לכבוד חג הפסח משתף השף עידו אלקיים, בעלים של מסעדת CONMIGO במודיעין, במתכון שלו למרק ירקות עם קניידלך וגרונות. אגב, גם אם לא תאכלו את הגרונות, דעו שהוספתם למרק חשובה מכיוון שהנתח מעמיק את טעמיו ומייצר ג'לטין.
מתכון למרק ירקות עם קניידלך וגרונות של השף עידו אלקיים
רכיבים לקניידלך:
כוסות קמח מצה כוסמין
2 כוסות מים
2 כפיות מלח
1 כפית אבקת שום גבישי
2 ביצים
קורט פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
מערבבים הכל יחד בקערה חוץ מהביצים.
בקערה נפרדת טורפים היטב את הביצים, מוסיפים בהדרגה את הביצים.
לתת לתערובת לנוח לרבע שעה.
עם ידיים רטובות מכדררים ומוסיפים ישר למרק.
20 דק בישול והכל מוכן.
לשים לב שהקניידלך מתנפח אז לא להכין כדורים גדולים.
רכיבים למרק:
בצל לבן חתוך לקוביות גסות
2 גזרים חתוכים לקוביות גסות
3 מקלות סלרי קצוצים
5 שיני שום פרוסות
2 תפוא אדמה חתוכים לקוביות
2 שורש פטרוזליה קוביות גסות
1 יח שורש סלרי קוביות גסות
4 יח גרונות עוף
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית כורכום
2 כפית כמון
שמן זית
מים
אופן ההכנה
מחממים סיר עם שמן זית מאדים את הבצל לדקה ומוסיפים את שאר הירקות למשך שתי דקות.
מוסיפים תבלינים וגרונות.
וממשיכים לאדות.
לאחר דקה מוסיפים מים 3/4 גובה של הסיר.
מרתיחים את המרק ומורידים את האש עד לביעבוע קל של המרק במשך 40 דקות.
חג שמח ובתאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו