אם אתם אנשים של מכונת קפה או מקינטה, ודאי תהיתם לא פעם מה ניתן לעשות עם כל שאריות הקפה שנזרקות לפח האשפה במהלך היום. אתם לא לבד - בעולם נטחנים (ולרוב גם נזרקים) בכל שנה כעשרה מיליארד פולי קפה שגודלו בשדות הנפרשים על פני מיליארדי דונמים באזור המכונה "חגורת הקפה". ובכן, קיימים שימושים רבים לשאריות הללו, החל מהדברת מזיקים בגינה וכלה בסילוק ריח רע מהמקרר. לכבוד הימים החורפיים והביתיים שפקדו אותנו, בחרנו להביא לפניכם דווקא מתכון שפורסם לפני ימים אחדים בגרדיאן הבריטי, למשקה קמבוצ'ה - משקה שהפך פופולרי בשנים האחרונות בקרב חובבי הניו אייג'.
משקה הקמבוצ'ה הוא משקה מעט שנוי במחלוקת. הקמבוצ'ה, פטריית התה, משמשת מזה מאות שנים להכנתו ורכיבי הבסיס של הקמבוצ׳ה הם שמרים, סוכר ותה שחור. הכנת המשקה היא מנהג נפוץ במזרח הרחוק, מנהג שקיים מזה אלפיים שנה וחדר למזרח אירופה במאות האחרונות. העמים המגדלים את פטריית הקמבוצ'ה מייחסים למשקה סגולות בריאותיות ויתרונות תזונתיים רבים, לכן בשנים האחרונות הוא הופך פופולרי יותר ויותר ברחבי העולם. עם זאת, חשוב לציין, אין כל ראיות התומכות בכך. מנגד, יש הגורסים כי צריך להיזהר בשימוש בו.
לפניכם מתכון לכמות של 2 ליטר משקה קמבוצ'ה משאריות קפה. שימו לב, המתכון יכול להתאים לכם בעיקר אם אתם כאלה שאוהבים להכין בבית מחמצת, חמוצים או סתם מחפשים תחביב ליום חורפי.
יש לציין כי משקה הקמבוצ'ה אינו נפוץ במיוחד בארץ. יחד עם זאת, ניתן להשיג את המרכיבים להכנתו במגוון חנויות בריאות וטבע.
רכיבים
30 גרם סוכר לא מזוקק
700 גרם גרגרי קפה משומשים
300 מ"ל קומבוצ'ה בוגרת (ניתן להכין בבית או להשיג בחנויות טבע)
1 סקובי קומבוצ'ה (ניתן להשיג בחנויות טבע)
תהליך ההכנה
ממלאים קנקן חסין חום בשני ליטר מים רתוחים
מכניסים פנימה את הסוכר ואת הקפה הטחון
מניחים למים להתקרר במשך לילה
למחרת מסננים את המים באמצעות מסננת שאינה עשויה ממתכת אל תוך צנצנת
מוסיפים את הקמבוצ'ה ואת הסקובי
מכסים את הצנצנת במגבת נקייה ומצמידים את המגבת בעזרת גומייה או חוט
את הצנצנת מניחים במקום חמים (כ20- מעלות צלזיוס), הרחק מאור שמש גלוי
תסיסת המשקה תימשך בין 3-14 ימים (הדבר תלוי טמפרטורה)
כאשר המשקה מוכן, מסננים ומוזגים לתוך בקבוקים מעוקרים ומאחסנים במקרר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו