חודש ההמבורגרים של קוקה קולה חוזר עם מעל 200 מסעדות ושפים, מהטובים בישראל, שיגישו במשך חודש שלם מנות המבורגר חגיגית לצד משקאות קוקה קולה. בין השפים והמסעדות שייקחו חלק בפרויקט, המתקיים זו השנה הרביעית, נמצא את דיקסי ופילדלפיה של השף חיים כהן, פאט קאו וג'אנגו של טום אביב, לוויתן האילתית, פורט 19, והמסעדה החדשה והמסקרנת של זוכה "משחקי השף" אביתר מלכה והפיינליסט יונתן שרביט - "דיינר שופ".
מסעדות נוספות שנמצא בפרויקט הן פיתה בסטה, שולה בחצר, יומנגס, דדה, פיצה פורטו, פריים, בני הדייג, סינטה בר ועוד.
העיר יפו זוכה בבר יין חדש מבית קבוצת "סן רמו". שמו בישראל - "קנטינה סן רמו" והוא בר יין ים תיכוני חדש עם יינות בוטיק מאגן הים התיכון והבלקן. האוכל במקום יהיה בהשראת שוק לוינסקי והטברנות ביין. תפריט היין בבר ובחנות יכלול 70-80 יינות שנבחרו בקפידה ואת התפריט הקולינרי המעניין במקום פיתחה השפית אולה פפר.
נחמה 1, יפו
בובע (BOBE), מקום חדש שנפתח בשוק צפון ברמת החייל, מציע תבשילים ביתיים מסורתיים בחלה רכה. ההשראה - עונג שישי. בחלות הטריות נמצא תבשילים ביתיים שבושלו במשך שעות ארוכות. התפריט כולל מנות דוגמת בובע פפריקש (קציצות עוף בסגנון הונגרי), בובע חריימה, בובע סופריטו, בובע בולונז ולעיתים גם מנות כמו בובע חמין, גונדי, גולאש או חורשתה.
ראול ולנברג 20, רמת החייל תל אביב
מסעדת מאריס הטורקית של המסעדן יקי כביר מציעה חדר פרטי חדש לאירועים אינטימיים שמחים. החדר הפרטי מיועד לעד 20 איש ומתאים לכל אירוע, בפרטיות מוחלטת. התפריט, אותו בנה השף למי ניפוסי, מורכב ממנות גריל וטאבון כמיטב המסורת הטורקית וכולל מנות כמו קבב, אדנה קבב, שיפוד כנפיים, צלעות טלה, מזטים לחמג'ון ועוד.
איינשטיין 7 תל אביב
קצביית איוו משוק הנמל בתל אביב משיקה בימים אלו רוטסרי חדש המבוסס כולו על עופות שלמים צלויים. העופות נמכרים מבשר טרי בלבד, עם ממרחים ורטבים שמכינים במקום מדי יום, ביניהם איולי, אריסה ורוטב יוגורט. לצד העופות נקניקיות ואגיו טעימות במיוחד ומוגשות עם כרוב וחרדל. בגזרת התוספות נמצא תפוחי אדמה, דלועים, קישואים, גזרים ועוד, בהתאם להיצע היומיומי בשוק.
שוק הנמל - האנגר 2, תל אביב
לאון, מותג הטוסטים הטעים במיוחד של עומר מילר, משתף פעולה עם רשת חנויות הנוחות YELLOW לטובת פוד טראק למכירת טוסטים שיוצב בתחנות הדלק של רשת פז ברחבי הארץ. הפודטראק הראשון הוצב בתחנה בשדרות רוקח בתל אביב, מול הלונה פארק, רכבים נוספים צפוים בשבועות הקרובים.
ואם בעומר מילר עסקינן, השף משתף פעולה עם נוי הדס, האישה שמאחורי רשת "נוי השדה". הדס משיקה בימים אלו את הסניף ה-11 שלה, הפעם בהוד השרון, והוא יושק בשיתוף פעולה עם מילר, כאשר השניים צפויים להשיק סלים משותפים למכירה ובהמשך גם סדנאות משותפות.
משק פתורה משיקים את "ראשון המסיק", שמן הזית שמופק בראשית העונה ולדעת רבים נחשב לאיכותי ביותר, רענן ובתולי בטעמו. עדו תמיר, מבעלי משק פתורה מוסר כי ראשון המסיק הוא ''הזדמנות חד פעמית ליהנות משמן מקומי וטרי שהזיתים שמרכיבים אותו נקטפו בזה הרגע, והטעם של השמן מורגש, חזק, טרי ונוכח, והארומות מטריפות. בנוסף הוא גם ייחודי לישראל, לא משהו שאפשר להביא במטוס".
רשת הברים הלונדונית לאגר אנד אייל מציינת את האוקטוברפסט עם סופשבוע חגיגי במיוחד ומלא בבירות. במהלך סוף השבוע בין 14-16 באוקטובר יימזגו מגוון בירות מובילות במחיר של 16 שקלים לחצי ליטר, ובכל הזמנה הברמן יסובב את גלגל המזל והלקוח יוכל לזכות במתנה כמו בירה נוספת חינם, צ'ייסר, סניידרס, פותחן בירה ועוד.
השף רותם בן מויאל מציע במסעדתו "רק ככה" מעדניית בוטיק חדשה בשם "הילולה". המעדנייה נולדה בעקבות הביקוש להרחיב את התפריט המקורי של המסעדה גם לעולמות האוכל הביתי, וכעת זה קורה, עם מנות שיהיו זמינות בימי שישי ובערבי חג בלבד - בתוך מסעדת "רק ככה".
בין המנות אסאדו וירקות שורש, חציל ממולא בשר, קבב סינייה, תבשיל מוח, מפרום, שוק טלה ועוד.
רוטשילד 104, ראשון לציון
מסעדת ההמבורגרים הגראז' משיקה קולקציית המבורגרים חדשה עם שפע של מנות מושחתות. במסגרת התפריט נמצא ארבעה המבורגרים חדשים, שילוב בין המון חומרי גלם מפתיעים במיוחד בלחמניה מפוצצת, כל זה, כמובן, בדיל הכולל גם צ'יפס ושתייה במחיר של 85 שקלים.
ראול ולנברג 24 תל אביבהרצל 151 ראשון לציון
