? אז פנו לכם שבת חורפית וסעו לרהט, שם מציעות הקבביות המקומיות (אבו חסן, אטליז אל-טורקי, בלקון, אטליז מקור הבשר וקבב אל-חג'ג') מנות בשריות במיטב המסורת הבדואית, במחירים אחידים ועם סיפורים אישיים מפי בעלי המסעדות. תמורת מנת קבב זוגית, למשל, הכוללת חצי ק"ג בשר, חומוס, חמוצים ועגבנייה ובצל על הגריל, תיפרדו מ-80 שקלים, ואילו מנה משפחתית (ק"ג בשר פלוס תוספות) תעלה 130 שקלים בלבד. לפרטים נוספים חפשו בפייסבוק "תפדלו - החוויה הבדואית ברהט".

קבב באטליז אבו חגוג ברהט, צילום: נעמה ספיר

רעבים בערבה
בין 27 ל-29 בינואר (ה' עד שבת) יתקיים בערבה הדרומית סופ"ש "סיפורי אוכל" - פסטיבל של טעמים וסיפורים לכל המשפחה, שבו יהיה ניתן להתארח באתרי התיירות שבאזור וליהנות ממטעמים מתוצרת מקומית כמו בירה, גלידה ומשאיות אוכל, לצד סיורים, סדנאות וביקור בשוק איכרים. במוסדות המשתתפים: פארק ואגם תמנע, פונדק נאות סמדר, מתחם האקו כיף בקיבוץ לוטן, חממת חמשת החושים בקיבוץ אליפז ופונדק יטבתה. 1,800 שקלים לזוג (תוספת לילד - 480 שקלים), כולל לינה בקיבוץ או בבית הארחה וכל הפעילויות והטעימות. לפרטים: 08-6616976.

מזון לנפש
"קפה ניות" הוא בית קפה חדש שנפתח לאחרונה במכון שכטר למדעי היהדות שבירושלים. המקום מעסיק מתמודדי נפש משתקמים ומדמה עבורם תהליך עבודה שבו יוכלו להתמקצע לקראת שילובם במקומות עבודה עתידיים. בית הקפה פתוח לקהל הרחב ומציע מנות במחירים הוגנים כמו כריכים (15-8 שקלים), סלטים (20-15 שקלים), מרקים (12 שקלים), שקשוקה (20 שקלים), טוסט בייגל (15 שקלים), קפה (10-8 שקלים), מאפים וקינוחים.
קפה ניות, אברהם גרנות 4, ירושלים

על הקשקש
מסעדת הדגים אלטה שעל שפת הכנרת מתחדשת בשף חדש - אור קקון - שמביא איתו תפריט מעודכן לחורף 2022. ממבחר מנות הערב: קרוסטיני פורל מעושן (איולי צלפים, צ'ילי ואבן יוגורט - 48 שקלים); טרטר מוסר ים (עירית, עגבניות לחות, שמן שקדים, קושו ליים, גבינת שמנת, פרחי ושמן בזיליקום ושברי לחם מטוגן - 64 שקלים); פטוצ'יני פורל (ברוקולי, קציפת שום ושמן בזיליקום - 109 שקלים); ניוקי מוסר ים (ניוקי תרד, אספרגוס, שעועית ירוקה, תרד ופילה מוסר - 129 שקלים); ולברק שלם (חמאה, ציר דגים ולבנדר, שעועית ירוקה, קולרבי ועגבניות שרופות, בתוספת בריוש - 144 שקלים).
אלטה, צומת מושבת כנרת-חוף שלדג

ביסים

* הפי פיש הירושלמית (שלמה המלך 11) מקיימת מדי יום רביעי בין 18:00 ל-23:00 ארוחת טעימות הכוללת פתיח (פרנה/מאזטים/פלאפל ואיקרה), ראשונה (שווארמה דגים/פטריות מוקפצות), מרענן (סורבה), עיקרית (פיש אנד צ'יפס/מוסקה/סלמון טריאקי) וקינוח (עוגת סולת/מוס מייפל). כל זה ב-200 שקלים לסועד.

* ב-25 בפברואר מציינים את יום הולדתו של המשורר ברנס סאפר, יום שנחשב לחג תרבותי סקוטי ונחגג עם כל מה שסקוטי, ובעיקר ויסקי. רשת הרמיטאז' תחגוג עם עמדות טעימה בכל הסניפים ומבצעים על המון מותגי ויסקי סקוטי.

ויסקי, צילום: שאטרסטוק

* הסניף החיפאי של גרג קיטשן (שדרות מוריה 110) חידש את תפריט המרקים שלו, והתוצאות מחממות במיוחד. ממתינים לכם בקעריות: מרקי בטטה, עדשים, גולאש, עגבניות, ארטישוק ותירס.

* סינמה פרדיסו, החיפאית שבחוף זמיר, משיקה תפריט בראנץ' המוגש בשעות 15:00-10:00. במנות: שיפוד דג ואפרסמון (98 שקלים); קבב דגים עם צזיקי וירקות מהטאבון (88 שקלים); פרנץ' טוסט עם סלט פירות (45 שקלים); אגז בנדיקט עם לחם בריוש, תרד וגרוולקס (75 שקלים); וברד פודינג (45 שקלים).

* עושים שופינג ב-Merkaza, מרכז הקניות שבכפר ירכא, ומתחשק לכם פתאום סושי? חדשות טובות: מסעדת הדגים של המתחם השיקה תפריט סושי חדש, ומציעה מנות כמו סשימי סלמון (35 שקלים), טרטר טונה (49 שקלים) ושלל רולים במחיר של עד 44 שקלים.

* מעדניות משני מרימות פסטיבל "חריפים", שיאתגר את הסיבולת שלכם עם יותר מ-30 סוגים של סלטים מפולפלים ובוערים. ממתינים לניגוב או למריחה: אבוקדו חריף, לימון עם עמבה וטחינה חריפה, קולרבי חריף, גזר אפריקני, חציל ספרדי ומגוון סוגי סחוג. כוס המים עלינו.

פסטיבל חריפים בסלטי משני, צילום: שגיא סרויה

* האתר של מאפיית לחמים משיק קטגוריית מארזים שבה תמצאו, ובכן, מארזים המכילים את מיטב המוצרים של הרשת. דוגמה מייצגת: מארז "פינוק בבית" שכולל בבקת שוקולד, מקלות גבינה, לחם דגנים, גריסינים ועוגיות (165 שקלים). לרגל ההשקה יינתנו 50 אחוזי הנחה על דמי המשלוח. https://www.lehamim.co.il.

* צ'יוויטו החיפאית (שער פלמר 2) מציעה תפריט חורף טבעוני שמספק תחליף מהצומח לכל מנה בשרית, כך שניתן להשיג את כל כריכי הבשר הדרום-אמריקניים של המסעדה עם נתחי סייטן או "בשר" של רידיפיין מיט במקום בשר רגיל. ויש גם מנות טבעוניות למהדרין כמו אמפנדס, נאצ'וס ומרק ירקות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר