ביצים | צילום: ללא קריט

רוצים עצה? תקפיאו ביצה

צפו • עוד טרנד קולינרי מוזר ופורץ דרך הגיע אלינו מהטיקטוק • הפעם על הפרק: אם אוסטרלית שהופכת את החביתה שלה לטעימה יותר באמצעות הקפאת הביצים • מנגד, הרופאים טוענים שזה מסוכן

מדי כמה ימים צצים ברחבי הרשת ובאתרים קולינריים מסביב לעולם טרנדים שהם על התפר הדק שבין הזייה ל"וואו איך לא חשבנו על זה קודם?". רובם מגיעים מהטיקטוק, כלומר מאנשים מן המניין שבדרך לא דרך יצרו טרנד, שכדרכו של טרנד, הפך במהרה לוויראלי. במקרה שלפנינו הטרנד עבר את אותה הדרך, אך גם גרם לכמה רופאים להזדעק.

אם אוסטרלית בשם אלכסנדרה בייוויק העלתה לא מזמן סרטון קצר לרשת החברתית ובו הראתה כי היא נוהגת להקפיא בפריזר את הביצים לפני הטיגון שלהן. הביצים הקפואות מאפשרות למעשה לבצע את מלאכת הקילוף לפני ההקפאה וכך לחתוך את הביצים במקום לערבל אותן, ופשוט להניח על החמאה ולהכין ביצי עין קטנות ויפות או חביתות בצורה קצת אחרת.

הסרטון הפך לוויראלי, הכל טוב ויפה, למעט בעיה אחת. אנשי רפואה שצפו בסרטון טענו כי שיטת העבודה הזו פשוט לא בריאה כיוון שלא כל החיידקים מתים בצורת ההכנה המהירה הנ"ל.

מגיבים רבים בסרטון, שצבר למעלה מ-12 מיליון צפיות, התחברו לשיטה המסקרנת, אך חלק אחר, כאמור, הפנה את תשומת ליבה של האם פורצת הדרך לעובדה שהיא למעשה בסכנת סלמונלה. "בצורת ההכנה הזו הביצה לא מתחממת עד לחום מספיק שבו כל הרעלים והחיידקים 'מתים' בטיגון", כתב אחד הצופים והוסיף "זה פוגע בביצה ומשנה אותה באופן לא בריא". מי שעוד הצטרף לאזהרה הוא לא אחר ממנהל התרופות והבריאות האמריקאי הFDA שכתב כי "שיטת הכנת הביצים בצורה הזו אינה בריאה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...