מוטי ריכטר | צילום: מרים חג'ג'

"לוקח המון זמן להגיע למוצר מושלם"

רשת הפיצריות "פאפאג'ונס" פותחת בפתח תקווה סניף כשר ראשון בעולם, ולא תאמינו במה זה היה כרוך • הזכיין הישראלי, מוטי ריכטר, מספר בראיון ל"ישראל היום": "שינינו את הראייה של הרשת בנוגע לכשרות בכל העולם"

רשת פאפאג'ונס האמריקנית תשיק בימים הקרובים בפתח תקווה את הסניף האחד עשר שלה, אך הוא צפוי להיות שונה ומיוחד מהעשרה שקדמו לו. ייתכן ותופתעו, אך מדובר בסניף הכשר הראשון בעולם (!) של הרשת, שלה למעלה מ-6,000 סניפים ברחבי העולם.

עבור רשת בסדר גודל כזה, פתיחת סניף כשר לא כוללת "סתם" הוצאת תעודת כשרות, אלא כרוכה בחודשים רבים של בדיקות, אישורים ובירוקרטיות חובקות עולם על קו ישראל – ארצות הברית. עם זאת, התהליך הארוך עליו עמל הזכיין מוטי ריכטר הצליח, ולקראת סניפים כשרים רבים נוספים שעתידים להיפתח, נראה שלתהליך יש גם השפעה גלובלית.

"התחלנו לעבוד על עניין הכשרות כשרק קיבלתי את הזיכיון רשמית, ימים ספורים לפני התפרצות הקורונה", מספר ריכטר. "האמריקנים מאוד שמרנים ועניין הכשרות היה להם זר לחלוטין. להבדיל מהבצק שמיוצר במפעל כאן בישראל, רוטב העגבניות מיוצר במיוחד עבור הרשת במפעל ספציפי בארצות הברית, ויצרנו מצב שבו ניסינו לשכנע את ראשי הרשת העולמית לשנות פס ייצור של 6000 סניפים ברחבי העולם. איכשהו צריך לשכנע אנשים שם באמריקה שזה הדבר הנכון ביותר גם עבורם".

סניף פאפאג'ונס הכשר בפתח תקווה, מרים חג'ג'

"בסופו של דבר הצלחנו לשנות את הראייה שלהם, זה לקח לא מעט זמן", הוא ממשיך. "המפעל האמריקני שמספק רוטב עגבניות במיוחד לכל הסניפים ברחבי העולם עוצר את קו הייצור, מנקה ומכשיר אותו במשך יומיים ואז מייצר עבורנו את המוצרים הכשרים. מדובר פה על חודשים של עבודה ועל כמויות גדולות שהתחייבנו אליהן כדי שזה ייצא לדרך, הרבה יותר ממה שאנחנו צריכים. עם זאת, אנחנו בטוחים שבסופו של דבר כולם יעברו להשתמש ברוטב עגבניות הכשר, כי למעשה הוא אותו הדבר".

הרשת, בעיקר בסניפיה ברחבי העולם, מבוססת על שילוב של פיצות עם חומרי גלם מפתיעים שלא נמצא ברשתות אחרות, חלקם בשריים, כך שה"חזית" הבאה של ריכטר וצוותו הייתה עולם תחליפי הבשר – שהצלחתו צפויה להביא גם קהל טבעוני נוסף לסניף, שכן הרשת מציעה כבר עכשיו פיצה מגבינה טבעונית.

"את אנשי הרשת הגלובלית לא מעניין בשרי או חלבי, מעניין אותם שהטעמים יישארו אותו דבר, או כמה שיותר דומים", מספר ריכטר. "חקרנו במשך זמן רב ולקחנו לבדיקה בארה"ב המון סוגים של תחליפי בשר על מנת לייצר גרסאות כשרות וטבעוניות של הפיצות הרגילות ומנות הדגל של הרשת. אנחנו רוצים להיות כמה שיותר קרובים למקור, הן מבחינת הטעם והן מבחינת הנראות, שהטועמים הלא ישראלים יטעמו ויגידו 'זה אשכרה הדבר האמיתי'. יש לנו עכשיו תחליפים של פפרוני, כדורי בשר, נקניקיות מיוחדות ואפילו נתחי עוף, לצד הגבינה הטבעונית המיוחדת שכבר נמכרת".

הרשת מתכוונת להמשיך ולצמוח בנישת הסניפים הכשרים, ונכון לעכשיו מתוכננים עשרה כאלה ברחבי הארץ. בהמשך, מתכננים ריכטר ואנשיו גם סניפים כשרים למהדרין, אך התהליך הזה טרם בשל. על המאבק הבירוקרטי העיקש לפתיחת הסניף הכשר והסיבות שהביאו אותו לפעול כך סיפר הזכיין: "האידאולוגיה של פאפאג'ונס, כאן בארץ ובכל העולם, היא שיהיה מוצר איכותי שיגיע לכמה שיותר קהלים. כבר בהתחלה, במחקר שעשינו לפני שנכנסנו, ראינו שהמון אנשים מתעניינים במותג אבל לא יכולים להנות ממנו כי הוא לא כשר, זאת למרות שמוצרי הדגל שאנחנו מייצרים במפעל כאן הם דווקא כן כשרים".

"חשוב לנו להיפתח לכמה שיותר קהלים ולכן עשינו את זה בידיעה שזה יהיה ארוך, יקר ומייגע, אבל אנחנו בטוחים שזה ישתלם. הרשת העולמית מרוצה מההתקדמות כאן בישראל. לקהל המקומי יש סטנדרטים מאוד גבוהים כשזה קשור למקום שהוא רוכש ממנו פיצה. הן מבחינת איכות הבצק והטעמים והן מבחינת ההגעה בזמן והשירות. ברשת העולמית מאמינים שלמרות שישראל נחשבת למדינה קטנה אפשר להגיע פה בקלות ל40 ואפילו 50 סניפים".

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה, להזמנות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...