בשורה לנמנעים ממלח ולמי שמעוניין לצמצם את כמות הנתרן שהוא צורך: פיתוח טכנולוגי-קולינרי חדש, שמגיע בצורת צ'ופסטיקס חשמליים, יגרום למזון מופחת נתרן להיות קצת פחות תפל. הפטנט פותח באוניברסיטת מייג'י שביפן, בשיתוף חברת המזון היפנית קירין (המוכרת בעיקר בזכות הבירה שלה) ובעידוד משרד הבריאות של יפן, על מנת למצוא דרך יעילה להפחתת צריכת המלח היומית של תושבי המדינה, שבממוצע גבוהה יותר מהמלצת ארגון הבריאות העולמי ב-20 אחוז.
איך זה עובד? קצה אחד המקלות משחרר בחלל הפה זרם חשמלי בעל מתח נמוך, המשפיע על יוני הנתרן היוצרים את הטעם המלוח שבמזון. הזרם גם משפיע על היונים שבמונוסודיום גלוטמט - תוסף מזון שנוכחותו מגבירה את טעם האומאמי הנחשק. עקב כך הטעמים שנקלטים על ידי פקעיות הטעם שעל הלשון, החך ומכסה הגרון של הסועדים מועצמים, ויוצרים תחושה שהמזון פשוט מלוח יותר.
למעשה, ניסוי שהתקיים לאחרונה באוניברסיטה היפנית בעזרת ג'ל אכיל מצא כי טעם המלח בג'ל הועצם פי 1.5 אצל הסועדים בעזרת המקלות, והנסיינים המופתעים לא הרגישו בהבדל בין ג'ל שהופחתו ממנו 30 אחוזי מלח לבין ג'ל עם כמות מלח רגילה. לאחר מכן הוגש לנסיינים מרק מיסו מופחת מלח, כי אף אחד לא מזמין ג'ל במסעדה, והתגובות היו נלהבות.
ולכל החוששים (במיוחד מי שאוחז בטראומה של ליקוק סוללה בילדותו): החוקרים מבטיחים שהזרם החשמלי המשוחרר בחלל הפה לא מורגש כלל ואינו מזיק לגוף האדם, כך שאפשר לישון - ולאכול - בשקט.
